CONTRACTOR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2872 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 41 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommen

CONTRACTOR OÜ hetkeolukord

Juba 2872 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 41 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 18 korda.

Tegevusaruanne 2023

OÜ Contractor pakub masinaehituslike metallkonstruktsioonide tootmise teenust. Teenus hõlmab metallkonstruktsioonide valmistamist, peamiselt süsinikterasest, tehnoloogiliseks valmistusviisiks on keevitus ning mehhaaniline töötlemine ja valmistatud toodete märgvärvimine.

Teenuse sihtrühmaks on peamiselt Skandinaavia vastava ala tööstusettevõtted ning nende Eestis tegutsevad tütarettevõtjad, kelle tegevusvaldkonnaks masinaehitus. 2023.a. võib lugeda ettevõttele edukaks, võttes arvesse keerulist geopoliitilist olukorda tegutsemisregioonis ja majanduskeskkonda. Käive vähenes üksnes 4% võrra ja muud majandustulemusi kirjeldavad suhtarvud on paranenud.

2023 jätkus geopoliitilist olukorda pingestav Vene Föderatsiooni poolt alustatud röövsõda Ukraina suunal. Mõlemad sõjalises konfliktis osalevad riigid on olulise mõjuga terasetootjad regioonis, millest tingituna võib esineda volatiilsust terasehinnatasemetes. 2023.a. jätkus Eestis majaduslangus ning tellimuste vähenemine sihtturgudel laiemas plaanis. OÜ Contractor kliendid on olnud siiski veel suhteliselt vastupidavad halvenevas majanduskeskkonnas ning sellest tulenevalt on ka OÜ Contractor käive aruandeaastal püsinud sisuliselt muutumatuna.

Tulenevalt situatsioonist oli ettevõtte juhtkond jätkuvalt seisukohal, et suuremaid investeeringuid ning uurimis- ja arendustegevusi 2023.a. ette ei võeta. Pigem jälgitakse, kuidas olukord areneb ja tegutsetakse vastavalt. Sama strateegia on jätkunud ka 2024.a. Pole võetud ühtegi uut pangalaenu ega sõlmitud liisingulepinguid tootmisseadmete ostudeks. Jätkuvalt võib avaldada negatiivset mõju intressikeskkonna muutumine ja intresside kerkimine. Mõju ei ole oluline ettevõte bilansile ja finantsseisule, kuna intressikandvaid kohustusi on suhteliselt vähe, vaid pigem majaduskeskkonnale tervikuna, mis võib mõjutada klientide tegutsemisaktiivsust ja nõudlust nende poolt pakutavate toodete järele tulevikus.

Muud investeeringud on olnud tavapärase majandusteguse käigus tehtud mõistlikud ja ka möödapääsmatud kulutused. Raamatupidamise aastaaruande koostamise perioodil järgmist perioodi mõjutavaid sündmusi ettevõtte tasandil aset leidnud ei ole. Ettevõtte finantsseis on muutunud veelgi stabiilsemaks: käibevara ületab lühiajalisi kohustusi 1,83 kordselt. 2024.a. äristrateegias muudatusi ei planeerita ja jätkatakse sama põhitegevusega.

Ettevõtte osanike hinnangul on ettevõte jätkuvalt võimeline kasumlikult tegutsema ning täitma kõiki endale võetud kohustusi.

Majandustegevust 2023.a. aruandeaastal iseloomustavad suhtarvud on järgmised: 2023 2022

Käibe kasv (+), kahanemine (-) - 3,97% 43,34%

Ärikasumimäär 7,45% 5,57%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,83 1,29

Puhasrentaablus 7,15% 4,02%

Omakapitali rentaablus 26,40% 16,44%

Koguvara rentaablus 15,21% 8,47%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe kasv % = (müügitulu2023-müügitulu2022)/müügitulu 2022*100

Ärikasumimäär % = Ärikasum/müügitulu*100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja = käibevara/lühiajalised kohustised

Puhasrentaablus % = puhaskasum/müügitulu*100

Omakapitali rentaablus % = puhaskasum/omakapital kokku*100

Koguvara rentaablus % = puhaskasum/varad kokku*100

Hjalmar Liivik juhataja

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.