HARRIIN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 792 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommen

HARRIIN OÜ hetkeolukord

Juba 792 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Harriin OÜ on toitlustus- ja majutusteenust pakkuv ettevõte, mis külastajatele tuntud Villa &

Restoran Soffa nime all. Harriin OÜ alustas oma majandustegevust 2011.a. suvel Õigusbüroo

Harry Ots OÜ (registrikood 10098129) tütarettevõttena, milles emaettevõttel on 100% osalus.

Harriin OÜ põhitegevuseks aruandeaastal oli toitlustamine ja majutusteenuse pakkumine. Ettevõtte käekäiku mõjutab hooajalisus ja eelkõige turism. Kuivõrd firma tegutseb suvekuurortina tuntud

Haapsalus, siis on suvekuudel linna külastatavus nii sise- kui ka välisturistide poolt väga suur.

Põhilised müügikuud ongi mai-august, mil Haapsalus toimub mitmeid erinevaid kultuurisündmusi.

Seevastu sügis-talvine periood on toitlustus- ja majutusteenust pakkuvale ettevõttele madalhooaeg.

Villa & Restoran Soffa on oma Haapsalu peatänaval asuval kinnistul paikneva hubase restorani, õdusa kohviku ning avara välisterassiga loonud suurepärased võimalused nii erinevate ürituste pidamiseks kui ka lihtsalt meeldejäävaks puhkuseks.

Ettevõtte põhitegevuse, toitlustamise kõrval on Posti 1 hoone teisel korrusel võimalik pakkuda majutust kuues eriilmelises ning mugavas toas. 2021. aastal renoveeriti Posti 1-1 kinnistul asuv seni aastaid konserveerituna seisnud hoone ja samal aastal avati seal majutuseks ka neli apartementi.

Viimastel aastatel kogu maailmas aset leidnud erinevad kriisid on oluliselt mõjutanud ka turismi- ja majutusettevõtete majandustegevust. 2023. aasta ei toonud siin mingit leevendust, vaid läks hoopis ajalukku majanduslanguse ja hinnatõusu aastana. See andis valusalt tunda ka toitlustus- ja majutusvaldkonnas, sest majanduskriisi käigus hakkavad inimesed kokku hoidma just selliste kulukategooriate pealt.

Harriin OÜ müügitulu oli 2023. aastal 115 385 eurot vähenedes 2022. aastaga võrreldes rohkem kui 40 000 euro võrra. Toitlustamisest saadud müügitulu vähenes 39 000 euro võrra ja majutusteenusest saadud müügitulu vähenes 1 500 euro võrra. Hinnatõusudele vaatamata suutis ettevõte hoida kulude kasvu kontrolli all. Võrreldes 2022. aastaga püsisid Harriin OÜ kulud stabiilsena, vähenedes isegi ligi 11 000 euro võrra, mis on väikeettevõtte majandustegevust silmas pidades märkimisväärne kokkuhoid. Ettevõtte suurimad kulukontod aruandeaastal olid majanduskulud ja üldkulud.

Harriin OÜ 2023. aasta tulemiks on väike kasum 191 eurot. Kuivõrd eelmiste perioodide jaotamata kasum oli viimaste aastate kriiside tulemusel kahanenud sisuliselt olematuks ning aruandeaasta sügise hakul ei näidanud majandustulemused paranemise märke, siis võttis ettevõtte juhatus vastu otsuse töötajad koondada ja Harriin OÜ majandustegevus ajutiselt peatada.

31.12.2023.a. sõlmis emaettevõte lepingu teise ettevõttega Posti 1 asuva ärihoone opereerimiseks toitlustus- ja majutusteenuse valdkonnas, kus operaator opereerib enda ärinime ja enda kaubamärgi alt.

Harry Ots

Juhatuse esimees

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.