SUNNY-TRADING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 638 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 83 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

SUNNY-TRADING OÜ hetkeolukord

Juba 638 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 83 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Sunny-Trading OÜ majandustegevuse ülevaade

Sunny-Trading OÜ tegeleb kinnisvarainvesteeringute ostmise, müügi, haldamise ning arendusega. Üheks investeerimisobjektiks on eksklusiivsed korterid Tallinna vanalinnas, mida renditakse jooksva tulu saamiseks välja, kuid ettevõtte peamine eesmärk on teenida tulu nende turuväärtuse kasvult aja jooksul. Lisaks vanalinnas asuvatele korteritele investeerib Ettevõte muudesse sobivatesse kinnisvaraobjektidesse ning renoveerib Härgla mõisa.

Ettevõtte müügitulu 2023. aastal oli 44 474 (2022: 52 044) eurot ja puhaskahjum 144 640 (2022: puhaskahjum 135 152 eurot). Ettevõttes töötab 1 (2022: 1) töötaja ning talle maksti töötasu 3 376 (2022: 11 495) eurot. Juhatuse liikmele 2023. aastal tasu ei makstud. Juhtimis-, administratiiv- ja raamatupidamisteenust ning kinnisvara nõustamis- ja haldamisteenust pakub Sunny-Trading OÜ-le AS Trigon Capital.

Ettevõtte tegevuse peamised riskid tulenevad kinnisvaraturu arengutest, kuna väga oluline osa Sunny-Trading OÜ varadest on investeeritud erinevatesse kinnisvaraobjektidesse ning ka ettevõtte tulud sõltuvad selles sektoris toimuvast. Kuna kinnisvaraturg on tihedalt seotud laenuvõimaluste, s.h. intressimääradega, võivad ettevõtte tegevust mõjutada ka intressimäärade muutused. Kõik ettevõtte laenukohustused on ujuva intressimääraga ja on seotud euriboriga.

Majanduskeskkond

Eesti SKP kahanes 2023. aastal 3%, mis tähendas majanduse kahanemist juba teist aastat järjest. Sektoritest on majanduslanguse taga peamiselt energeetika, töötlev tööstus ning veondus ja laonduse. Tarbijahinnaindeks tõusis Statistikaameti andmetel Eestis 2023. aastal 2022.

aasta keskmisega võrreldes 9,2%. Tarbijahinnaindeksi suurimateks mõjutajateks olid 2023. aastal toit ja mittealkohoolsed joogid, mis kallinesid 15,8%. Hinnatõusu kasvu tempo küll aasta teises pooles aeglustus, kuid püsis endiselt kõrge 4–5% vahemikus.

Maa-ameti andmetel toimus eesti kinnisvaraturul 2023. aastal kokku 51 107 võõrandamistehingut, millest 40 584 olid ostu-müügitehingud. 2022.

aastaga võrreldes vähenes tehingute arv 2023. aastal 29%, sh ostumüügitehingute arv 16%. Vähenenud nõudlus mõjutas ka kinnisvaraturul tehtud tehingute rahalist kogumahtu, kuid hinnatasemed vähenenud nõudluse taustal veel oluliselt ei langenud. Tehingute koguväärtus vähenes võrreldes 2022. aastaga 17% võrra, olles 5,0 miljardit eurot.

Võrdluseks oli 2021. aastal tehtud kinnisvaratehingute koguväärtus rekordilised ligi 6 miljardit eurot ning veel varasem rekord pärineb 2006.

aastast, mil kinnisvaraturu käive oli 4,7 miljardit eurot.

Kinnisvaraturgu hoiab endiselt surve all kõrged intressimäärad, mis on muutnud ühelt poolt laenu(teenindamise) kallimaks ning teisalt on tekkinud investoritele mõistlik alternatiiv võlakirjade ja hoiuste näol, mida nullintressikeskkond ei pakkunud. Uus Maa hinnangul on siiski lao- ja tootmispindade sektor pidanud kriisile kõige paremini vastu tulenevalt e-kaubanduse kiirest arengust, spekulatiivse kinnisvara väikesest osakaalust ja lokaalse investeerimise osatähtsuse kasvust.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.