EESTI KÕRGKOOLIDEVAHELINE DEMOUURINGUTE KESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 154 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI KÕRGKOOLIDEVAHELINE DEMOUURINGUTE KESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 154 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulunduslik akadeemiline teadusühendus

EESTI KÕRGKOOLIDEVAHELINE DEMOUURINGUTE KESKUS 2023. a. majandusaasta aruande tegevusaruanne

Eesti Kõrgkoolidevaheline Demouuringute Keskus (EKDK) on kooskõlas Mittetulundusühingute seaduse ning Teadus- ja arendustegevuse korralduse seadusega kantud mittetulundusühingute registrisse 1998. aastal, olles eelnevalt tegutsenud Eesti Demograafia Assotsiatsiooni juures. EKDK tegevus keskendus 2023. aastal jätkuvalt rahvastiku-uuringute edendamisele heategevuslikul eesmärgil, teenides oma peamise sihtrühma, Eestis rahvastikuteaduse valdkonnas tegutsevate isikute vajadusi kasumit mittetaotleval viisil.

EKDK üks peamisi tegevussuundi on täiendada rahvastikualast teabekogu (rahvastikuteaduslikud teadusajakirjad, muud perioodilised väljaanded, monograafiad jms), mis on tasuta kasutatav kõigile rahvastikuteaduse valdkonnas tegutsevatele teaduritele, kraadiõppuritele, üliõpilastele ja teistele asjahuvilistele. Kuivõrd Eesti teadusraamatukogude võimalused rahvastikualase kirjanduse soetamisel on suhteliselt piiratud, püüab ühing avalikku teenust omapoolse panusega täiendada.

2023. aasta septembris osalesid kolm EKDK demograafi (Liili Abuladze, Leen Rahnu, Allan Puur)

GGP kasutajate konverentsil Varssavis suuliste ettekannetega. Doktorant Sanan Abdullayev esines

Viini Wittgensteini keskuse konverentsil samuti suulise ettekandega. Samuti esinesid PAA konverentsil aprillis 2023 Luule Sakkeus ja Liili Abuladze posterettekandega ja Liili Abuladze lisaks suulise ettekandega. Liili Abuladze osales Teaduste Akadeemia noorte teadlaste konkursil.

EAPS’i presidendi Hill Kuluga arutati võimalusi tuua Euroopa rahvastikukonverents 2028. aastal

Eestisse.

2023 aastal viidi lõpule Eesti Pere ja Sündimusuuringu standardtabelite koostamine ja avaldati need

Tervise Arengu Instituudi andmebaasis. Ajaloodemograafia vallas sisestati Narva karantiini läbinud optantide ja muu staatusega isikute andmebaas. 2023. aastal alustati Teadusnõukogu otsusega

Noorte ja emeriteerunud teadlaste fondist emeriteerunud ühele teadlasele emeeritusetasu maksmist.

EKDK aruandeaasta majandustegevus toimus vastavalt eespool kirjeldatud põhikirjalistele tegevussuundadele heategevuslikel eesmärkidel. Tööde kulud kanti akumuleeritud tulemi arvelt.

Teadustöötajaid oli kuus, kellele lisandusid doktorandid. Peamised kulud moodustusid tööjõukuludest ja teadustegevusega kaasnevatest kuludest (büroo, postiside, teabekogu, andmeallikate koopiad) ning põhivaraga (teabekoguga seotud ruumid) seotud ülalpidamis- ja amortisatsioonikuludest.

Aasta tulem (kahjum) kaeti eelnevate perioodide tulemi arvel. 2023. aastal, vastavalt põhikirjale, jätkab EKDK oma tegevust Eesti rahvastikuarengu uurimisel, arendab koostööd teiste riikide rahvuslike demograafiainstituutidega, on teadustegevuse baasiks rahvastikuteaduse kraadiõppuritele ja aitab kaasa rahvastikualaste teadusprojektide tulemuste levitamisele ühiskonnas.

Tegevusaruanne on kinnitatud üldkoosolekul 25. juunil 2024.

Juhatuse liikmed:

Luule Sakkeus

Allan Puur

Liili Abuladze

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.