TUUL MOBILITY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2004 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komment

TUUL MOBILITY OÜ hetkeolukord

Juba 2004 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Üldine informatsioon

Tuul Mobility OÜ on registreeritud Eesti Äriregistris 16.12.2021. Ettevõtte peamine tegevusala on elektritõukerataste rendi-ja jagamisteenuse osutamine. Kuni 2021. aasta lõpuni toimus tõukerataste renditeenuse osutamine Comodule OÜ koosseisus. 2022. aasta 1. Jaanuarist tegutseb

Tuule üksus Comodule OÜ 100% tütarettevõttena Tuul Mobility OÜ (edaspidi “Tuul”). Konsolideeritud aruanne koosneb Tuul Mobility OÜ ja tema 100% tütarettevõtte Tuul Mobility SIA andmetest.

Ettevõtte grupi äritegevus on aasta lõikes hooajaline, mis on tingitud ilmast. Ettevõte tegutseb Baltikumis, kus ilm muutub aasta lõikes palju. Ilm mõjutab inimeste valmisolekut tõukeratastega sõita ja see kajastub ka ettevõtte tulemites ning plaanides. Suvel on teenuse vastu nõudlus kõige suurem, kevadel ja sügisel keskmine ning talvel nõudlus kõige madalam.

Tuule missiooniks on rikastada linna elustiili, vähendades ökoloogilist jalajälge, õhusaastet ja linnamüra. Ettevõtte tegevusega kaasnevad positiivsed keskkonna-ja sotsiaalsed mõjud läbi keskkonnasõbraliku liikumisviisi pakkumise. Elektriline tõukeratas on 100 korda energia-efektiivsem kui sisepõlemismootoriga auto, ta ei paiska õhku toksiine ega aja üles asfalditolmu ning ta liigub vaikselt. Lisaks vajab tõukeratas kordades vähem linnaruumi liikumiseks ning parkimiseks, mis annab võimaluse linnaruumi ümber disainida auto kesksest inimese keskseks. Samuti annab Tuule teenus võimaluse inimestel ilma sõiduvahendit omamata soodsalt linnas vajaduspõhiselt ringi liikuda.

Majanduskeskkonna vaates 2023. aasta põhilised mõjutegurid olid kõrgel tasemel püsivad intressid ja jätkuvalt kõrge, kuid varasema aastaga võrreldes madalam inflatsioon. Nimetatud tegurid avaldasid mõju inimeste tarbijakäitumisele ning pani inimesi põhjalikumalt kaaluma kulutusi.

Ühelt poolt võis see mõne kliendi segmendi (peamiselt lõbusõitude) nõudlust tõukerataste renditeenuse järele kahandada, teisalt, renditõukeratas pakub kuluefektiivsemat liikumisviisi paljudele klientidele võrreldes alternatiivsete transpordi lahendustega ja sellistes segmentides nõudlus pigem kasvas. Lisaks sellele on linnad aina enam võtnud fookusesse kergliikurite taristu väljaehitamise, et võidelda kasvava autostumisega. Samuti aina enam kasvab tarbijate soov keskkonnasõbralikult liigelda. Välja toodud tegurite koosmõjul kasvas üleüldine nõudlus tõukeratta renditeenuse järele. 2023. aastal kasvas Tuule unikaalsete klientide arv, kes aasta jooksul teenust kasutas, 34% võrrelduna 2022. aastale. Nõudluse kasvamist ennustame ka tulevikus.

Alusvaluuta on euro ja tehingud on eurodes, välisvaluutas nõuded ja kohustused puuduvad. Sellest tulenevalt valuutakursi riskide mõju Tuulele ei ole.

2023. aasta olulised sündmused

Terve 2023. aasta jooksul pakuti tõukerataste renditeenust Tallinnas ja Riias. 31. mail taasavas Tuul tõukerataste renditeenuse pakkumise ka

Pärnus. Hooajaline Pärnu renditeenus pandi pausile 6. septembril.

Tuul soetas märtsis juurde 280 tõukeratast (kasvatades tõukeratta parki 9% võrra), mis suunati Eesti ja Läti turule.

Tuul arendas välja ja läks üle uuele sisemisele opereerimise platvormile. Uus platvorm on kiirem, parema kasutusmugavusega, automatiseeritud protsessidega ja aitab operaatoritel tänaval tegevusi optimeerida ja klienditoel paremini tuge pakkuda. Uus platvorm muudab nii operatsioonide kui kasutajatoe tööd efektiivsemaks.

Toote poole pealt on Tuul teinud rida uuendusi, et tõsta teenuse väärtuspakkumist, kasvatada kasutajatebaasi ja parandada kasumlikkust.

Näiteks “soovita sõbrale” boonussüsteemi ümberstruktureerimine allahindluse põhiselt lahenduselt sõidukrediidi põhisele lahendusele, Tuul pääsmete ümberstruktureerimine minuti põhiseks mudeliks, Tuul ärikliendile pakkumise piloteerimine, Tuule lojaalsusprogrammi lansseerimine ja Tuule rakenduse kasutusmugavuse parandamine.

Majandustulemused

Tuule konsolideeritud 2023. aasta müügitulu oli 2,896 miljonit eurot, mis oli 37% suurem kui 2022. aasta konsolideeritud müügitulu (2,107 miljonit eurot).

2023. aasta konsolideeritud EBITDA oli 388 tuhat eurot, mis oli 377 tuhat eurot suurem kui 2022. aasta konsolideeritud EBITDA (11 tuhat eurot).

2023. aasta konsolideeritud kahjum (-639 tuhat eurot) vähenes 113 tuhande võrra võrreldes 2022. aasta konsolideeritud kahjumiga (-752 tuhat eurot) 2024. aasta plaanid 2024. aastal jätkame teenuse pakkumist olemasoleva tõukeratta pargiga Eestis ja Lätis. Tegevuse jätkuvuseks tehakse samme 2024.aastal kulude vähendamiseks ja tulude suurendamiseks. 2024. aasta esimeses kvartalis andis emaettevõte äritegevuse rahavoogude katmiseks madalhooajal laenu 400 000 EUR ning omanikud on kinnitanud, et vajadusel ollakse valmis laenunõue konverteerima Tuul Mobility OÜ omakapitali. Prognoosime 2024.a esimeseks 5 kuuks 12% positiivsemaid rahavoogusid, mis aitavad tagada ettevõtte jätkuvust. Eesmärk on

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.