KREDIIDIREGISTER OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3965 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 79 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga komme

KREDIIDIREGISTER OÜ hetkeolukord

Juba 3965 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 79 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Ettevõtte areng

OÜ Krediidiregister kuulub finantsiliselt tugevasse kohalikul kapitalil baseeruvasse Aktiva Finance Group´i, mis on Baltikumi suurim finantsinfrastruktuuri teenuseid pakkuv grupp.

OÜ Krediidiregister kogub, analüüsib ja vahendab krediidiotsuste tegemiseks vajalikku taustainfot nii ettevõtete kui ka eraisikute kohta ning töötleb koostööpartneritelt saadud infot, sh automatiseeritud arveldusarvete väljavõtete lugemine, andmete kategoriseerimine ja analüüs.

OÜ Krediidiregister omab Finantsinspektsiooni poolt välja antud makseasutuse litsentsi kontoteabe teenuse osutamiseks ning piiriülest litsentsi sama teenuse pakkumiseks Läti ja Leedu turul. Lisaks pakub OÜ Krediidiregister erinevate andmeallikate agregeerimist ja sellel baseeruvaid andmelahendusi. Kasutatakse innovaatilisi andmeanalüüsi lahendusi, sh AI võimekust.

Ettevõte teeb koostööd kõikide suuremate pankade, krediidiandjate, telekomi jt ettevõtetega, lisaks kasutavad loodud lahendusi paljud erineva suurusega ettevõtted, kes soovivad vaadata oma olemasolevate ja potentsiaalsete partnerite taustainfot ja hinnata partnerite krediidiriski.

Suurkliendid kasutavad masinliidestuse lahendusi ja väiksemad kliendid kasutavad infoteenuseid ja andmelahendusi kasutajaliideste vahendusel (www.taust.ee ja www.accountscoring.com).

Seoses Äriregistri andmete hinnastamise muutmisega aasta 2022 sügisest, avanes suurem võimalus arendada edasi krediidiriski juhtimise erinevaid teenuseid. Riigipoolne hinnamuudatus avas turu konkurentsile ja võimaldab suuremat innovatsiooni läbi erinevate turuosaliste.

2023.a. kevadel tegid OÜ Krediidiregister osanikud strateegilise otsuse kasvatada oluliselt Krediidiregistri ärimahtusid järgnevate aastate jooksul. Esmalt investeeritakse meeskonda, et oleks võimalik tegeleda uute suundade väljatöötamise ja suurema jõudlusega, et teha läbimurre ka üldises äri kasvus. Juhatus laiendati kolmeliikmeliseks, tuues meeskonda uusi kompetentse, sh äriarenduse kompetentsi. Loodi suurem müügimeeskond, täiendati tootemeeskonda ning palgati ka turundusjuht. Aastal 2024 jätkatakse meeskonna kasvatamisega, et laiendada tootevalikuid ja teenuseid.

Viidi läbi ka brändi uuendus – kõik OÜ Krediidiregister tooted ja alambrändid on koondatud Krediidiregister brändi alla. Välja töötati uus logo ja koduleht www.krediidiregister.ee. Kasutusele jäävad ka alambändid Taust.ee äriportaalile ja Accountscoring kontoteabe teenusele, kuid kogu teenuste valik on kajastatud edaspidi Krediidiregister kodulehel.

2023. aastal oli fookuses kontoteabe teenuse (accountscoring.com) ja sellel baseeruvate krediidimudelite edasine areng ja koostöö käivitamine uute klientidega. 2023.a. lõpus õnnestus kontoteabe teenuse kliendibaasi oluliselt laiendada nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus. Kontoteabe teenuse maht kasvas aastaga 21%, sh 4. kvartali aastakasv oli ca 90%.

OÜ Krediidiregister jätkas hallatava maksehäireregistri andmemahu ja klientide arvu kasvatamist. Lisandus ka uusi kliente, kes lisaks päringute tegemisele panustavad ka registri andmebaasi täiendamisse. OÜ Krediidiregister haldab suurima andmemahuga maksehäireregistrit ehk registri klientide poolt sisestatavate maksehäirete hulk on suurim Eestis, sh on suurim unikaalsete võlglaste hulk. Kõik, kes soovivad teha parimaid krediidiotsuseid, peaks kasutama just Krediidiregistri teenuseid.

Üldine päringute arv maksehäireregistrisse kasvas aastaga 23%. Maksehäireregister on olulise tähtsusega andmebaas vastutustundliku laenamise nõuete täitmisel. Maksehäireregistril on ühiskonnas täita oluline roll ülelaenamise vältimisel. Teisalt on see andmebaas ka sisendiks maksekäitumise ja usaldusväärsuse hindamisel.

2023.a. alustati ka äriportaali Taust.ee uuendamisega, mis jõuab klientideni Q1 2024 – uus visuaal ja uuenenud andmekooseisud võimaldavad kasutajatel teha kiiremaid ja targemaid otsuseid.

OÜ Krediidiregister on aastaid tegelenud ettevõtete ja eraisikute krediidiskoori mudelite arendamisega. Eraisikute krediidimudelid on väga esindusliku kvaliteediga ja saanud väga positiivsetet tagasisidet klientidelt. Aastal 2024 jätkame andmeanalüüsi valdkonna arendamist.

Aastal 2023 hakkasime välja arendama ettevõtetele suunatud kvaliteedimärgist, mis baseerub ettevõtete krediidireitingutel. Selline tunnustus aitab ettevõtetel välja paista ja olla konkurentsis edukamad nii sise- kui ka välisturgudel, tunnustada meeskonda ja olla eristuv. Eesmärgiks oli mitte luua samasugust väljaprinditud diplomit, mida turul mitmed pakuvad, kuid eristuda nii sisu kui ka välimuse pooltest ehk panna sellesse auhinda osake samasugust pühendumist nagu iga ettevõte oma edu nimel on teinud. Märgise ehk soliidses käsitööraamis metalne auraha sai nimeks „Financial Excellence“, et olla mõistetav ka välisturgudel. Märgis on saadavad nii füüsilises vormis raamituna kui ka digitaalse märgisena, mida kuvatakse ka ettevõtte kaardi juures infoportaalis Taust.ee.

Makromajanduslik ülevaade

Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) on kaheksa kvartalit järjest languses olnud ning tiputaseme ehk 2021. aasta lõpuga võrreldes on Eesti majandus kukkunud 5,6%. Statistikaameti andmetel langes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2023. aastal 3%. Aastal 2023 oli Eestis

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.