VORMSI KODUKANDI ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 368 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

VORMSI KODUKANDI ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 368 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Vormsi Kodukandi Ühingu juhatus:

Esimees: Torbjörn Helgesson

Liikmed: Marju Tamm (laekur), Monica Ahlström, Egon Erkman, Claes Hemlin.

Aastakoosolek toimus 20. mail 2023 Vormsis füüsiliselt ja digitaalselt ning majandusaasta jooksul on toimunud 11 juhatuse koosolekut, jooksvad küsimused lahendati meili teel.

Liikmete arv aasta jooksul oli 95.

Aasta kasum: 24 270 €.

Muuseum oli avatud 17. maist 1. oktoobrini 3695 külastajaga.

Korraldati traditsiooniline kevadtalgu, kus osalesid liikmed Eestist, Rootsist ja Soomest. Muuseum valmistati ette suvehooajaks: koristati hoov ja majad, seati valmis ekspositsioon ja näitused.

Hooaja jooksul toimus mitmeid Vormsi pärandkultuuriga seonduvaid töötubasid: lõnga värvimine taimedega, tooli valmistamine (Vormsi tool), ehete valmistamine, pilliroo kroonide valmistamine, linatöötlemise õpituba, viikingite kangastelgedel kudumine, korvide valmistamine jne.

Suvehooajal korraldati igal pühapäeval lastehommikuid mängude ja meisterdamisega.

Kultuurilaagri lastel ja juhtidel oli muuseumis erinevaid projekte.

Augustis toimus taas kultuurikohtumine Avagem Vormsi Kirst, kus püsielanikud ja erinevatest rahvustest suveelanikud said kohtuda ning osaleda aruteludes ning töötubades.

Tehti kahjurite tõttu kahjustatud inventari inventuur ja puhastamine, selle tegevusega plaanime jätkata tulevikus süstemaatiliselt. Esimese sammuna tegelesime majade mikrokliima parandamisega,

Muuseumi elumajade ning kõrvalhoonete rookatuste harjad said parandatud ning vahetatud. Norjasgårdeni ülemine korrus on sisse seatud ekspositsioonist välja jäänud museaalide hoidlaks. Paigaldatud on põrandad, riiulid. Lammutatud on tueohtlikud korstnad ja katus on korstnate kohalt parandatud.

Muuseumile on antud ka kaks auhinda: Kuninglikul Gustav Adolfi Akadeemia auhind Rootsist ja EAS muuseumide auhind "Rotilõks" kõige kliendisõbralikuma muuseumi eest aastal 2023.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.