TALUKARTUL TÜH

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4485 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 20 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommen

TALUKARTUL TÜH hetkeolukord

Juba 4485 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 20 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommenteeritud 9 korda.

Tegevusaruanne 2022

Lühiülevaade 2000. aastal asutasid 16 Eesti erinevatest piirkondadest pärit kartulikasvatajat Tulundusühistu Talukartul, et ühiselt pakendada ja turustada.

TÜ Talukartul põhitegevuseks on köögiviljade käitlemine, töötlemine ja pakendamine. Peamisteks valmistoodeteks on pakendatud, pestud ja pesemata toidukartul. Ettevõtte suurimateks klientideks on koduturu kõik jaemüügiketid. Koostööd teeme ka puu- ja juurviljade hulgimüüjate, koolide, lasteaedade ja riigiasutustega.

Töödeldava tooraine tarnijateks on ühistu liiikmed ja kohalikud põllumehed. Sellega tagame tarneahelas meie klientidele kauba värskuse, säilivuse ja kvaliteedi.

Ettevõtte lõppenud majandusaasta 2022/2023 müügitulu oli 2 204 921 eurot, millest 64,5% oli müük koduturu klientidele.

Laienes müük naaberriikidesse 35,5%. Ettevõtte tegevuskulud olid 2 109 326 eurot.

Ettevõtte eesmärgid, majandus- ja keskkonnategevus

Ühistu põhieesmärgiks on teenuse ja sortimendi täiustamine vastavalt klientide ja sihtturu vajadustele ning firma turupositsiooni tugevdamine ja säilitamine. Eesmärk on suurendada töödeldud ja pakendatud köögiviljade väljamüüki ning arendada uusi tooteid ja tegevussuundi. 2023-2025 aastatel on plaan teha uusi investeeringuid kaasajastatud tootmisliini soetamiseks.

TÜ Talukartuli majandustegevus on tsükliline. Ettevõtte täishooaeg algab sügisel kui toodang jõuab lattu ja algab värske kartuli väljamüük.

Suvekuudel toodangu müük langeb, kuid toimub kuni laovarude lõpuni.

Ettevõtte majandustegevus on keskkonnasõbralik. Oma tegevusega ei mõjuta kaitsealasid ega kaitstavaid liike ning ei kaasne ebameeldivat lõhna ega mürataseme tõusu. Sorteerimisjäägid müüakse biogaasi tootvatele ettevõttetele.

Koosttööprojekt

Lõppenud hooajal lõppes kolmeaastane teadusprojekt, mis viidi läbi koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi ja Eesti Maaülikooliga. Projekti eesmärgiks oli kartulikasvatuses olulist kahju põhjustavate traatusside tõrjeks efektiivselt toimivate alternatiivsete tõrjevahendite väljaselgitamine.

Finantsriskid

Ühistus ei toimunud selliseid tehinguid, mis oleksid võinud mõjuda tulevasele finantsseisundile negatiivselt. Ettevõttele valuutakursside ja börsikursside muutumine mõju ei avalda, intressimäärade muutumise mõju võib esineda, kuna laenud ja liisingud on seotud EURIBOR-iga.

Seoses EURIBOR-i muutumisega on intressimääradest tulenev risk madal.

Finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu 2 204 921 2 164 350

Müügitulu kasv (%) 1,87 62,23

Puhaskasum 159 135 6774

Tegevustulukus (%) 7,22 0,31

Omakapitali tulukus (%) 21,5 1,16

ROA (%) 11,1 0,43

Üldine võlasuhe 0,48 0,63

Maksevõime üldine tase 1,72 1,27

Suhtarvude arvutamise avaldised

Tulude kasv - müügitulu 2022-müügitulu 2021/müügitulu 2021*100

Tegevustulukus (%) - puhaskasum/ müügitulu *100

Omakapitali tulukus (%) - puhaskasum/ omakapital kokku *100

ROA (%) - puhakasum/varad *100

Üldine võlasuhe - kõik võlad/ kogu vara

Maksevõime üldine tase - käibevara/ lühiajaline kohustus

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas valida õiget seemnekartulit?

Seemnekartulid ei ole lihtsalt suvalised kartulid, vaid need on spetsiaalselt kasvatatud haigustevabaks ja tervislikuks alguseks järgmisele saagile. Need on tei
ssb.ee
Seemnekartulid ei ole lihtsalt suvalised kartulid, vaid need on spetsiaalselt kasvatatud haigustevabaks ja tervislikuks alguseks järgmisele saagile. Need on teie tulevase saagi eelkäijad, muutes nende valiku põllumajandusprotsessis kriitiliseks sammuks. Kvaliteetsed seemnekartulid viivad tugeva saagini, vähendavad haigustele vastuvõtlikkust ja suurendavad saagikust. Põllumajandusettevõtetele, talunikele ja koduaednikele võivad õiged seemnekartulid tähendada erinevust rikkaliku saagi ja pettumust valmistava saagi vahel. Valige sertifitseeritud seemnekartulid Sertifitseeritud seemnekartulid

Mis teeb kvaliteetsest seemnekartulist eduka saagi aluse?

Kartulikasvatus on teekond, mis algab kaua enne esimeste roheliste võrsete ilmumist mullast. See on protsess, mis nõuab hoolikat planeerimist, detailidele tähel
ssb.ee
Kartulikasvatus on teekond, mis algab kaua enne esimeste roheliste võrsete ilmumist mullast. See on protsess, mis nõuab hoolikat planeerimist, detailidele tähelepanu pööramist ja sügavat mõistmist kultuuri vajadustest. Selles postituses uurime kartuli põnevat teekonda seemnekartulite valikust kuni koristushetkeni. Kvaliteetsed seemnekartulid on eduka saagi aluseks. Nad määravad mitte ainult saagikuse, vaid ka taimede tervise ja haiguskindluse. Õigete seemnekartulite valimine on oluline nii talunikele kui aednikele, kes sihivad rikkalikku ja jätkusuutlikku saaki. Kartuli kasvutsükkel jaguneb

Kuidas säilitada mulla tervist kartulikasvatuses?

Jätkusuutlikkus põllumajanduses on mitmetahuline lähenemine, mis hõlmab keskkonna tervist, majanduslikku kasumlikkust ning sotsiaalset ja majanduslikku õiglust.
ssb.ee
Jätkusuutlikkus põllumajanduses on mitmetahuline lähenemine, mis hõlmab keskkonna tervist, majanduslikku kasumlikkust ning sotsiaalset ja majanduslikku õiglust. See hõlmab praktikaid, mis ei ammenda ressursse, ei kahjusta keskkonda ega pane tulevastele põlvedele kulusid. Kartulikasvatus on ülemaailmse toidujulgeoleku kriitiline komponent. Olles maailma neljas suurim toidukultuur, pakuvad kartulid olulisi toitaineid ja on paljude dieetide alustala. Siiski võivad tavapärased kartulikasvatuse meetodid olla ressursimahukad ja keskkonnale kahjulikud, muutes jätkusuutlikud praktikad tööstuse

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.