PESUKODA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1409 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteerit

PESUKODA OÜ hetkeolukord

Juba 1409 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Merle Tamjärv (17.04.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2023

Osaühing Pesukoda asutati 2012. aasta aprillis. Firma peamiseks tegevusvaldkonnaks on pesu pesemine, keemilise puhastuse teenuse osutamine. Kahe viimase teenuse puhul on osaühing Saaremaal keemilise puhastuse teenuse osas maakonnas ainupakkujaks. Põhitegevusele lisaks müüb ettevõte Ameerika tootja ZEP puhastusvahendeid ning osutab valdkonnaalast koolitus-ja konsultatsiooniteenust teistele pesumajadele. Osaühing tegutseb Merle Pesukoja nime all peamiselt Saare maakonnas ning teenindab nii eraisikuid, kui ettevõtteid. .

Osaühingu omanik ja juhatuse liige Merle Tamjärv on antud alal tegutsenud ligi 28 aastat. Ta on üks valdkonna hinnatumaid spetsialiste-konsultante Eestis, kes on aidanud käivitada kümmekond pesumaja ja keemilise puhastuse teenust osutavat ettevõtet. Nendest ligi 75% tegutseb mandri-Eestis tänaseni.

Tulud, kulud ja kasum 2023. majandusaastal teenis osaühing müügitulu 98714 eurot.

Taastuti Covid-19 tekitatud turulangusest.

Samas 2022.a. kevadel alanud Venemaa - Ukraina sõda tekitas tõsise tagasilöögi maakonna turismitaristule, mis peegeldus ka 2023 aasta

Pesukoja teenuste mahus.

2022 talvel vahetus senine ruumide omanik oü KV Tolli7. Seoses sellega uus omanik kehtestas ruumide kasutamiseks uued nõuded. Paraku need tootmiseks ei sobinud, kiiresti leiti uued ruumid kesklinnas Torni t.1. Seoses sellega kanti maha lõpetamata ehitus , ruumi sisse ehitatud vaheseinad ja mööbel ei kõlvanud uues kohas kasutamiseks ja ka ostusoovi kellelgi ei olnud. Kahjum 10130 €.

Samas hinnati üle ka põhivara amortisatsiooni normid. Masinad ja mehhanismid, mis kalkuleeriti tegevusajaga 10 aastat, lühendati 5 aastale.

Masinad on kulunud ja eeldatavalt lähiajal kasutuskõlbmatud.

Põhivara 2023 soetatud ei ole, küll aga remonditud.

2023 aastat iseloomustas ka pikaaegne veeavarii Kuressaares, pidevad voolukatkestused, kus pidi täiendavalt kasutama generaatori energiat.

Kuna Pesukoda asub pea Kuressaare kesklinnas, kus käib pidev tänavate remont ja trasside kaevamine, kaotasime mitu klienti, kes ei pääsenud suuremate autodega pesukojale ligi. Sellega seoses alustas Pesukoda 2024 suvel uute ruumide otsingut.

Kõik need kulud põhjustasid 2023 a majandustegevuse kahjumi.

Kahjum oli selge juba aasta keskel, sestap hoiti tööl vaid ühte põhikohaga töötajat. Juhatuse liige tegi ka ise tööd, kuid töötasu sai vastavalt võimalustele. Juhatuse liikme tasu ei makstud.

2021 aastal andis omanik firmale pikaajalist (5 aastat) laenu, mida kasutatakse jooskvate väljaminekute katmiseks ja vastavalt võimalustele makstakse ka tagasi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.