LASTE JA NOORTE KRIISIPROGRAMM MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 480 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

LASTE JA NOORTE KRIISIPROGRAMM MTÜ hetkeolukord

Juba 480 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogrammi majandusaastana käsitletakse perioodi 01.01.2023 kuni 31.12.2023 a.

1. Ühingu eesmärgid

MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm ülesanne on luua lapse/noore jaoks hingeline ruum, kus ta tunneb end hoituna ja armastatuna, kus tal on vähemalt üks turvaline täiskasvanu, kellega tal on lähedane suhe.

Ühingu eesmärgid pole aastate jooksul muutunud: aidata kaasa terve ja arenemisvõimelise Eesti ühiskonna püsimisele.

Igal lapsel/noorel on õigus armastusele ja hoolele, turvalisele arengule. Lähedase kaotanud lapsel on õigus võimalikult täisväärtuslikule lapsepõlve kogemusele.

Leinatotuse puhul on oluline, et nii programmi tulles, seal viibides kui ka teenuselt lahkudes tunneks laps, et temast hoolitakse tingimusteta.

2. Lapse/noore ja lähedaste toetamine leinateel

Igal lapsel/noorel on õigus armastusele ja hoolele, turvalisele arengule. Lähedase kaotanud lapsel on õigus võimalikult täisväärtuslikule lapsepõlve kogemusele. Lapsed/noored vajavad vahetult pärast pereliikme kaotust lähedaste tuge, vahel ka leinatoetaja toetust.

Teatud seisundis lapsed/noored vajavad ka kliinilise psühholoogi, psühhiaatri, psühholoogilise nõustaja või psühhoterapeudi toetust.

Meie peategevused aruandeperioodil: (cid:127) Leinatoetuslaagrid (cid:127) Individuaalne leinatoetustöö (cid:127) Piirkondlikud leinatoetusgrupid (cid:127) Traumateraapia

Aruandeperioodil algatati ja moodustati leinatoetusgrupid koostöös kohalike omavalitsustega, koolide tugispetsialistidega ja psühholoogidega.

3. Väljaõppeprogramm “Surmale avatud elu”

Programmi eesmärk on anda osalejatele vajalikke teadmisi, oskusi ning praktikakogemust, töötamaks perede, laste ja noortega nii grupis kui ka individuaalselt. Väljaõpe koosneb baaskoolitusest, praktikast ja temaatilistest seminaridest. Programm tugineb Ameerika psühhoterapeudi dr

William Wordeni ning norra psühholoogi ja psühhoterapeudi prof Atle Dyregrovi teoreetilistele seisukohtadele ja lastega seotud leinatoetustöö praktikale Eestis aastatel 1995 - 2023. 21.augusti üldkoosolekud kinnitati väljaõppeprogramm.

4. Koostöö eriala spetsialistidega ja koostööprojektid

MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm tegi aktiivset koostööd leina- ja traumatöö valdkonnas: Sotsiaalkindlustusameti Ohvriabi süsteemi spetsialistidega. Ühing osales aruandeperioodil järgmistes projektides: a. Traumateadliku lähenemise toetamine haridussüsteemis 2022. aasta lõpus sai MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm HARNO lepinguliseks koolituspartneriks ja loodi projekt "Traumateadliku lähenemise toetamine haridussüsteemis", Projektis kokkulepitud tegevused algasid 2023. aasta kevadel ning jätkuvad kuni 2024. aasta kevadeni.

b. Suitsiidiennetus läbi teadmiste, oskuste ja teenuste arendamise

Jätkus koostöö MTÜ Peaasjad suitsiidiohvrite lähedastele ja lastele toetuse pakkumise võimaluste arendamiseks grupitööde kaudu.

MTÜ Peaasjad kaasas Laste ja Noorte Kriisiprogrammi koostööpartnerina Sotsiaalministeeriumile strateegilise partnerluse projektitaotluse raames projekti "Suitsiidiennetus läbi teadmiste, oskuste ja teenuste arendamise" läbiviimiseks 2022.-2024.a. MTÜ Laste ja Noorte

Kriisirogramm ei ole seotud antud projektiga alates juunist, 2023.a.

c. Tasakaalukam vanemlus 2021. aasta lõpul kirjutas MTÜ Perekoolitusühing Sina ja Mina strateegilise partnerluse projektitaotluse Sotsiaalministeeriumile pealkirjaga ”Tasakaalukam vanemlus”. Projektis kokkulepitud tegevused jätkusid ka aruandeperioodil.MTÜ Laste ja Noorte Kriisirogramm ei ole seotud kirjeldatud projektiga alates juunist, 2023.a.

d. Recovery Techniques (TRT) koolitused Ukraina psühholoogidele

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.