ENSTO ESTONIA AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 8274 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 192 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja komme

ENSTO ESTONIA AS hetkeolukord

Juba 8274 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 192 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja kommenteeritud 7 korda.

Tegevusaruanne 2023

Sissejuhatus

Enam kui kolmkümmend aastat on ettevõte tegutsenud nime all Ensto Ensek AS. Käesoleval aastal toimus muudatus ning alates 01.septembrist 2023 kannab ettevõte uut ärinime Ensto Estonia AS. Nimevahetus toetab ettevõtte globaalsete strateegiate paremat elluviimist ning väljendab endas selgemat seotust Ensto kontserniga.

Ensto kontsern tegutseb neljas toodete ja lahenduste valdkonnas: õhuliinivõrgud, maakaablivõrgud, elektrienergia kvaliteet ning rikkekindlad jaotusvõrgud ja võrgu automatiseerimisseadmed.

Ensto Estonia AS Keila tehas spetsialiseerub peamiselt maakaablilahendustele ning õhuliinitarvikutele.

2023. aastal jätkas ettevõte investeeringutega tehnoloogiate arendamiseks, keskendudes automatiseerimisele ning protsesside tõhustamisele.

Käesolevad investeeringud võimaldavad suurendada tootmisvõimekust ning pakkuda klientidele paindlikke lahendusi.

Tootmisettevõttena mõjutavad ettevõtte igapäevast tegevust nii nõudluse kõikumine peamistel müügiturgudel kui ka volatiilsus tarneahelas. See puudutab nii toormaterjali kättesaadavust kui ka suurenevaid kulutusi logistikale.

Samaaegselt tegeles ettevõte ka kulude optimeerimisega, vaadates üle oma tootmisprotsessid ning tehes muudatusi organisatsiooni struktuuris.

2023. aastal keskenduti väga tugevalt ka pandeemia järelmõjuna suurenenud laovarude ning laotegevusega seotud kulude vähendamisele.

2023. aastal lõpetas ettevõte suuremas mahus komponentide ja lõpptoodete ladustamise oma väliste partnerite juures ning tõi need tagasi oma tehasesse Keilas.

Ensto Estonia AS lõpetas pärast Venemaa alustatud täiemahulist sõda Ukraina vastu koheselt nii kaupade müügi kui ka Venemaa päritoluga kaupade ostu. Aastal 2023 Ensto Estonial enam mingeid tehinguid Venemaa ettevõtetega ei olnud.

Ülevaade eeldatavatest arengusuundadest järgmisel majandusaastal

Järgmisel majandusaastal jääb Ensto Estonia AS käive 2023. aasta tasemele. Planeeritud müügikäibe tagamiseks tootmismahud kasvavad, kuna laod on saavutanud optimaalse taseme ning 2023. aastal toimunud laovarude vähendamise programm on lõppenud.

Plaanis on suurendada ettevõtte efektiivsust läbi automatiseerimise ja digitaliseerimise. Eelnimetatud valdkondadesse suunatakse täiendavaid investeeringuid ja vajaduselt taotletakse lisafinantseeringut riiklikelt institutsioonidelt.

Äritegevuse hooajalisus, keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Ensto Estonia AS põhitegevus ei ole hooajaline ning ettevõtte majandustegevus ei ole tsükliline.

Ettevõtte majandustegevusega ei kaasne ka olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid, kuna Ensto Estonia AS on teinud mitmeid investeeringuid keskkonnasäästliku tootmise arendamiseks.

Ensto kontsern on pühendunud pikaajalisele jätkusuutlikule arengule ning eesmärgiks on olla rohelise energia kasutamise ja jaotamise alal juhtivaks ettevõtteks maailmas. Ensto tooted on keskkonnasõbralikud, energiasäästlikud ja töökindlad.

Tegevuskeskkonna areng ja turgude ülevaade

Statistika kohaselt tootsid tööstusettevõtted 2023. aastal püsivhindades 10,5 % vähem toodangut kui aasta varem. Töötlevas tööstuses kahanes toodangu maht 9,8 %.

Eelmisel aastal müüdi kogu töötleva tööstuse toodangust 66,6 % välisturule. Võrreldes 2022. aastaga vähenes eksport 8,3 % ning müük kodumaisele turule aga 7,3 %.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.