HR-SERVICE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Mootoriõli on teie sõiduki eluks vajalik. See määrab liikuvaid osi, vähendab hõõrdumist, takistab korrosiooni ja aitab mootorit jahutada, viies ära soojust. Ilm

Kuidas valida oma sõidukile õige õli?

Mootoriõli on teie sõiduki eluks vajalik. See määrab liikuvaid osi, vähendab hõõrdumist, takistab korrosiooni ja aitab mootorit jahutada, viies ära soojust. Ilma õige õlita võib teie mootor kogeda suurenenud kulumist, mis viib lühema mootori elueani ja potentsiaalselt kulukate remontideni.

Vale õli valimine võib põhjustada mitmeid probleeme, nagu vähendatud kütuseefektiivsus, suurenenud õlikulu ja isegi mootori kahjustused. On ülioluline valida õige õli, et säilitada teie sõiduki jõudlust ja pikaealisust.

Erinevad mootoriõlid

Tavaline õli, tuntud ka kui mineraalõli, on toodetud toornaftast ja on olnud standardvalik paljude aastate jooksul. See sobib vanematele sõidukitele või neile, millel on lihtne mootorikujundus.

Sünteetiline õli on välja töötatud, et pakkuda ülimat sooritust ja kaitset. See toimib hästi äärmuslikes temperatuurides ja on ideaalne kaasaegsetele mootoritele, kõrge sooritusvõimega sõidukitele ja neile, mis läbivad rasketes sõidutingimustes.

Segu tavalisest ja sünteetilisest õlist, sünteetilise segu õli pakub paremat kaitset ja sooritust kui tavaline õli, olles samas soodsam kui täissünteetiline õli.

Disainitud sõidukitele, mille läbisõit on üle 120 000 kilomeetri, sisaldab kõrgläbisõidu õli lisaaineid, mis aitavad vähendada õli aurustumist ja lekkeid ning hooldavad mootori tihendeid.

Viskoossusklasside selgitus

Viskoossus viitab õli paksusele ja selle võimele voolata erinevatel temperatuuridel. Viskoossusklass on tähistatud numbriga, millele järgneb 'W' (talve jaoks) ja teine number, näiteks 5W-30. Mida madalam on esimene number, seda paremini õli toimib külmas temperatuuris. Teine number näitab õli vastupanuvõimet õhenemisele kõrgel temperatuuril.

Temperatuuril on oluline mõju õli viskoossusele. Külmas kliimas eelistatakse madalama viskoossusega õli, et tagada lihtne käivitamine ja piisav mootori kaitse. Vastupidi, kuumemas kliimas või suvel võib olla vajalik kõrgema viskoossusega õli, et säilitada korralik määrimine.

Tootja soovitused

Teie sõiduki kasutusjuhend on parim allikas soovitatud õli tüübi, viskoossuse ja vahetusintervallide kohta. Nendest soovitustest kinnipidamine on oluline teie sõiduki garantii ja jõudluse säilitamiseks.

Teie sõiduki vanus ja garantii tingimused võivad dikteerida, millist tüüpi õli peaksite kasutama. Uuemad sõidukid nõuavad sageli sünteetilist õli, samas kui vanemad mudelid võivad olla sobivamad tavalise õliga.

Õlivahetuse intervallid

Kuigi traditsiooniline nõuanne on olnud vahetada õli iga 5000 kilomeetri järel, võivad paljud kaasaegsed sõidukid minna 8000 kuni 16000 kilomeetri vahel õlivahetusteni tänu õlitehnoloogia ja mootori kujunduse edusammudele.

Paljudel sõidukitel on nüüd varustus, mis sisaldab õli eluea jälgimise süsteeme, mis teavitavad teid õlivahetuse vajadusest teie sõiduharjumuste ja tingimuste põhjal, mitte kindla läbisõidu intervalli alusel.

Teie sõiduki erikaalutlused

Teie sõiduharjumused ja tingimused, milles sõidate, võivad mõjutada õli tüüpi, mida peaksite kasutama. Sagedased lühikesed sõidud, vedamine või sõitmine äärmuslikes tingimustes võivad nõuda vastupidavama õli valemit.

Diisel- ja bensiinimootoritel on erinevad määrimisnõuded. Diiselmootori õlides on sageli kõrgem viskoossus ja need sisaldavad spetsiifilisi lisaaineid, et toime tulla põlemisjääkidega.

Keskkonna- ja tehnoloogilised kaalutlused

Õlitehnoloogia on oluliselt arenenud, paljud õlid on nüüd kujundatud, et vähendada heitgaase ja parandada kütuseökonoomiat. On ka keskkonnasõbralikke õlisid, mis on valmistatud taastuvatest allikatest või kujundatud, et avaldada keskkonnale väiksemat mõju.

Tagage oma sõiduki sujuv töö õige õliga – võtke ühendust HR-SERVICE OÜ-ga ekspertnõu ja professionaalse hoolduse saamiseks, mis on kohandatud teie vajadustele.

KONTAKT

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

HR-SERVICE OÜ tegevusaruanne 2023

Põhitegevusala sõidu ja pakiautode remont.
ssb.ee
Põhitegevusala sõidu ja pakiautode remont.

5 märki, et sinu auto vajab professionaalset diagnostikat

Sõiduki omanikuna mõistate oma auto heas seisukorras hoidmise tähtsust. Siiski võib teie auto mõnikord ilmutada märke, mis ei ole kohe selged, viidates, et on a
ssb.ee
Sõiduki omanikuna mõistate oma auto heas seisukorras hoidmise tähtsust. Siiski võib teie auto mõnikord ilmutada märke, mis ei ole kohe selged, viidates, et on aeg professionaalseks diagnostikaks. Nende märkide äratundmine võib säästa teie aega, raha ja tagada teie ohutuse teel. Arusaamine sõiduki diagnostikast Sõiduki diagnostika hõlmab spetsialiseeritud tööriistade kasutamist teie auto pardakompuutri andmete lugemiseks ja tõlgendamiseks. Need tööriistad võivad tuvastada probleeme teie sõiduki mootoris, käigukastis, väljalaskesüsteemis, pidurites ja teistes peamistes komponentides.

Miks peab mootorit regulaarselt hooldama?

Mootori hooldus on sõiduki eest hoolitsemise kriitiline aspekt, mis tagab teie sõiduki südame optimaalse seisukorra. See hõlmab regulaarseid kontrolle ja protse
ssb.ee
Mootori hooldus on sõiduki eest hoolitsemise kriitiline aspekt, mis tagab teie sõiduki südame optimaalse seisukorra. See hõlmab regulaarseid kontrolle ja protseduure, mis aitavad ära hoida rikkeid, pikendada mootori eluiga ja säilitada sõiduki jõudlust. Regulaarne mootori hooldus pakub mitmeid eeliseid, sealhulgas paremat kütuseefektiivsust, vähendatud heitgaase, suurendatud ohutust ja suuremat sõiduki usaldusväärsust. See aitab ka säilitada sõiduki edasimüügiväärtust ja vältida kallite remontide tekkimist hiljem. Mootori hoolduse põhiaspektid Üks mootori hoolduse põhilisi aspekte on

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.