WATERCOM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 15 264 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komm

WATERCOM OÜ hetkeolukord

Juba 15 264 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 77 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2023

TEGEVUSARUANNE

ÜLDISELT WATERCOMIST

Watercom OÜ (edaspidi Watercom) on AS Tallinna Vesi tütarettevõte, mis asutati 2010. aastal. Watercom kuulub AS-i Tallinna Vesi kontserni (edaspidi Kontsern).

Watercomi põhiliseks tegevusalaks on tegutsemise algusest olnud joogivee- ja reoveetorustike ehitusega seonduvad tegevused, mida on viimastel aastatel järjest enam toetanud teede-ehitusega seonduvad teenused. Ettevõtte tegutsemispiirkond on põhiliselt Tallinn ja Harjumaa, kuid üksikuid ehitusprojekte on ellu viidud tegutsemise aja jooksul ka mujal Eestis.

Watercom pakub järgmiseid teenuseid: (cid:127) torustike ehitus ja projekteerimine; (cid:127) teedeehitus; (cid:127) teehoiutöödega seotud teenused; (cid:127) projektijuhtimine ja omanikujärelevalve; (cid:127) torustike hooldusteenused; (cid:127) transporditeenused.

Põhiliseks kliendiks on mitmete eeltoodud teenuste osas emaettevõte, kuid ettevõte tegeleb aktiivselt tööde otsimisega väljastpoolt kontserni osaledes hangetel ning pakkudes oma teenuseid ka teistele ettevõtetele.

Watercomi tegevus on sertifitseeritud kooskõlas kvaliteedistandarditega ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 ja ISO 45001.

Olulised sündmused majandusaastal (cid:127) 2023. aasta kujunes Watercomi jaoks aktiivseks ja edukaks – ettevõte lõpetas aasta rekordilise käibe ja ärikasumiga ning seda vaatamata keerulisele olukorrale ehitusturul. 2023. aasta käive suurenes võrreldes eelneva aastaga 21% ehk 2,77 miljonit eurot, ulatudes 15,93 miljoni euroni, ning ärikasum kasvas 25% ehk 0,33 miljonit eurot, ulatudes 1,67 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasum kasvas võrreldes 2022.

aastaga 14% ehk 0,16 miljonit eurot, ulatudes 1,35 miljoni euroni.

(cid:127) Põhiline müügitulu kasv tulenes suuremast kontsernisisest käibest. Kontsernisisene käive moodustas müügituludest 67% (2022. aastal oli osakaal 59%). Suurima panuse tulude kasvule andis torustike ehituse üksus, kus Watercomil õnnestus võita ehitusturult mitu emaettevõtte poolt korraldatud hanget, tänu millele kasvas käive nii kontsernivälistest kui ka -sisestest töödest kokku 41% ehk 2,40 miljonit eurot, ulatudes 8,20 miljoni euroni.

(cid:127) Vaatamata jätkuvale ebakindlusele ja keerulisele olukorrale ehitusturul suutis Watercom 2023. aastal täita ka emaettevõtte seatud väliselt turult võidetud tööde kasumieesmärgi ning teenis nendelt töödelt suurema kasumi kui eelneval aastal.

(cid:127) 2023. aasta märksõnaks kujunes aga jääpesu. Nimelt tõi ettevõte aasta alguses turule uue veetorustike hoolduse teenuse, milles kasutatakse uuenduslikku jääpesu tehnoloogiat. Jääpesu on senistest hooldusmeetoditest kordades tõhusam ja kiirem ning keskkonnasõbralikum. Teenus on käivitunud edukalt ning huvi uue tehnoloogia vastu on suur ka väljaspool ettevõtet.

WATERCOMI PEAMISED EESMÄRGID JA ARENGUSUUNAD 2024. AASTAL 2023. aasta kujunes Watercomi jaoks aktiivseks ja edukaks, ettevõte lõpetas aasta rekordilise käibe ja kasumiga. Ettevõte töötab selle nimel, et sarnases tempos jätkata ka 2024. aastal, kuigi olukord ehitusturul on hangete ja hinnapäringute vähesuse tõttu keeruline. Suurima panuse aastaks seatud eesmärkide täitmisesse andis torustike ehitus. 2023. aasta alguses käivitas ettevõte edukalt uue veetorustike hoolduse teenuse jääpesu meetodil, mis on siinses piirkonnas kasutusel olevatest kõige uuenduslikum ja efektiivsem.

Väljavaated 2024. aastaks on jätkuvalt positiivsed ja ettevõtte eesmärk on leida uusi võimalusi turult võidetud teenuste käibe ning kasumi kasvatamiseks. Ettevõte otsib jätkuvalt täiendavaid võimalusi kasvuks uute teenuste väljatöötamise ja käivitamise näol nii Kontsernisisestele kui ka välistele klientidele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Survepesu ja transport - Watercom

Veemees pakub kanalisatsioonitorustike ummistuse kõrvaldamiseks ja ennetamiseks torustike survepesu teenust. Lisaks puhastab rasva- ja liivapüüdureid.
ssb.ee

Teedeehitus - Watercom

Teede ehitus, platside ja parklate rajamine, teekatete taastamistööd, asfalteerimistööd, haljastuse rajamine.
ssb.ee

Torustike ehitus - Watercom

Watercomi kogenud meeskond pakub koostöös pikaaegsete ja heade koostööpartneritega nii torustike ehitus-, remondi- kui ka projekteerimisteenus.
ssb.ee

Alates 01.01.2024 muutub Laagri-Metsavahi, Padula ja Angerja piirkondades vee-ettevõtja

Vastavalt Saue Vallavolikogu 30. novembri 2023 otsusele nr 54 on Laagri-Metsavahi, Padula ja Angerja tegevuspiirkondades […]
The post Alates 01.01.2024 muutub L
watercom.eu

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.