D.T.L. CONSUMER PRODUCTS EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4406 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommen

D.T.L. CONSUMER PRODUCTS EESTI AS hetkeolukord

Juba 4406 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS D.T.L. Consumer Products Eesti peamiseks tegevusalaks on toidu- ja tööstuskaupade hulgikaubandus ning esmatarbekaupade kaubamärkide esindamine regioonis.

Ettevõtte 2023.a. majandustulemusi hindame heaks. Tänu edukale müügi- ning turundustegevusele ja mitmete uute brändide ja toodete lisandumisele suutsime oma müügitulu plaani mõõdukalt ületada. Samuti suutsime oluliselt vähendada aegunud kauba mahakandmist laos ning ka trahve meie jaekaubanduspartnerite poolt.

Jaekaubanduse turu konkurentsisituatsioon 2023. aastal oluliselt ei muutunud, tõenäoliselt

Lidl tugevdas oma positsiooni veidi, kuid uusi ja olulisi tegijaid ei lisandunud. Meie andmetel on toidukaupade hinnad kauplustes endiselt kõrged ning mitte ükski tarnija pole ka meile oma müügihindasid langetanud. Toorainehindadest on suhkur kõvasti tõusnud, samuti oliiviõli ja kõik oliividega seotud tooted. Paistab, et hoolimata kõrgetest hindadest ja üldisest majanduslikust ebakindlusest tarbijad oma ostumahte oluliselt vähendanud ei ole, küll aga on ostueelistused veelgi nihkunud allahindluste poole. Seetõttu tuleb edasiseks käibe kasvatamiseks eelkõige toodete ja brändidevahelises konkurentsis hästi hakkama saada.

Endiselt mõjutab turge ning tarbijate kindlustunnet Ukrainas kestev kohutav sõda, see on ka üheks põhjuseks miks peame riigieelarve struktuuri muutma ning harjuma kehtestatud või lähitulevikus kehtima hakkavate maksutõusudega, mis omakorda vähendab tarbijate reaaltulu.

Uutest brändidest alustasime 2023. aastal koostööd Vietnami suurima nuudlitootjaga ning mitmete huvitavate Hiina tootjatega. Jätkasime pingelist ja edukat tööd oma turuliidri positsioonis olevate toodetega ning suutsime isegi positsioone parandada. Käibekasvu toetamiseks moodustasime mitu uut positsiooni, kuhu värbasime inimesed 2023. aasta lõpus/ 2024 a. alguses.

Kasumit aitas kasvatada kulude optimeerimine ning ka korralik käibe kasv.

Olulised uurimis-ja arendustegevuse projektid aruandeperioodil puudusid ja nendega seotud väljaminekuid ei esinenud. Järgmiste aastate plaanidesse ei ole uurimis-ja arendustegevuse projekte planeeritud. Suureks investeeringuks oli uue lao projekti algatamine ning kokkuleppe sõlmimine selle ehitamiseks ja rendile võtmiseks alates 2024.aasta sügisest.

Aruandeperioodil soetati põhivara kokku 46 915 euro väärtuses, milles sisalduvad ka kapitalirendi tingimustel transpordivahendi soetamine ning investeeringud laoinventari uuendamisele. 2024.a. on plaanitud jätkata investeeringuid laotehnika uuendamisse ja laotarkvara arendamisele. Keskendume ka uute müügipotentsiaali omavate kaubamärkide

Eesti turule toomisele.

Toidukaupade edasisi massilisi hinnatõuse me 2024. aastaks ette ei näe, kuid arvestame, et praeguses hektilises maailmas võib ette tulla ka palju ootamatusi nagu näiteks on juhtunud oliividega ja sushi valmistamiseks vajalike sushi nori lehtedega. Kindlasti ei saa oodata, et toidukaupade hinnad hakkavad järgnevatel aastatel langema.

AS D.T.L. Consumer Products Eesti äritegevus ei ole hooajaline ning majandustegevus pole tsükliline. Ettevõtte majandustegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Majandusaasta jooksul ega ka aruande koostamise perioodil pole ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid olulisi riske.

Oleme analüüsinud Ukraina sõjast tulenevat mõju ettevõtte majandustegevusele ja leidnud, et see ei avalda D.T.L. Consumer Products Eesti AS’i edasisele äritegevusele olulist otsest mõju ning oleme seda mõju arvesse võtnud raamatupidamise aastaaruande ja tegevusaruande koostamisel.

Küll võib sõjategevus endiselt avaldada mõju toorainete maailmaturu hindadele ja seeläbi ka toidukauba lõpphindadele

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Thai Choice roheline kalakarri

Imemaitsvad retseptisoovitused meie digitaalsest retseptiraamatust aasiamaitsed.ee
dtl.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.