KONE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Liftid on kaasaegse ühiskonna hädavajalik osa, võimaldades lihtsat juurdepääsu hoonete erinevatele korrustele ning muutes vertikaalse liikumise tõhusaks ja muga

Uued liftistandardid EN 81-20 ja EN 81-50 – Millised muutused need toovad ja millal neid rakendada?

Liftid on kaasaegse ühiskonna hädavajalik osa, võimaldades lihtsat juurdepääsu hoonete erinevatele korrustele ning muutes vertikaalse liikumise tõhusaks ja mugavaks. Liftide ohutus ja tõhusus on aga üliolulised ning seetõttu peavad nad vastama rangeimatele ohutusstandarditele. Euroopa Liit on selle eesmärgi nimel teinud pidevaid jõupingutusi, arendades välja uued liftistandardid EN 81-20 ja EN 81-50, mis täiustavad liftide ohutust ja jõudlust. Selles artiklis vaatleme, millised muutused need standardid kaasa toovad ja millal neid tuleb rakendada.

  1. EN 81-20 - Uued ohutusstandardid liftidele: Standard EN 81-20 on mõeldud uutele liftidele ja seda kohaldatakse kõikidele uutele liftidele, mis paigaldatakse pärast standardi jõustumist. See hõlmab mitmeid täiendusi ja parandusi, et tagada liftide ohutus ja vastavus kõrgetele nõuetele. Mõned olulisemad punktid, mida standard EN 81-20 hõlmab, on järgmised:

a) Suurenenud kandevõime - Standard nõuab liftide kandevõime suurendamist, et tagada liftide parem vastupidavus ja turvalisus.

b) Väljapääs hädaolukorras - EN 81-20 rõhutab väljapääsu olulisust hädaolukorras, tagades, et liftis on hädaolukorras kasutamiseks piisavalt ruumi ja varustust.

c) Juurdepääs kandevõime puudega inimestele - Uutes standardites on esile tõstetud vajadus tagada juurdepääs liftile puudega inimestele, mis tähendab vastavate lisaseadmete ja kohanduste paigaldamist.

d) Tuleohutus - Standard EN 81-20 kehtestab karmid nõuded tuleohutusele, näiteks suitsukindla varjupaiga olemasolu ja tulekustutussüsteemid liftis.

  1. EN 81-50 - Ekspluatatsiooni, hoolduse ja renoveerimise standardid: EN 81-50 keskendub olemasolevatele liftidele, mis on paigaldatud enne uue standardi jõustumist. See standard määratleb nõuded liftide ekspluatatsioonile, hooldusele ja renoveerimisele, tagades, et vanad liftid vastaksid tänapäevastele ohutusstandarditele. Mõned olulised punktid, mida standard EN 81-50 hõlmab, on järgmised:

a) Perioodiline kontroll ja hooldus - Standard nõuab liftide korrapärast kontrollimist ja hooldamist, et tagada nende ohutus ja tõhusus.

b) Moderniseerimine ja renoveerimine - EN 81-50 soovitab vanade liftide kaasajastamist vastavalt uutele standarditele, lisades vajadusel täiendavaid ohutusfunktsioone ja tehnoloogiaid.

c) Kasutaja koolitus - Standard rõhutab liftide kasutajate koolituse tähtsust, et tagada nende ohutu ja teadlik käitumine.

Kokkuvõtlikult saab öelda, et uued liftistandardid EN 81-20 ja EN 81-50 on suunatud liftide ohutuse tõstmisele ja kohandamisele tänapäevastele vajadustele. EN 81-20 keskendub uutele liftidele, tagades nende ehituse ja paigaldamise ohutuse, samas kui EN 81-50 keskendub olemasolevatele liftidele, nende hooldusele ja renoveerimisele. Nende standardite järgimine on oluline, et tagada liftide ohutus ja usaldusväärsus ning anda inimestele kindlus, et liftid vastavad kõrgetele ohutusnõuetele.

Võtke meiega ühendust!

Vaata rohkem

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas muuta lifti interjööri ainulaadseks ja kohandatud just teie hoone vajadustele?

Kui vastus on jaatav, siis hea uudis on see, et KONE on teinud suuri edusamme järgmise põlvkonna disaini- ja planeerimistööriistade väljatöötamisel, mis võimald
ssb.ee
Kui vastus on jaatav, siis hea uudis on see, et KONE on teinud suuri edusamme järgmise põlvkonna disaini- ja planeerimistööriistade väljatöötamisel, mis võimaldavad teil oma lifti interjööri luua täpselt sellisena, nagu soovite. Uued tööriistad kasutavad BIM- ja CAD-tehnoloogiaid ning aitavad teil tõsta hoone esteetikat, luua meeldiv kasutuskogemus ja muuta liftiturvalisuse tagamine efektiivsemaks kui kunagi varem. Mis on BIM ja CAD ning kuidas need aitavad liftide disainis? Enne kui sukeldume KONE'i uutesse disainitööriistadesse, tutvustame lühidalt, mis on BIM ja CAD. Building Information

Ärge kolige välja, laske lift kolib sisse! Vaadake, kuidas saada lift hoonesse, kus see puudub.

Mõelge hetkeks oma hoonele. Kas olete kunagi mõelnud, kuidas muuta selle potentsiaalsetele elanikele ja kasutajatele atraktiivsemaks? Lifti paigaldamine hooness
ssb.ee
Mõelge hetkeks oma hoonele. Kas olete kunagi mõelnud, kuidas muuta selle potentsiaalsetele elanikele ja kasutajatele atraktiivsemaks? Lifti paigaldamine hoonesse, kus see seni puudub, võib olla üks lihtsamaid ja tõhusamaid viise selle väärtuse suurendamiseks ja elukvaliteedi parandamiseks. Kujutage ette, kui lihtne ja mugav oleks pääseda hoone ülemistele korrustele ilma vaevava trepist ronimiseta või raskeid esemeid tassimata. Tegelikult on lifti paigaldamine valmishoonesse palju kiirem ja vähem tüli tekitav, kui paljud inimesed arvavad, eriti kui teil on usaldusväärne partner nagu KONE.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.