ELEKTRITSENTRUM AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6921 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 70 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommen

ELEKTRITSENTRUM AS hetkeolukord

Juba 6921 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 70 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2023

Üldised andmed

AS Elektritsentrum on kohaliku erakapitali baasil loodud aktsiaselts, mis alustas tegevust 01.04.1996. Ettevõte on üks peamistest elektrivõrkude ehitusega tegelevatest ettevõtetest Eestis. Meie ettevõttes töötab ca 50 kvalifitseeritud elektrimontööri ja kümmekond elektrialase kõrgharidusega projektijuhti. AS Elektritsentrum põhitegevusala on elektrivõrkude rajamine ja tänavavalgustuse paigaldus ning hooldus. Ettevõtte juhtimissüsteem vastab standardi ISO 9001 nõuetele ja on sertifitseeritud. Peamised kliendid on Elektrilevi, teede ehitajad, sadamad, lennuväljad, kohalikud omavalitsused jt. elektriliine omavad firmad ja eraisikud, kelle paremaks teenindamiseks asuvad osakonnad ka Viimsis, Tartus, Pärnus ja Hiiumaal. Pea kahekümne tegevusaasta jooksul oleme jõudnud tõdemusele, et meie tugevus peitub hea ettevalmistusega professionaalses meeskonnas, mida toetab kaasaegne ja efektiivne tehnika.

Keskkonnamõjud

AS Elektritsentrum keskkonnale olulist mõju avaldavad tegevused on seotud põhiliselt autotranspordi ja mehhanismide käigushoidmise ja hooldamisega. Projektijuhid vastutavad ettevõtte keskkonnapoliitika, seadusandlike nõuete, tellija ja omavalitsuste nõuete ning projektides seatud nõuete täitmise eest.

Keskkonnapoliitika peaeesmärk on materjalide, mehhanismide ja tehnoloogiate järkjärguline asendamine tehniliselt täiuslikumate ja keskkonnasõbralikumatega. Tekkivate jäätmete käitlemine keskkonnale ja inimestele ohutul viisil, keskkonna saastumise vältimine ja valmisolek võimalike avariide likvideerimiseks.

Hoonete energiatõhususe parandamiseks on Vääna 13 ja Kivikülvi 6 aadressidele paigaldatud päikesepaneelid.

Majandustegevus

AS Elektritsentrum põhitegevusalad on kõrge- ja madalpinge elektriõhuliinide ja –kaabelliinide ehitus, alajaamade ehitus, elektriseadmete paigaldus, elektripaigaldiste projekteerimine, ehitamine, kontroll, käit ja hooldus, sh. välisvalgustussüsteemide paigaldamine, käit ja hooldus. Eelnevatel aastatel on olnud väljakutseks toimetulek Covid pandeemiaga ja sellele järgnenud sõda

Ukrainas, mis on viinud Eesti majanduse pikka langusesse. Otseselt on meie majandustegevust mõjutanud kõrge inflatsioon ja sellest tulenev palgasurve.

Juhtimine ja personal

Tegevuse eest juhatuse ja nõukogu liikmena juhtimistasu ei makstud. Nõukogu ja juhatuse liikmete tagasiastumisel või tagasikutsumisel ei teki ettevõttel suuremat hüvitise maksmise kohustist,kui seadusega ette nähtud. 2023 aastal nõukogu ja juhatuse liikmetele soodustusi ei ole tehtud.

Keskmine töötajate arv 2023. aastal oli 107 ja neile arvestatud tööjõukulud kokku 3,08 milj. eurot.

Finantsnäitajad

Tulususe suhtarvud 2023 2022 Selgitus

Käiberentaablus 1,34% 1,11% ärikasum/müügitulu*100 käibevara/lühiajalised

Maksevõime kordaja 2,03 2,29 kohustised

ROE 5,57% 4,45% kasum/omakapital*100

Puhasrentaablus 1,23% 0,90% kasum/müügitulu*100 kohustised

Võlakordaja 0,62 0,48 kokku/omakapital

Arenguvisioon

Võttes arvesse äri- ja finantskeskkonna pessimistlikke prognose järgevateks aastateks, on Elektritsentrumi põhoeesmärgiks jätkuvalt tegutseda elektriehitustööde valdkonnas, rakendades küll rangetkulude kokkuhoidu,kuid pakkudes endiselt kvalyeetset teenust.

Eesmärgid ja ettevõtte juhtimisülesanded järgnevaks perioodiks.

Tulenevalt jätkuvast majanduslangusest ja riigi poliitikast on prognoositav teedeehitusega seotud tööde maht vähenemas.

Kuna eelmise aasta lõpp oli elektrijaotusvõrgus rikete rohke on lootust, et sellel aastal suunatakse rohkem ressurssi elektrivõrkude ehitusse, mis tähendab et suurema osakaalu saavad Elektrilevi hanked. Elektrilevi hangetel osalemiseks on kriitilise tähtsusega elektrimontööride väljaõpe ja oskuste täiendamine. Peamine ülesanne juhatusele on ettevõtte stabiilsuse säilitamine jätkuva majanduslanguse tingimustes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.