TALLINNA KULTUURITÖÖTAJATE AMETIÜHING

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 182 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

TALLINNA KULTUURITÖÖTAJATE AMETIÜHING hetkeolukord

Juba 182 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

2023.aasta põhitegevuse aruanne

Tallinna Kultuuritöötajate A/Ü on territoriaalne organisatsioon, mis ühendab Tallinnas töötavaid kultuuriasutusi, nende asutuste finantseerimine on aga erinev, osa asutusi saab palka riigieelarvest, teine osa Tallinna eelarvest.

Tallinna Kultuuritöötajate A/Ü maksab oma liikmemaksudest 75% Eesti Kultuuritöötajate

Ametiliidule, toetame selle kaudu EKAL läbirääkimisi valitsusega kultuuritöötajate palkade küsimuses. Konkreetselt ja praktiliselt on Tallinna Kultuuritöötajate A/Ü ülesandeks olnud pidada läbirääkimisi Tallinna linnaga just Tallinna linnast palka saavate kultuuritöötajate palkade üle. Oleme veendunud, et meil on ühised eesmärgid - tagada kultuuritöötajatele parim motivatsioon, kehtestada head tööd väärtustav ja õiglane töötasu ja sotsiaalsed garantiid.

Läbirääkimistel oleme toetunud TALO ja Eesti Vabariigi Valitsuse kokkulepetele.

Vaadates eelmisele aastale võib öelda et läbirääkimisi palkade osas peeti. Riiklikul tasandil oli tehtud ettepanek katusorganisatsiooni TALO poolt uueks aastaks, et kõrgharidusega kult.töötaja keskmine brutopalk võiks olla 1936 eurot. Kokkuleppes see ei pidanud, sest valitus võttis vastu otsuses, et avaliku sektori töötajate palga kasvikut ei tule.

Nii jäigi sõelale kokkulepe et kultuuritöötjate palga alammäär on 1600 eurot ja õpetajatele lubatud 1749 eurot peaks laienema ka huvikoolide pedagoogidele. Diferentseerimise fondi plaaniti tõusu 2% ulatuses.

Jäi kõlama mõte, et kui töötasu ei õnnestu tõsta, siis jääb palk 1600 eurot ja ei minda koondamiste teed! 18.detsembril toimus kohtumine uue ja just haridusteemaga tegeleva Tallinna aselinnapea

Andrei Kantega. Jutuajamise fookuses olid huvikoolide õpetajate palgad. Peamiseks peeti suunda, et mis riiklikul tasandil oli selleks hetkeks haridustöötajate palkade poolel otsustatud, et see ka linna tasandil kehtima hakkaks. A. Kante kinnitas, et ka huvikoolide õpetajad on linna vaates olulised ja palkade teemaga tegeldakse! Kõnelusest jäi lubadus, et 1. jaanuarist 2024 toimub kõigil õpetajatel palgatõus 3,1%. Jutuks oli ka, et huvikoolide puhul ja alushariduse puhul ei saa dif.fondi luua. Tallinna Kultuuritöötajate a/ü juhatuse liikmed aga rõhutasid selle vajadust!

Kohtumisel sai ka nenditud, et muude kultuuritöötajate palgakasvus oleme keskmises bruto töötasus maas, oma rolli mängib veel inflatsioon. Neid asjaolusid arvestades võib öelda, et kaotame töötajate heaolus, sest oleme 2019 a tasemel!

Järgmiseks kohtumiseks jäi plaan 2024 aprill, siis hakatakse linna lisaeelarvet menetlema ja

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.