TFTAK AS hetkeolukord
Juba 3630 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.
Tegevusaruanne 2023
TFTAK AS (tolleaegse nimega Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus AS) alustas oma teekonda 2010. aastal, jätkates Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus MTÜ pärandit.
Ettevõtte peamiseks tegevusvaldkonnaks on teadusarendusprojektide ja rakendusuuringute müük koostööpartneritele, keskendudes uudsete toidu- ja biotehnoloogiate ning toodete väljatöötamisele ja turuletoomisele. Aruandeaastal ulatus meie müügi- ja äritulu 5,9 miljoni euroni ning meil oli 96 pühendunud töötajat, kellest 20% omavad doktorikraadi.
TFTAK on jätkuvalt pühendunud laiemale rahvusvahelisele koostööle nii ärivaldkonnas kui ka teadusmaastikul. Meie klientide hulka kuulub nii suuri rahvusvahelisi ettevõtteid kui ka tunnustatud teadusasutusi ja ülikoole Euroopas ja mujal. Samuti jätkame tihedat koostööd Eesti juhtivate toidutööstustega.
Viimastel aastatel oleme kasvanud nii käibe kui ka kliendiprojektide arvu poolest, mis tõi kaasa vajaduse uue, suurema labori järele. 2022.a. lõpus kolisime uude laborisse ning panime selle kiirelt täismahus tööle. Labor teenib mitte ainult TFTAK'i huvisid, vaid on samuti oluline arendusbaas baasteaduse tegemiseks ja klientide probleemide lahendamiseks.
2024. aastal on meie peamised tegevussuunad järgmised: • Bioprotsesside arendamine ja optimeerimine, sh erinevat tüüpi mikroobide kultiveerimine, sealhulgas rangete anaeroobsete bakterite, pärmide ja filamentsete seente tehnoloogiliste protsesside optimeerimine.
• Täppisfermentatsiooni täislahendused valkude tootmiseks, hõlmates tootmistüvede konstrueerimist, valgu tootmisprotsessi arendust bioreaktorites ning valgu näidiste tootmist aplikatsioonitestide jaoks.
• Toiduteadus ja toitumine, keskendudes tootearendusele ideest kuni valmislahenduseni ning spetsiifiliste tehnoloogiliste probleemide lahendamisele. Oleme välja töötanud laboritingimustes lahendusi, mida saab rakendada tootmiskeskkonnas, ning pakume oma klientidele abi nii analüüsitulemuste tõlgendamisel kui ka tootmisprotsessi optimeerimisel. Lisaks jõudis meie meeskond rahvusvahelisel võistlusel XPrize finaali, kus hinnatakse kalaalternatiivide arendust taimse valgu baasil.
• Täppisanalüütika, mille käigus oleme välja töötanud unikaalsed analüüsimeetodid ning teostame laia valikut rutiinanalüüse nii ettevõtte sisetellimuste kui ka teenustööna, kombineerides instrumentaalset (keemiline, füüsikaline ja mikrobioloogiline) ning sensoorset analüüsi.
Kommentaarid (0)