REVERSE RESOURCES OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 749 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,7 punktiga aga komment

REVERSE RESOURCES OÜ hetkeolukord

Juba 749 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,7 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Reverse Resources OÜ missioon on muuta tekstiilijäägid rõivatööstuse eelistatuimaks tooraineks nii, et 2030. aastaks oleks digitaalselt tõendatav, et 15% tekstiilikiust pärineb taaskasutatud tekstiilist. Selleks pakume rõivatööstusele (sh. suurtele rõivabrändidele, rõivatootjatele, tekstiilijäägi ümbertöötlejatele, tekstiilijäägi käitlejatele ja avalikule sektorile) digitaalset platvormi igapäevaseks andmevahetuseks, usaldusväärse ja nõutele vastavate osapoolte võrgustiku loomiseks, info õigsuse verifitseerimiseks ja tekstiili ümbertöötlemise tasuvuse parandamiseks kogu targeahela ulatuses.

Vaatamata üldisele majanduslikult keerulisele olukorrale maailmas, oli Reverse Resources’il väga edukas aasta. Me saavutasime enamik oma eesmärke, eriti seoses uute brändide kaasamisega ja meie toote-turu sobivuse arendamisega. Tegime olulisi edusamme, et liituda GRS / RCS sertifitseerimissüsteemiga, mis on põhiline ümbertöötlemist tõendava sertifikaat rõivatööstuses, alustades selleks projekti Fashion For Good (FFG) eestvedamisel Textile Exchange'iga. Alustasime ka skaleerimist meie teisel sihtturul, Indias, käivitades suure koostööprojekti IDH ja mitmete avaliku sektori asutusete, tööstusassotsiatsioonide ja teiste osapoolega. Ning meie poolt tõestatud ärimudel ja suurema turupotentsiaali tõestamine tekstiilijääkide liigiti kogumiseks ja ümbertöötlemisse suunamiseks Bangladeshis (koostöös Global Fashion Agenda, McKinsey ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonidega) on viinud kolme seadusemuudatuste aruteluni ringmajanduse edendamiseks riigis.

Kõigest täpsemalt:

Tulu ja kasv (cid:127) Tulu: Olgugi, et Eesti emaettevõtte müügitulu on samaväärne aasta varasemaga, saavutasime grupi tasemel (koos Bangladeshi tütarettevõttega) 1,6-kordse müügitulu kasvu võrreldes eelmise aastaga (jättes kõrvale toetusena antud ja muu tuluna arvele võetud sissetulekud).

(cid:127) MRR (monthly recurring revenue) kasv: 75% tulust tuli igakuistest korduvatest tuludest (MRR), võrreldes 72% 2022. aastal.

Rõivabrändide kaasamine (cid:127) Maksavate brändid arv kasvas 9-lt 18-ni (mitmed neist maailma suurimate rõivakorporatsionide hulka kuuluvad), seejuures brändidelt laekuvad tasud kokku kasvasid 2,9 korda.

(cid:127) Kõik platvormiga juba liitunud brändid jätkasid oma tellimusi.

Tehaste võrgustik (cid:127) Platvormil registreeritud tehaste arv kasvas 302lt (7st riigist) 550ni (24st riigist) põhiliselt tänu sellele, et keskendusime brändide jaoks jäätmekaardistuste tegemisele ja tehaste kiirele profileerimisele, et kaardistada jääkide teoreetilist kättesaadavust materjalikoostise kaupa ümbertöötlejate jaoks. Kaardistatud jääkide hulk kasvas 245 tuhande tonnini aastas. See on hinnanguliselt 1.4% kogu maailma tööstuslikust tekstiilijäägi mahust.

(cid:127) Platvormi igapäevaselt kasutavate tehaste arv, need kes jääke platvormi kaudu ümbertöötlusesse suunasid, jäi sarnaseks eelsmise aastaga (134-ni 8-st riigist). Tehased registreerisid 21,470 tonni jäägi liikumise (38% rohkem kui aasta varem), millest 43% suunati tagasi tekstiilitootmisesse (võrreldes 28% 2022. aastal). See esindab hinnanguliselt 1.8% maailma fibre-to-fibre (tekstiil tagasi tekstiilikiuks) ümbertöötlemise mahust. Siinkohal toimus kasv pigem selles, et samad tehased kasvatasid platvormi kaudu liikuvate jääkide mahtusid ja tugevnes koostöö. Samas kuna jääkide vahendamiseks ei ole platvormi funktsionaalsus veel piisav, siis see osa meie mudelist ei ole veel kiirelt skaleeritav ja sõltub paljuski Bangladeshi ja India meeskondade tegevusest kohapeal.

Ümbertöötlejate võrgustik (T2T - textile-to-textile) (cid:127) Tekstiili ümbertöötlejate arv platvormil kasvas 93ni, igapäevane koostöö jääkide vahendamiseks toimus 8 ümbertöötlejaga (varasemalt 5).

Kuna peamiselt tunnevad ümbertöötlejad huvi 100% puuvillast jääkide vastu ja eriti just valge või värvimata jäägi vastu (turul on hüperkonkurents), siis ümbertöötjejate arvu laiendamine ilma tehaste võrgu märkimisväärse laiendamiseta ei ole võimalik ning polnud ka esmane prioriteet. Jälgime neid numbreid eelkõige oma tegevuse mõju hindamiseks.

(cid:127) Positiivse arenguna võib öelda, et suureneb uute turule tulevate ümbertöötlemistehnoloogiate arv (laienemine puuvilla ümbertöötlemiselt segumaterjalidele ja polüestrile), kelle jaoks RR pakub olulist turuinfot, et esimeste tehaste asukoha leidmiseks eeltööd teha ning kelle jaoks RR teenus tulevikus on võtmetähtsusega.

Rahastus ja laienemine (cid:127) Meil küll ei õnnestunud kaasata 2023 aastal rahastust erakapital investeeringutena, nagu algne plaan, kuid õnnestus sõlmida €3,43 miljoni väärtuses koostööprojekte ja rahastust aastateks 2023-2026 erinevate rõivatööstuse ringmajandust arendavate rahvusvaheliste organisatsioonidega. Meie olulisemad partnerid projektipõhiste rahastajatena on: Fashion For Good, H&M Foundation, IDH, UNIDO ja

SMEP.

(cid:127) Koos kaasatud rahastusega sai eeltöö tehtud selleks, et 2024 aastal alustada laienemist Indoneesiasse, Vietnami ja Pakistani.

(cid:127) Meie rahvusvaheline meeskond kasvas 17-lt inimeselt 21-ni, arvestades kõiki täiskohaga RR heaks töötavaid inimesi sõltumata lepingu formaadist ja asukohast.

Keskkonnamõju (cid:127) Keskkonnamõju vähendamine: läbi jäägi jõudmise uue tekstiili tooraineks (ja uue tooraine vajaduse vähendamise tekstiilitootmises vähendasime umbes 130K tonni jagu CO2-eq teket ja 52 miljoni m3 vee kasutust. See CO2 kogus on hinnanguliselt vastav 24,600 inimese aastase keskkonnajalajäljega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.