EESTI KOOLIJUHTIDE ÜHENDUS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 693 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI KOOLIJUHTIDE ÜHENDUS hetkeolukord

Juba 693 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

EKJÜ TEGEVUSARUANNE 2023

On alust väita, et Eesti Koolijuhtide Ühendus on saavutanud Eesti hariduselu mõjukaima organisatsiooni staatuse. Ühenduse esindajad kuuluvad 34 erineva üldharidusalase töörühma või komisjoni koosseisu.

Ühendus on Haridus- ja teadusministeeriumi strateegiline partner poliitika kujundamisel ja elluviimisel.

Koostöö ministeeriumi juhtkonnaga toimub kokkulepitud kava kohaselt, ühistel nõupidamistel käsitletakse kõiki olulisi strateegilisi ja aktuaalseid teemasid.

Ühendus on aruandeaasta jooksul esitanud oma liikmete arvamusi ja ettepanekuid kokku kahekümne ministri käskkirja, valitsuse seaduseelnõu või rakendusakti kohta.

Ühenduse esindajad on osalenud kõigi Riigikogu Kultuurikomisjoni istungitel üldhariduskorraldust käsitlevate teemade aruteludel ning esitanud koolijuhtide seisukohti ja arvamusi.

Vabariigi Valitsuse poolt algatatud koolijuhtide tähtajatute töölepingute tähtajaliseks muutmise idee realiseerimispõhimõtete ja kava väljatöötamiseks algatas ühendus koostöös Heateo Haridusfondiga koolijuhi kompetentsi- ja karjäärimudeli väljatöötamise ning kevadel anti haridus- ja teadusministeeriumile üle uus haridusjuhtide kompetentsi- ja karjäärimudel, mis on abiks nii haridusjuhtide värbamisel, nende arendamisel kui ka edasise karjääri planeerimisel. Koostöö mudeli rakendamiseks jätkub.

Eesti Koolijuhtide Ühendus on eestvedajaks dialoogipartnerluse laialdasemaks kasutuselevõtmiseks koolijuhtide arengu kujundamisel, läbirääkimised protsessi rahastamise ja koostööpartnerite leidmise osas on töös.

Eestikeelsele haridusele ülemineku toetamiseks panustab ühendus abivajavatele koolidele mentorite leidmise tuge.

Aruandeaastal sõlmitud koostöökokkulepe Tallinna Ülikooli Haridusteaduste Instituudi ja Eesti Koolijuhtide Ühenduse vahel on suunatud olulisemate haridusjuhtimise programmide loomisele: - alustavate juhtide programmi käivitamine Tallinna Ülikoolis; - koolijuhi kompetentsi- ja karjäärimudeli arendamine ja rakendusküsimused; - erinevate arengu- ja tugiprogrammide kavandamine juhtidele, õppejuhtidele, koos vajaduse kaardistamisega, võimalik sisend uude tõukefondi meetmesse; - koolijuhtide heaolu ja tööstressi uuring koos Helsingi Ülikooliga; - praktikute kaasamine ülikooli programmidesse, kooliarendusmentorite võrgustiku kujundamine, alustavate juhtide ja kooliarendusprogrammi mentorite leidmine; - koolipidamise mudelid ja võimalikud lahendused Eesti haridussüsteemile; - koolijuhtimise uuringute kava - “kuumad teemad”.

Oluliseks panuseks hariduspoliitika kujundamise protsessis on traditsioonilise haridusjuhtide aastakonverentsi korraldamine. Aruandeaastal osales olulisel haridussündmusel enam kui 400 haridusjuhti.

Koostöö tulemuslikuma lõimumise eesmärgil jätkub Eesti Kutsehariduse Edendamise Ühinguga.

Aktiivse koostöö tulemusena koolijuhtide rahvusvahelistes organisatsioonides (ESHA; ICP) on meie esindaja valitud Euroopa Koolijuhtide

Assotsiooni juhatuse liikmeks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.