EVEN ROUNDER TABLE FUND OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 128 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommente

EVEN ROUNDER TABLE FUND OÜ hetkeolukord

Juba 128 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

2023. aastal olid paljude riikide majandused languses, aasta keskpaigaks saavutasid keskpankade poolt juhitavad intressimäärad oma tipud, raha hind kasvas, elektrihind langes. Tulemusena langesid energia- ja paneelitootjate kasumid, mis läbi aktsiahindade languse avaldas negatiivset mõju ERTF protfellile. Langesid samuti elektriautode tootjate aktisahinnad. Suurimate tehnoloogiaaktsiate hinnakasvu vedas AI buum, mis aitas ERTFi aktsiaportfelli. Aasta lõpus kasvasid ootused Disney edule ja aktsiahind kasvas oluliselt.

2023. aastal müüsime oma osaluse ettevõtetes Playtech, Blizzard ja Airbus. Kõik kolm müüki olid kasumlikud. Playtechi müük oli hästi ajastatud ja aktsia kaupleb tänaseni madalamalt. Microsoft ostis ära Blizzardi ning peale tehingu kinnitamist saime oma osaluselt varasemalt planeeritud tootluse. Tagasiulatuvalt saame öelda, et oleks võinud Airbusi müügiga oodata, aga ei osanud ette näha nende peamise konkurendi uusi raskusi kvaliteediga.

Kuna päikesepaneelide tootjate aktsiahinnad on turul soodsad, siis suurendasime oma osalust ettevõtetes CSIQ ja JKS. Ajastasime Disney täiendavate aktsiate ostu hästi. Aasta jooksul suurendasime oma osalust ettevõtetes Polestar ja Enefit, aga mõlema akstiahinnad on langenud.

Kokkuvõttes ei jää me oma tulemustega rahule. Aasta esimene pool oli paljulubav, aga aasta teine pool nõrk. Oleme jätkuvalt maas enda jaoks võetud eesmärgist ületada S&P500 tootlust ja 2023. aastal me tulemusi ei parandanud. Uue aasta alguses oleme ettevaatlikult sulas.

2024. aastalt ootame inflatsiooni langemist 2-3% juurde ning keskpankade intressilangetusi. Ühel hetkel peavad rohesektori aktsiahinnad jälle tõusma hakkama. Kui USA Presidendi valimiskampaaniad aasta teises pooles hoo sisse saavad, siis ilmselt toovad USA turule volatiilsust juurde. AI’ga seotud ettevõtete aktsiad on tõusnud enneolematutesse kõrgustesse. Kuna nende ettevõtete sissetulekud pole kasvanud võrreldavas mahus, siis ootame hindade langemist. Võibolla isegi mulli lõhkemist. Plaanime oma osalused suurtest ja jõudsalt kasvanud tehnoloogiaettevõtetes müüa või neid vähendada. Kaitsetööstuselt ootame jätkuvat kasvu, sest geopoliitiline olukord pole paranenud. Suurimate riikide majandused näitavad taastumise märke ja loodetavasti näeme pehmet maandumist ning tuge aktsiahindade kasvule.

ERTF saab 2024. aastal 5 aastaseks ja ettevõtte esimene (nö. algaja) investeerimistsükkel saab läbi. Plaanime seda vääriliselt tähistada

Investeerimisfestivali raames, et vaadata tagasi oma tegemistele üle aastate, revideerides portfelli tulevikupotentsiaali, jagada teadmisi ning seejärel kujundada ERTF strateegia järgmiseks 5 aastaks.

Magnus Leppik

Juhatuse esimees

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.