TEADUSAJALOO JA TEADUSFILOSOOFIA EESTI ÜHENDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 241 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TEADUSAJALOO JA TEADUSFILOSOOFIA EESTI ÜHENDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 241 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

TEADUSAJALOO JA TEADUSFILOSOOFIA EESTI ÜHENDUS

Assotsieerunud Eesti Teaduste Akadeemiaga 4.02.1998

Asutatud 1967

Liikmeskond: 57 tegevliiget, 12 auliiget, 6 kollektiivliiget

Aadress: Akadeemia tee 3, 12618 Tallinn, Eesti

Esimees: Peeter Müürsepp, Tel: +372 620 4116, peeter.muursepp@taltech.ee

Teadussekretär: Kaija-Liisa Koovit, Tel: +372 53411985, kaija.koovit@gmail.com

Eesti Teaduste Akadeemiaga assotsieerunud Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia Eesti Ühendus (TTEÜ) tegutseb nii Tallinnas kui Tartus ja on

Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia Balti Assotsiatsiooni ja ühtlasi teadusajaloo ja teadusfilosoofia maailmaühenduse mõlema autonoomse haru liige, millest üks hõlmab teaduse ja tehnika ajalugu ning teine teaduse ja tehnika loogikat, metodoloogiat ja filosoofiat.

Ühenduse üldkoosolek toimus elektroonilises vormis 8. mail. Koosolekul viidi läbi iga-aastased kohustuslikud protseduurid.

Jätkus SCOPUS andmebaasi kuuluva ajakirja Acta Baltica Historiae et Philosophiae Scientiarum väljaandmine. Ilmusid ajakirja üheteistkümnenda aastakäigu kaks korralist numbrit.

Jätkus Eesti Teaduse Bibliograafilise Leksikoni digitaliseerimine, millega tegeleb TTEÜ liige Raul Veede.

TTEÜ juhatuse liikme Endla Lõhkivi juhtimisel ja teiste ühenduse liikmetest teadusfilosoofide tihedas koostöös jätkus töö personaalse uurimistoetuse rühmagrandi PRG462 täitmisel, milles käsitletakse interdistsiplinaarse teadustegevusega seotud problemaatikat. Projekti raames valmistati ilmumiseks ette Rein Vihalemma praktilise realismi interpretatsioonidele ja filosoofilisele analüüsile pühendatud kogumik, mis on ilmumas Rowman & Littlefield kirjastuses. Väljaande toimetasid lisaks põhiraskust kandnud Ave Metsale Endla Lõhkivi, Jaana Eigi-Watkin ja

Peeter Müürsepp.

Aasta põhisündmuseks oli Rahvusvahelise Tehnoloogiaajaloo Komitee (ICOHTEC) 50. aastakonverentsi läbiviimine Tallinnas ja Tartus ekskursiooniga Ida-Virumaale, mille ettevalmistamisele ja läbiviimisele andsid mitmed TTEÜ liikmed otsustava panuse, esinedes ka ise ettekannetega. Ürituse avapäeva lõpetanud plenaaristung ja avavastuvõtt toimus Teaduste Akadeemia saalis, mille TA andis tasuta TTEÜ käsutusse.

ICOHTECi konverentsi eduka läbiviimise järel alustasime 31. Balti Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia konverentsi ettevalmistamist, mis toimub 2024. aasta juunis Tartus.

TTEÜ juhatuse liige Erki Tammiksaar sai valmis tõelise suurteose pealkirjaga „Eestikeelse Tartu ülikooli esimene aastasada“. Raamatu esitlus toimus novembrikuus.

TTEÜ liige Ave Mets lõpetas oma Fulbrighti perioodi USAs Washingtoni Osariigi Ülikoolis Pullmanis.

TTEÜ esimees Peeter Müürsepp jätkas tööd Rahvusvahelise Tehnoloogiajaloo Komitee (ICOHTEC) ajakirja ICON peatoimetajana, kuuludes ka ühenduse juhatusse.

Juhatuse liige Lea Leppik jätkas tegevust Tähetorni ringi juhatajana, organiseerides teadust, eelkõige astronoomiat, populariseerivaid loenguid.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.