ENERY ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1243 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga komment

ENERY ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 1243 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Enery Estonia OÜ tegeleb päikese- ja tuuleenergia projektide arendamisega Eestis.

Seoses globaalsete energiahindade tõusu ja tarbijate teadlikkuse suurenemisega on ettevõte saavutanud märkimisväärse kasvu päikeseparkide arendamisel. Makromajanduslik keskkond on jätkuvalt soodne taastuvenergia tootmise arendamisel seoses EL-i Green Deal eesmärkidega.

2023. aasta oli Enery Estonia jaoks edukas aasta, kus oleme suutnud edukalt laiendada oma portfelli, arendusprojekte jõudsalt edasi arendada ja tugevdada oma positsiooni turul. Makromajanduslik olukord omab ettevõttele mõju eelkõige elektrihindade ja intressimäärade näol, mis mõjutab arendusprojektide realiseerimist. Makromajanduslikust vaatest mõjutavad elektrienergia hinda eelkõige maailmaturu nafta ja gaasi hinnad ja majanduslangus langetavad elektrienergia hinda. Lisaks on taastuvenergia projektide jaoks oluline keskpankade rahapoliitika ja intressimäärad. 2023. aastal intressimäärades veel olulisi muudatusi ei toonud, aga on signaale, et järgnevatel aastatel on lootust intressimäärade langetamiseks, see mõjutab taastuvenergia projekte positiivselt.

Ettevõtte äritegevus on hooajaline selles vaates, et päikeseelektrijaamad toodavad elektrit oluliselt rohkem perioodil kevad-sügis ja oluliselt vähem perioodil sügis-kevad, tuulepargid vastupidiselt rohkem perioodil sügis-kevad ja vähem kevad-sügis. Ettevõtte arendusportfelli kuuluvad mitmed päikese- ja tuuleenergiajaamade projektid, mille arendamisega igapäevaselt tegeleme. Pikemas vaates ei ole äritegevus hooajaline ja ei sõltu väga tugevalt majandustegegvuse tsüklilisusest, sest elektrienergiat on vaja nii heal kui ka halval ajal ja toota õnnestub elektrit kogu aasta lõikes.

Majandustegevuse tsüklilisuse mõttes on majanduslanguse ajal elektrienergia tarbimine madalam, mis tähendab, et ka elektrienergia hinnad on madalamad. Ettevõtte tegevus ei oma olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid, pigem on ettevõtte tegevusel positiivnekeskkonnaalane ja sisuliselt neutraalne sotsiaalne mõju. Aruande koostamise perioodil ei olnud ettevõttele olulisi valuutakursside ja börsikursside muutmisega seonduvaid riske.

Makromajanduslikud muutused ja tingimused on olnud suuremal määral soodsad ja vaatamata mõningatele väljakutsetele oleme suutnud saavutada märkimisväärset kasvu. Ootame huviga järgmisi aastaid, et jätkata oma missiooni pakkuda puhtamat ja jätkusuutlikumat energiat ja liikuda projektidega edasi järgmistesse faasidesse.

Emaettevõte Enery Development GmbH annab Enery Estonia OÜ-le rahalise toetuse tegevuse jätkuvuse tagamiseks 2024. aastal.

2024. aastal sai Enery Estonia OÜ emaettevõttelt vabatahtlikku reservi 6 141 500 EUR äritegevuse arengu jaoks.

Majandusaastat iseloomustavad järgmised finantssuhtarvud:

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (lühiajalised varad/lühiajalised kohustused): 1,45 (2022.a. : 0,03)

Maksevõime kordaja (raha ja raha ekvivalendid/lühiajalised kohustused): 0,14 (2022.a. : 0,02)

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.