VIRU ELEKTRIVÕRGUD OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3165 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 85 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,4 punktiga ja kommen

VIRU ELEKTRIVÕRGUD OÜ hetkeolukord

Juba 3165 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 85 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,4 punktiga ja kommenteeritud 47 korda.

Tegevusaruanne 2023

24.04.2024 muutus ettevõtte ärinimi. Senise osaühing VKG Elektrivõrgud asemel sai uueks ärinimeks Viru Elektrivõrgud OÜ. Ärinime vahetus oli seotud ettevõtte omaniku muutusega.

Jaanuaris 2024 omandas Viru Energo OÜ, registrikood 16867244, AS-ilt Kirde Elekter, registrikood 16565543, Viru Elektrivõrgud OÜ (endine VKG Elektrivõrgud OÜ) osa nimiväärtusega 3 195 583 eurot, mis moodustab 100% ettevõtte osakapitalist. Omaniku vahetus ei mõjuta ettevõtte igapäevast majandustegevust põhitegevusaladel.

Viru Elektrivõrgud OÜ (endine VKG Elektrivõrgud OÜ) põhitegevusaladeks on: • elektrienergia võrguteenuse osutamine jaotusvõrgu kaudu; • elektrienergia müük.

Võrguteenuseid osutab ettevõte Ida-Virumaal ja teeninduspiirkond hõlmab järgmiste omavalitsuste territooriume: Narva linn, Narva-Jõesuu linn ja Sillamäe linn. Elektrienergiat müüb ettevõte tarbijatele üle Eesti sõltumata piirkonnast.

Olulisemad sündmused 2023 • Elektrienergia börsihinnad olid languses, millest tulenevalt kujunes elektrivõrgu toimimiseks ja võrgukadude katmiseks vajaliku elektrienergia ostukulu oluliselt väiksemaks kui 2022. aastal ning ettevõte teenis tagasi kõrgetest elektrihindadest tingitud varasemate perioodide kahjumit.

• Võrguteenuste maht langes võrreldes 2022. aastaga 4,1%, mis on suhteliselt kiire langus ning see mõjutas negatiivselt ettevõtte tulusid.

• Elektrienergiat ostvate klientide püsimine universaalteenusel ja valdava osa kliendibaasi säilitamine võimaldasid muuta elektrimüügi tegevusala taas kasumlikuks (2022. aastal oli elektrimüügi tegevusala kahjumis) 2023. aastal moodustas ettevõtte müügitulu 24 325 892 eurot ja puhaskasum 3 118 639 eurot.

Võrguteenused

Ettevõttele on elektrituruseaduse alusel kinnitatud võrguteenuse osutamise teeninduspiirkond, kus ettevõte on kohustatud kõikidele tarbijatele võrguteenuseid osutama, ning see hõlmab järgmiste omavalitsuste territooriume: Narva linn, Narva-Jõesuu linn ja Sillamäe linn.

Võrguettevõtjad tegutsevad kui loomulikud monopolid, kelle tegevus on riiklikult reguleeritud ja Konkurentsiameti järelevalve all.

Võrguteenuse osutamise eest võetavad tasud ehk võrgutasud kooskõlastab ettevõte

Konkurentsiametiga vastavuses elektrituruseaduse ja selle alusel koostatud võrgutasude arvutamise ühtse metoodikaga (välja töötatud Konkurentsiameti poolt).

2023. aastal muutusid võrgutasud üks kord, alates 1. veebruarist. Võrgutasud tõusid keskmiselt 19,7%. Hinnatõusu üheks peamiseks põhjuseks oli elektrienergia börsihindade kallinemine, mis oli muutnud elektrivõrgu toimimiseks ja võrgukadude katmiseks sisseostetava elektrienergia oluliselt kallimaks. Samuti olid üldisest hindade tõusust tulenevalt kasvanud ka ettevõtte tegevuskulud.

2023. aastal jaotas ettevõte elektrienergiat 233,1 GWh. Võrreldes 2022. aastaga langes võrguteenuste maht 4,1% ehk 10,1 GWh. Tarbimine oli aasta jooksul langustrendis kõikides

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.