GSCAN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2295 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komment

GSCAN OÜ hetkeolukord

Juba 2295 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2023

GScan OÜ on 2018. aastal asutatud ettevõte, mis arendab looduslikul kiirgusel baseeruvaid läbivalgustusseadmeid ning vastavaid tomograafilisi ja klassifitseerimisalgoritme.

Gscani tehnoloogia on murranguline, sest: 1) võimaldab läbivalgustada mistahes mõõdus objekte ning klassifitseerida nende koostist 2) on võimeline automaatselt tuvastama skanneris asuvaid ohtlikke või muid keelatud aineid.

GScan valmistab maailma tipptasemel müüontomograafilisi seadmeid. Meie seadmete täpsus võimaldab tuvastada kergeid elemente ja materjalide klassifitseerimisel on saavutatud rekordiliselt kõrge (99+%) efektiivsus.

2023. aasta oli GScanile edukas. Aasta alguses käivitasime piloot-tootmise Tõrvandis ja märtsiks valmisid esimesed MuonFLUX Infra seadmed, millega alustasime kommertsprojektide teostamist.

Teostasime oma esimese kommertsprojekti mahuga 1,39 mln eurot Eesti riigiettevõttele A.L.A.R.A. Projekti sisuks oli Paldiskis asuvate

Nõukogude armee poolt mahajäetud endiste tuumaallveelaevade sarkofaagide läbivalgustamine ja 3D mudeli loomine, et võimaldada nende ohutu lahtivõtmine ja lõppladestamine (dekommissioneerimine). Suutsime meeskonnaga projekti eesmärgiks seatud mõõdistustäpsust oluliselt ületada, tehes lepingus ettenähtud 30cm resolutsiooni asemel 1cm täpsusega pildistuse. Projekt oli nii äriliselt kui ka tehnoloogia- ja tootearenduse mõistes ettevõttele väga edukas, saadud kogemustele toetudes oleme 2024. aasta algusest alustanud suunatud müügitööd tuumatööstuse sektorile. Näiteks teeme Suurbritannias koostööd Sellafield Ltd-ga järgmiste projektide ettevalmistamiseks.

Tootearenduse vaatest saime projektiga kinnituse, et meie seadmed suudavad erinevates tingimustes usaldusväärselt andmeid koguda, suudame nendest andmetest genereerida klientidele väärtuslikku infot objekti sisemusest, seal paiknevatest objektidest, tühimikest jne.

Kogusime projekti käigus ka väärtuslikku informatsiooni seadmete kasutamise ning mõõdistuse protsessi kohta. Kogemuse põhjal tegime seadmetele täiendusi (nt kaugjuhitav positsioneerimine jms) ning täiendasime mõõdistuste läbiviimise ja sellele järgnevat andmetöötluse protsessi.

Teine olulisem projekt 2023 aastal oli välistingimustes sillakonstruktsiooni mõõdistamine Suurbritannias. Osaleme Moonshot innovatsiooniprogrammis, milles National Highways otsib lahendust 1200 järelpingestatud (kogu maailmas laialdaselt kasutatud ehitustehnoloogia) silla mõõtmisele, nende seisukorra (turvalisuse) hindamise eesmärgil. Moonshot programmi raames otsitakse tehnoloogiat, millega tuvastada betooni sees asuvate pingestustrosside ning tugevduselementide füüsiline olukord – kui palju on konstruksioonis metalli, kas ja kus kohas asub mõõdetavas sillaosas tühimikke ning kas mõõdetavas objektis leidub roostetanud osasid. Programmi esimese faasi näidiskonstruktsiooni mõõdistamine on edukalt läbitud. Tulemused üllatasid positiivselt meie partnereid inseneerija ettevõttes AtkinsRealis (National Highways partner UK rahvuslikus programmide Moonshot). 2024 I poolaasta jooksul viime läbi projekti teise faasi, mis sisaldab täiendava, meie enda poolt spetsiaalseks otstarbeks ehitatud betoonist testkeha skaneerimist.

2023 aastal alustasime ettevalmistusi Oil&Gas sektoriga koostööks. Meil on ka esimene partner selles sektoris kellega on 2024 II poolaastasse planeeritud pilootmõõtmised. Pilootprojekti eduka läbimis korral on äripotentsiaal teistesse ettevõtetesse selles sektoris – Aramco, Repsol,

ADNOC. Oleme nende ettevõtetega juba ettevalmistusfaasis tulevaseks koostööks.

2023. aastal võitsime Riigikantselei korraldatud avaliku sektori innovatsiooniprojekti “Vanglate turvalisuse tõhustamiseks läbiotsimise tehnoloogia katsetamise konkurss” koguväärtuses 1,15 mEUR (sis KM). Projekt algas 2024. aasta alguses ning kestab 1,5 aastat. Projekti eesmärgiks on meie tehnoloogia võimaluste testimine vanglatele eriomases vajaduses ning saada vajalik sisend tehnoloogia tootestamiseks selle sektori klientidele.

2023 oli ettevõttele edukas tehnoloogia arenduse grantide võitmisel. Turvatehnoloogia valdkonnas saime heakskiidu Horizon Europe programmis esitatud CosmoPort taotlusele. Projekti sisuks on mobiilse müüontomograafia skanneri lahenduse väljatöötamine. GScan on projektis juhtivpartneri rollis, meie toetuse osamäär 1,3 miljonit eurot. Meie partneriteks selles projekti on UK, Soome, Läti, ja Eesti tollid ning

Kreeka politsei ning päästeamet.

https://cosmoport.webflow.io/

NDT valdkonnas saime heakskiidu EAS rakendusuuringute programmi arendusgrandile, mis toetab meie tegevusi UK-s sildade testimise ning ehitusobjektide testimise valdkonnas. Lisaks saime heakskiidu Sum4re projektile väärtuses 300 000 EUR, mille sisuks on võimaluste uurimine meie tehnoloogia ühildamiseks BIM mudeldamisega ehitustehnoloogia valdkonnas.

2023 aastal esitasime taotluse rahastuse saamiseks EIC fondist, summas 2,5M EUR mille vastust ootame 2024 aasta esimese poolaasta lõpuks. 2023 aasta tegevuse tõttu valiti meid ka EIC Scaling Club’i, kuhu kuuluvad 50 Euroopa Startupi, potentsiaaliga saada Unicorn’iks.

Programm kestab 2 aastat ja ettevõte saab väga tugeva toetuse mentorluse ja koolituse näol maailma parimatelt ekspertidelt, investeerimisfondidelt, EIC organisatsioonilt endalt.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.