STANBAUEN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ehitustööstus areneb ja toimub oluline nihe jätkusuutlikkuse suunas. Jätkusuutlikud materjalid muutuvad keskkonnamurede ja vastutustundlikumate ehituspraktikate

5 jätkusuutlikku materjali, mis muudavad ehitust

Ehitustööstus areneb ja toimub oluline nihe jätkusuutlikkuse suunas. Jätkusuutlikud materjalid muutuvad keskkonnamurede ja vastutustundlikumate ehituspraktikate vajaduse tõttu üha olulisemaks. Selles artiklis uurime viit materjali, mis oma keskkonnasõbralike omadustega avaldavad ehitussektorile märkimisväärset mõju.

1. Ristkihtpuit (CLT)

Ristkihtpuit on inseneripuittoode, mis on valmistatud tahkete saematerjali kihtide kokkuliimimisega, iga kiht on eelmisega risti orienteeritud. See protsess annab CLT-le erakordse tugevuse ja stabiilsuse, muutes selle betooni ja terase usaldusväärseks alternatiiviks ehituskonstruktsioonides.

CLT pakub mitmeid eeliseid, sealhulgas selle kergus, mis vähendab transpordi heitkoguseid, ja võime siduda süsinikku, vähendades seeläbi hoone üldist süsinikujalajälge. Selle eelpaigaldus viib kiiremate ehitusaegadeni ja vähem jäätmeteni objektil.

2. Bambus

Bambus on üks kiiremini kasvavaid taimi maailmas, muutes selle uskumatult taastuvaks ressursiks. Selle loomulik tõmbetugevus võistleb paljude metallidega ja seda saab kasutada mitmesugustes ehitusrakendustes.

Bambuse kiire kasvutsükkel ja minimaalne vajadus väetiste või pestitsiidide järele teevad sellest jätkusuutliku valiku. See on ka biolagunev ja sellel on potentsiaal kasutamiseks kõiges alates tellingutest kuni põrandate ja konstruktsioonielementideni.

3. Taaskasutatud teras

Teras on üks maailma enim taaskasutatud materjale. Taaskasutatud terase protsess hõlmab vanaraua sulatamist ja selle ümberkujundamist uuteks toodeteks, sealhulgas taladeks ja taladeks ehituses.

Taaskasutatud terase kasutamine vähendab tooraine vajadust ja terase tootmise energiamahukat protsessi. See vähendab ka jäätmete hulka prügilates ja võib oluliselt vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid.

4. Ferrock

Ferrock on suhteliselt uus materjal, mis on valmistatud taaskasutatud materjalidest, nagu terastolm. See kõveneb ja neelab süsinikdioksiidi, muutudes tugevamaks kui traditsiooniline betoon.

Süsinikdioksiidi neeldumine kõvenemisprotsessi käigus muudab Ferrocki süsiniknegatiivseks materjaliks. Samuti kasutab see ära jäätmeid, mis muidu suurendaksid prügila massi.

5. Kanepibetoon

Kanepibetoon on bio-komposiitmaterjal, mis ühendab kanepikiud lubjapõhiste sideainetega. Seda kasutatakse isolatsioonina ja ehitusmaterjalina traditsioonilise betooni asemel.

Kanepibetoon on kerge, hingav ja omab suurepäraseid soojusomadusi. See on ka süsiniknegatiivne materjal, kuna kanep neelab kasvamise ajal süsinikdioksiidi, mis seejärel seotakse kanepibetoonis.

Avasta ehituse tulevikku STANBAUEN OÜ-ga. Võta meiega ühendust, et integreerida jätkusuutlikud materjalid oma järgmisesse projekti.

Kontakt:

+372 5308 6509

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

STANBAUEN OÜ tegevusaruanne 2022

Ettevõtte tegevusalaks on mitmesuguste hoonete ehitamine.
ssb.ee
Ettevõtte tegevusalaks on mitmesuguste hoonete ehitamine.

Ajalooliste hoonete restaureerimise kunst

Ajalooliste hoonete restaureerimine on delikaatne ettevõtmine, mis põimib kultuuripärandi säilitamise kaasaegse funktsionaalsuse nõuetega. See on kunst, mis nõu
ssb.ee
Ajalooliste hoonete restaureerimine on delikaatne ettevõtmine, mis põimib kultuuripärandi säilitamise kaasaegse funktsionaalsuse nõuetega. See on kunst, mis nõuab sügavat mõistmist ajaloolistest ehitustehnikatest, materjalidest ja arhitektuuristiilidest, samuti tundlikkust hoone ajaloolise konteksti ja tähtsuse suhtes. Ajaloolised hooned on käegakatsutavad lingid meie minevikku, jutustades lugusid erinevatest ajastutest, kultuuridest ja kogukondadest. Nad aitavad kaasa koha identiteedile ja on haridusressursid tulevastele põlvedele. Nende struktuuride säilitamine on kriitilise tähtsusega meie

Katuseparandus 101: tagades pikaealisuse ja vastupidavuse

Oma katuse terviklikkuse säilitamine on oluline teie vara ohutuse ja pikaealisuse tagamiseks. Regulaarne katuse hooldus aitab ära hoida lekkeid ja struktuurikah
ssb.ee
Oma katuse terviklikkuse säilitamine on oluline teie vara ohutuse ja pikaealisuse tagamiseks. Regulaarne katuse hooldus aitab ära hoida lekkeid ja struktuurikahjustusi ning pikendab teie katuse eluiga, tagades, et see kaitseb teie vara veel aastaid. Levinud katuseprobleemid hõlmavad puuduvaid või kahjustatud katusekive, lekkeid, sammalde ja vetikate kasvu ning kulumist katuse läbiviikude ümber. Nende probleemide varajane avastamine ja parandamine aitab ära hoida ulatuslikumat ja kallimat kahju. Katusematerjalide tüübid ja nende eluead Asfaltkatusekivid on populaarsed oma kulutõhususe ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.