Miks valida eestimaise tooraine kasuks?
Parem maitse
Kui toit on kasvanud lähiümbruses, saab selle ära korjata alles siis, kui saadus on peaaegu täielikult küpsenud. Valides kohaliku tooraine, võid kindel olla, et see on valminud loomulikul teel, on värske ja tänu sellele külluslikuma maitsega.
Süües kohalikku toitu, sööme vastavalt hooajale
Näiteks maasikad, kuigi sooviksime süüa neid aastaringselt, on need siiski kõige paremad, kui neid saab osta kohaliku talupidaja käest. Hooajal on need palju täidlasema ja parema maitsega, kui talvel, kui letile on jõudnud sadu kilomeetreid läbinud marjad, mis on korjatud enne, kui need üldsegi valmis olid.
Kohalikus toidus on rohkem toitaineid
Kohalik toit jõuab sinu toidulauale kiiremini, kui seda kaugelt tulnud toidu puhul. Just aeg on toitainete sisalduse juures määravaks. Mida kiiremini põllu- või aiasaadus pärast korjamist ära süüakse, seda rohkem säilib temas toitaineid. See on juba väga hea põhjus, miks valida just eestimaine.
Kohaliku toidu ostmine toetab kohalikku majandust
Ostes Eesti toodangut, toetad Sa Eesti majandust, mis omakorda suurendab Eesti firmade stabiilsust. See aitab säilitada töökohti ja maksta palka. Ostes kohalikku toodangut, toetad Eesti ettevõtteid ja eestlasi, kes seal töötavad.
Kaugelt toodud toidu söömine saastab atmosfääri
Teistest riikidest rändab toit Eestisse peamiselt maanteede kaudu, kus neid veavad suured veoautod, mis saastavad heitgaasidega õhku ja ummistavad maanteid.
Tead, kes on tootja
Kohalikku toitu iseloomustab tavaliselt ka see, et ta ei ole anonüümne, sest tarbijatele antakse infot, kes on tootja ja kus ta paikneb.
Tead kasvutingimusi
Kui ostad toitu otse põllumehelt, teab ta täpselt rääkida, kuidas Sinu toit on kasvanud ja see annab toidule suure lisaväärtuse, sest see on puhas!
Kui soovid nautida päris toitu kohalikust toorainest, siis võta ühendust!
Kommentaarid (0)