EESTI DEMOGRAAFIA ASSOTSIATSIOON MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 105 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI DEMOGRAAFIA ASSOTSIATSIOON MTÜ hetkeolukord

Juba 105 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulunduslik akadeemiline teadusühendus

EESTI DEMOGRAAFIA ASSOTSIATSIOON 2023. a. majandusaasta aruande tegevusaruanne

Eesti Demograafia Assotsiatsioon (EDA) on asutatud 1986. aastal mittetulunduslikkuse põhimõttel tegutseva ühinguna ja registreeritud (ümberregistreeritud) 1989 (1994).

Kooskõlas Mittetulundusühingute seaduse ning Teadus- ja arendustegevuse korralduse seadusega on EDA 1998. aastast olnud kantud mittetulundusühingute registrisse.

EDA põhitegevus kulges 2023. aastal jätkuvalt heategevuslikel eesmärkidel kolmes põhisuunas: korralised rahvastikuteaduslikud ettekandekoosolekud ja teabeseminarid; 1.

rahvastikualane teaduslik- ja andmemetodoloogiline tegevus ning teadussidemete 2.

arendamine; rahvastikualaste andmekogude täiendamine ja haldamine.

3.

2023. aastal toimusid järgnevad ettekandekoosolekud, olulised esinemised ja sündmused: 4. aprill, TLÜ M-646 ja zoom, eluteeuuringute arutlusseminar koostöös TLÜ eluteeuuringute tippkeskusega.

22.-24. august, Kuressaare, demograafia suvesemniar koostöös TLÜ Ühiskonnateaduste instituudi Eesti demograafia keskusega. Seminari programm hõlmas peamiselt jooksvate tegevuste alaseid sisuettekandeid ja Eesti demograafia keskuse uue rühmagrandi tegevuskava arutelu.

26. oktoober, TLÜ M-552 ja zoom, Satu Helske (vanemteadur, Turu Ülikool, Invest

Research Center ja Flux konsortsium) ettekanne “Fathers on parental leave”. Satu viibis

Tallinnas Eesti demograafia keskuse külalisena vahemikus 26.-27. oktoober. Lisaks avalikule ettekandele toimusid võrgustikukohtumised, kus arutati koostöövõimalusi juba toimivate või kavandatavate projektide raames.

21. detsembril toimunud EDA aastalõpukoosolekul, TLÜ M-552, tegi Hannaliis Jaadla (teadur, TLÜ EDK; vanemteadur, Cambridge'i Ülikool, The Cambridge Group for the

History of Population and Social Structure) ettekande teemal „Esimese põlve sisserändajad ja demograafiline nüüdisajastumine Briti saartel“.

Rahvusvahelise võrgustumise osas arendati suhteid Soome demograafia asstotsiatsiooniga (SVY). Leen Rahnu osales 2.-3. novembril Tvärminnes toimunud SVY täiendkoolitusel „Maahanmuutto ja maahanmuuttajat: Mitä uutta maahanmuutossa ja sitä koskevassa tutkimuksessa?“ ja esines ka ettekandega “Mitä maahanmuuttotaustaisen väestön perhe- ja syntyvyyskäyttäytyminen kertoo heidän kotoutumisestaan Suomeen?”.

Jätkus töö pikaajaliste rahvastikustatistiliste programmidega. Nimetatud programmide kaudu on teostatud rahvuslikku andmemetodoloogilist tegevust ning osaletud erialases

Euroopa koostöös, koordineerituna Euroopa Liidu ja teiste rahvusvaheliste institutsioonide poolt. Koostöös TLÜ Ühiskonnateaduste instituudi Eesti demograafia keskusega jätkus

EDA osalus programmides liikmeskonna kaudu ka aruandeaastal.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.