ANKITER OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Jätkusuutlik põllumajandus on põllumajandusmeetod, mis keskendub toidu, kiudainete ja muude taimsete või loomsete toodete tootmisele viisil, mis on keskkonnasõb

5 jätkusuutlikku põllumajandustava kaasaegses põllumajanduses

Jätkusuutlik põllumajandus on põllumajandusmeetod, mis keskendub toidu, kiudainete ja muude taimsete või loomsete toodete tootmisele viisil, mis on keskkonnasõbralik, sotsiaalselt vastutustundlik ja majanduslikult elujõuline. See hõlmab tavasid, mis säilitavad mulla tervist, säästavad vett, vähendavad saastet ja edendavad bioloogilist mitmekesisust.

Kuna maailma rahvastik jätkuvalt kasvab, suureneb ka toidu nõudlus, avaldades survet meie loodusvaradele. Jätkusuutlikud põllumajandustavad on hädavajalikud, et tagada võime täita tänaseid toiduvajadusi ilma tulevaste põlvkondade võimet nende endi vajadusi rahuldada ohustamata.

1. Kultuuride vaheldumine ja mitmekesisus

Kultuuride vaheldumine on erinevat tüüpi kultuuride kasvatamise praktika samal alal läbi järjestikuste kasvuperioodide. See aitab vältida kahjurite ja haiguste kogunemist, parandab mulla viljakust ja võib viia suuremate saakideni.

Erinevate kultuuride tutvustamine võib suurendada bioloogilist mitmekesisust, mis omakorda võib parandada vastupidavust ja tootlikkust. Kultuuride mitmekesisus aitab ka majanduslikku riski hajutada, kuna põllumehed ei sõltu ainult ühest kultuurist.

2. Konservatiivne mullaharimine

Konservatiivne mullaharimine on põllumajandustava, mis vähendab kündmise sagedust ja intensiivsust. See hõlmab tehnikaid nagu mittekündmine, ribakünd ja vähendatud kündmine, mis aitavad säilitada mulla struktuuri, vähendada erosiooni ja säästa energiat.

Erinevaid konservatiivse mullaharimise meetodeid saab rakendada sõltuvalt mullatüübist, kliimast ja kasvatatavast kultuurist. Need meetodid aitavad säilitada mulla niiskust, vähendada süsinikujalajälge ja suurendada mulla süsiniku sidumist.

3. Integreeritud kahjuritõrje (IPM)

Integreeritud kahjuritõrje on kahjuritõrje lähenemine, mis kasutab tehnikate kombinatsiooni nagu bioloogiline tõrje, elupaikade kujundamine ja vastupidavate sortide kasutamine. Selle eesmärk on minimeerida keemiliste pestitsiidide kasutamist ning vähendada riski inimeste tervisele ja keskkonnale.

IPM tehnikad hõlmavad kahjurite seiret, looduslike kiskjate kasutamist ja kahjuritele vastupidavate kultuuride istutamist. Need meetodid aitavad säilitada ökoloogilist tasakaalu ja vähendada sõltuvust kahjulikest pestitsiididest.

4. Agrometsandus ja permakultuur

Agrometsandus on puude ja põõsaste integreerimine põllu- ja loomakasvatussüsteemidesse, et luua mitmekesisemaid, tootlikumaid, kasumlikumaid, tervislikumaid ja jätkusuutlikumaid maakasutussüsteeme. See võib pakkuda mitmeid eeliseid nagu vari, varjualune ja lisasissetulek puidu või puuvilja näol.

Permakultuur on filosoofia, mis töötab loodusega kooskõlas, mitte vastu. See hõlmab jätkusuutlike ja isemajandavate põllumajandusökosüsteemide loomist. Permakultuuri põhimõtted hõlmavad ressursside säästmist, toitainete ringlussevõttu ja mitmekesisuse väärtustamist.

5. Veehaldus ja niisutusefektiivsus

Tõhus veehaldus on jätkusuutliku põllumajanduse jaoks ülioluline. Praktikad nagu tilkkastmine, vihmavee kogumine ja niisutamise ajastamine vastavalt kultuuride vajadustele võivad oluliselt vähendada veekasutust.

Tehnoloogia areng on viinud täppisniisutussüsteemide ja mullaniiskuse andurite väljatöötamiseni, mis aitavad põllumeestel vett tõhusamalt kasutada, tagades, et kultuurid saavad õige koguse vett õigel ajal.

Avasta, kuidas ANKITER OÜ saab tõsta sinu põllumajandustavasid jätkusuutlike lahendustega, mis on kohandatud sinu vajadustele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Mittetäiendatud gmo teraviljakultuuride eelised

Geneetiliselt muundatud organismid (GMOd) on organismid, mille geneetilist materjali on laboris kunstlikult muudetud geneetilise inseneriteaduse abil. See tehno
ssb.ee
Geneetiliselt muundatud organismid (GMOd) on organismid, mille geneetilist materjali on laboris kunstlikult muudetud geneetilise inseneriteaduse abil. See tehnoloogia loob taimede, loomade, bakterite ja viiruste geenide kombinatsioone, mis ei esine looduses ega traditsiooniliste ristamismeetodite kaudu. Mittetäiendatud GMO teraviljakultuurid on teraviljad, mida ei ole geneetiliselt muundatud ja mida kasvatatakse traditsiooniliste aretustehnikate abil. Nende hulka kuuluvad nisu, mais, riis, oder, kaer, rukis ja hirss, teiste seas. Keskkonnaalased eelised Mittetäiendatud GMO kultuurid vajavad

Õlikultuuride kasvatamine: teejuht tervislikumate küpsetusõlide juurde

Õlikultuurid on teatud taimede seemned, mida hinnatakse nende toodetava õli poolest. Need seemned on oluline komponent tervislikumate küpsetusõlide tootmisel, m
ssb.ee
Õlikultuurid on teatud taimede seemned, mida hinnatakse nende toodetava õli poolest. Need seemned on oluline komponent tervislikumate küpsetusõlide tootmisel, mille järele on suur nõudlus terviseteadlike tarbijate seas. Õlikultuurid nagu sojaoad, päevalilled, raps (kanola) ja linaseemned ei ole ainult küpsetusõlide jaoks, vaid mängivad olulist rolli ka põllumajandusmajanduses. Taimsed õlid on rikkad asendamatute rasvhapete, vitamiinide ja antioksüdantide poolest. Nad pakuvad tervislikumat alternatiivi loomsetele rasvadele ja on seotud madalama südamehaiguste riski, paranenud

ANKITER OÜ tegevusaruanne 2022

Ankiter OÜ on loodud 2017. aastal, eesmärgiga kasvatada teravilja ja rapsi.  2022.aasta alguses tõi COVIDi-järgne taastumine kaasa tarne-ja kaubandushäired ning
ssb.ee
Ankiter OÜ on loodud 2017. aastal, eesmärgiga kasvatada teravilja ja rapsi. 2022.aasta alguses tõi COVIDi-järgne taastumine kaasa tarne-ja kaubandushäired ning kaubahindade ja sisendkulude suurenemise. Venemaa sissetungiga Ukrainasse tekkisid uued tõsised tagasilöögid, paljude kaupade turult kadumise või mitmekordse kallinemise (gaas, kütus, väetised), mis suurendasid ebakindlust põllumajandusturgudel ja ülemaailmses toiduga kindlustatuses. Kõik see lisandus muutustele, mida täheldati kliimamuutustega seotud häirivate ilmastikunähtuste (pikk ja kuum suvine põuaperiood) tõttu. Üldiselt on

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.