BARIATRIC SERVICES AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1507 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 46 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommen

BARIATRIC SERVICES AS hetkeolukord

Juba 1507 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 46 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

AS Bariatric Services on tervishoiu valdkonna ettevõte, mille peamiseks tegevusvaldakonnaks on kaalukirurgia ehk bariaatriline kirurgia. Meie missiooniks on rasvumise alla kannatavate patsiendide teenimine nende teekonnal tervemasse ja kergemasse ellu. Pakume oma patsientidele terviklikku kaalukirurgia teenust, mis hõlmab nii kirurglist ravi (operatsioonid) kui operatsiooni eelset – ja järgset nõustamist ning vajadusel ravitüsistuste ravi. Ettevõte on asutatud 2011 aastal ning kasvanud tänaseks Baltikumi ja Skandinaavia regiooni suuruselt kolmandaks teenusepakkujaks. Alates 2021a novembrist tegutseme Terviseameti poolt väljastatud tegevusluba omava erihaiglana, mis on võimaldanud teenuse korraldust ning kvaliteeti oluliselt parandada. Oleme üks suurimaid Eesti tervishoiuteenuste eksportijaid, üle poole meie klientidest pärinevad välisriikidest, eeskätt Soomest. Müüme oma teenust otse klientidele, Tervisekassaga ega teiste ravikindlustuse pakkujatega meil teenuse osutamise rahastamiseks koostööd ei ole.

2023. aasta oli meile senise tegevusajaloo edukaim, opereerisime kokku 645 patsienti. Üle poolte kaalukirurgilistest operatsioonidest Eestis tehakse meie kliinikus. Nõudlust meie teenuste vastu tõstis rahvusvaheliste kaalukirurgia ravijuhiste muutus, mis laiendas oluliselt ravisobilike patsientide ringi. Peamiseks väljakutseks 2023 aastal oli stabiilse tegevuse säilitamine ja kasvatamine ebakindlas ja halva nähtavusega majandus- ja julgeolekukeskkonnas. Kuna ettevõtte omanike ring 2023 aastal muutus ning üks senistest omanikest müüs oma osaluse teisele osanikule, siis vajas ümberkorraldamist ka ettevõtte juhtimine ja administreerimine. Seoses sellega ja tegevusmahtude kasvuga tuli palgata mitmeid uusi töötajaid. Saime ettevõttena nende väljakutsetega edukalt hakkama, ravitud patsientide arv kasvas 20% ja ettevõtte juhtimine ei kannatanud. Kaalulangetusravimite turuletulek on nõudlust kaalukirurgia järele tõstnud, mitte vähendanud. Suuri materiaalseid investeeringuid 2023. aastal ei teinud. Oleme palju panustanud oma töötajate täiendkoolitusse. Alustasime lisaks kaalukirurgilistele teenustele ka plastika- ja üldkirurgia teenuste pakkumist uue kaubamärgi "Amsel Kliinik" nime all.

2024a planeerime operatsioonitoa aparatuuri (endoskoopia ja laparaskoopia püstakud) uuendamist.

2024 ja lähiaastatel on plaanis põhitegevust, ehk ravitud kaalukirurgiliste patsientide arvu kasvatada, samuti jätkata plastika- ja teiste üldkirurgia turuosa kasvatamist. Jätkame 2023 a. koostöös Tartu Ülikooli arstiteaduskonnaga alustatud teadusliku uurimistööga teemal, mis käsitleb patsientide kiire operatsioonijärgse taastumise programmi tõhusust kaalukirurgias. Alustame kaalukirurgilise päevakirurgiaga (same day discharge) ning ettevõtte äriprotsesside digitaliseerimisega koostöös erinevate IT partneritega.

Peamiste majandustulemusi mõjutavate tulevikuriskidena näen majandusolukorra ja tarbijate kindlustunde ebastabiilsust ja julgeolekuoriske regioonis. Võimalusena näen aasta-aastalt kasvavat patsientide omaosalust tervishoiteenuste rahastamisel ning nende vahendite kanaliseerumist eratervishoidu Eestis ja lähiriikides.

Kaalukirurgia nõudlus ja pakkumine Eestis ning lähiriikides kasvab aeglaselt. Teenust osutatakse nii avalikul rahastamisel kui erafinantseerimisel. Kaalulangetusravimite tulek muudab avalikkuse suhtumist rasvumisse kui haigusesse ning tõstab nõudlust selle ravi, sealhulgas kirurgilise ravi järele. Avaliku tervishoiuraha nappus ja pikad ravijärjekorrad motiveerivad patsiente tasuma ravi eest ise saade sellega ka võimaluse teenuse osutajat valida. Viimast asjaolu näen meie lähiaastate peamise kasvumootorina.

AS Bariatric Services äritegevus on aasta lõikes ühtlane ja ennustatav, hooajalisust ei ole.

Peamiseks tegevusega seotud sotsiaalmõjuks pean meie juhtivast rollist valdkonnas tulenevat kohustust kaalukirurgia alaseid arenguid vabariigis eest vedada, oma teadmisi ning oskuseid jagada ning vastavaid tegevusi. Oma tegevusega kaasnevaid keskkonnamõjusid pean tervishoiuvaldkonnas pigem keskmisest väiksemateks, kuna järgime teadlikult väheraiskavat mõtte – ja tegutsemisviisi.

Kuna tegutseme peamiselt euroala riikides, siis valuutakursside kõikumisest tulenevaid olulisi finantsriske meil pole. Pikaajalise laenukohustuse tõttu oleme intressimääradest mõjutatud, kuid 2023a kogemuse põhjal saame sellega hakkama.

Olulisemad finantsnäitajad: 2022 2023

Müügitulu (EUR) 3 036 223 3 839 816

Ärikasum (EUR) 1 230 125 1 382 635

Ärikasum (%) 41% 36%

Netokausm (EUR) 844 067 1 489 297

Netokasum (%) 28% 39%

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.