EESTI AKADEEMILINE SPORDILIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 795 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komment

EESTI AKADEEMILINE SPORDILIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 795 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 37 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2023

Eesti Akadeemiline Spordiliit on eesti kõrgkoolide spordi katusorganisatsioon, mis tegeleb kolmel suunal – harrastusüritused Ylispordi raames, võistlussport (nii Eesti kui rahvusvaheline) ja vabatahtlike koolitus.

Üliõpilaste Eesti meistrivõistlused toimusid 17 spordialal – discgolf, orienteerumine, jõutõstmise lamades surumises, kergejõustikus, korvpallis, lauatennises, maadluses, males, murdmaajooksus, saalihokis, sulgpallis, suusatamises, võrkpallis, 3x3 korvpallis, viktoriinis, talijalgpallis ja ujumises.

Kokku osales meistrivõistlustel 839 (eelmisel aastal 984) sportlast. Individuaalaladel võimaldati osaleda ka kutsekoolide õpilastel ning gümnasistidel. Enim sportlasi osales talijalgpallis (140) ja võrkpallis (105).

Harrastusspordi üritustel (Talimängud, Suvemängud, sportlik nädalavahetus YliPall, IDUS päev, kardivõistlus) oli osalejaid 4779 (eelneval aastal 4749). Talimängudel oli osalejaid 770.

Suvemängudel oli osalejaid rekordiliselt palju - 1800. Rahvusvahelisel Üliõpilasspordi päeval (IDUS) oli Eestis osalejaid enam kui 1550 viieteistkümnest Eesti kõrgkoolist.

Kokku oli osalejaid erinevatel meie korraldatud spordivõistlustel 5618 inimest.

2023.aaastal toimusid taas ka rahvusvahelised võistlused. 260 sportlast osales Eesti kõrgkoolidest

Tartus toimunud SELL Mängudel. Euroopa meistrivõistlustel oli osalemas Eestist 38 sportlast.

2023. a toimusid nii tali-kui suveuniversiaad. Kuna taliuniversiaad toimus USA-s ja suveuniversiaad Hiinas ja osalemistasud olid kõrged, siis meilt osalejaid ei olnud eriti palju.

Taliuniversiaadil oli osalemas meilt 6 ja suveuniversiaadil 25 sportlast. Vähene osalejate arv oli tingitud rahaliste vahendite nappusest mitte ainult Spordiliidus, vaid ka kõrgkoolides.

Ministeeriumid ei näe vajadust toetada üliõpilassporti.

Sel aastal toimus taas kaks seminari vabatahtlikest spordijuhtidele. Kevadine seminar toimus 24.-26. märtsil Nelijärve Puhkekeskuses. Seminarist võttis osa 33 osalejat ning esindatud oli 10 erinevat kõrgkooli üle Eesti. Kõik said täiendada oma sporditeemalisi teadmisi nii tipp-, harrastus- kui ka üliõpilasspordi vallas. Kolme aktiivse päeva jooksul räägiti ja kuulati loenguid olulistest sporditeemadest, osaleti töötubades ning tehti ka aktiivselt sporti. Seminaril esinejate hulgas olid oma ala spetsialistid - Kunnar Karu rääkis oma katsumustest Mount Everesti vallutamiseks, räägiti Ylisport üritustest ja eriti eesootavatest Üliõpilaste XXIII Suvemängudest. Timo Oja (Une

Coach) tegi väga huvitava loengu: „Kuidas magada end võitjaks“, Ants Veetõusme (EASL president) rääkis tudengitele spordist ja rahast .Seminari viimaseks üllatusesinejaks oli endine tipp-triatleet, Trismile asutaja ja IRONMAN Tallinn peakorraldaja Ain-Alar Juhanson, kes rääkis väga detailselt oma sportlaskarjäärist, raskustest elus ning teekonnast ja kogemusest ürituste korraldajaks jõudmisel. Lisaks oli laupäeval ja pühapäeval aktiivseid tegevusi nii siseruumides kui ka värske õhu käes. Mõlema päeva hommikul äratati osalejad õues sportides üles. Laupäeval külastati ka Aegviidu spordihoonet, kus Aare Jamnes (Eesti julgeolekuentusiast) tegi aktiivse tegevuse “Turvataktika”.

Sügisene seminar korraldati 20.-22. oktoobril Narvas Sisekaitseakadeemia õppehoone ruumides.

Seminarist võttis osa 38 osalejat ning esindatud oli 12 erinevat kõrgkooli üle Eesti. Nagu ikka kolme aktiivse päeva jooksul räägiti olulistest sporditeemadest, osaleti töötubades ning keskenduti eelkõige ürituste korraldamisele ja tehti järgmise aasta erinevate ürituste jaoks ettevalmistusi.

Lisaks käidi ka iga päev õues aktiivseid tegevusi tegemas. Seminaril esinejate hulgas olid oma ala tegijad nagu Alo Lõoke (SA Liikumisharrastuse ja Kompetentsikeskuse juhataja), kes rääkis oma karjäärist ning Eesti liikumisharrastuse hetkeolukorrast. Räägiti YliPallist ja tulevasest Ylisport hooajast, arutati ja töötati järgmise aasta EASL uute projektide kallal.Ants Veetõusme (EASL president) rääkis tudengitele eelarvete tegemisest ning Sten Kalder (Taltech ürituskorralduskeskuse juhataja) viis läbi töötoa „Süsteemne ürituskorraldus“. Toimus „Öömatk

Narvas“, kui kohalik Kristiina Paap tegi osalejatele ligi 2-tunnise matka ja rääkis ka väga palju huvitavaid fakte Narva kohta. Sportlik laupäevane hommikuvõimlemine õues koos kerge sörgiga.

Lisaks käidi ka Narva Spordikeskuses korvpalli trennis, mille viis läbi Andrus Lehismets.

SELL Mängud avas Eesti Vabariigi president Alar Karis. Emajõe kaldal Lodjakojas pidasid kõned

Eesti Akadeemilise Spordiliidu president Ants Veetõusme, Tartu linnapea Urmas Klaas ning mängude lipu heiskasid 1998. aastal mängude traditsiooni taastajad Lätist, Leedust ja Eestist.

Lisaks andsid avatseremoonial ausa spordi vande sportlased, kohtunikud ja ametnikud ning toimus

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.