ELUKESKKONNA KORRALDUSKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 149 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

ELUKESKKONNA KORRALDUSKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 149 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulundusühingu Elukeskkonna Korralduskeskus põhitegevuseks on heategevuslik elukeskkonna tasakaalustatud arengule kaasaaitamise korraldamine, aga samuti ühiskonnaliikmete harmooniliseks arenguks nende toetamine, arendamine ning selleks tingimuste loomine.

Kogu maailm seisab silmitsi inimtegevuse tagajärjel süvenenud kliimamuutuste, keskkonnaseisundi halvenemise ja elurikkuse vähenemisega.

Soovime kaasa aidata tegevustele, mis võimaldaksid meil tulevikus elada puhtamas, kaitstumas ja kvaliteetsemas elukeskkonnas.

Ehkki 2020. aasta seisuga oli kasvuhoonegaaside koguheide Eestis 1990. aastaga võrreldes vähenenud 57,3%4 , on Eestis süsinikuheide sellegi poolest inimese kohta suurem kui Euroopa Liidus keskmiselt. Oleme nii Euroopa Liidu tasemel kui ka Eestis ise seadnud eesmärgi jõuda 2050. aastaks kliimaneutraalsuseni. Selle eesmärgi saavutamine mõjutab oluliselt ning otseselt ka meie ees seisvaid valikuid oma ühiskonna- ja majanduselu korraldamisel. On tõsi, et Eestis pole seni kliimamuutused nii äärmuslikud ja ühiskondlikult valusad kui paljudes teistes maailma ja

Euroopa Liidu riikides. Samas näitavad teadlaste prognoosid, et juba sel sajandil võime seista silmitsi muu hulgas järgmiste muutustega:

Temperatuuritõus, mis on Eestis 20. sajandi teises pooles olnud maailma keskmisest kiirem, jätkub. Sellest tulenevalt väheneb jää- ja lumikate ning talved kujunevad soojemaks; suviti esineb sagedamini nii inimestele, põllumajandusele kui ka loodusele kahjulikke kuuma- ja põuaperioode.

Taimekasv muutub.

Võõrliikide, sh uute taimekahjurite ja haigustekitajate levik kasvab.

Pehmemad talved toovad kaasa külmumata ja liigniiske metsamaa, mis piirab raievõimalusi. Temperatuuritõus toob kaasa sesoonsete energia tarbimise tippude muutused.

Sademete hulk suureneb eriti talvel ja sellega kaasnevad üleujutused – talvel kasvab sademete hulk eeldatavasti kuni 80%; suureneb kuivenduskraavide ja -süsteemide ning paisude hoolduse maht, kasvab jõgede kaldaerosioon ja sellest tulenev kaldakindlustamise maht; tekib surve elamute/rajatiste ümberpaigutamiseks; suureneb kaevandusvete pumpamise maht jm.

Merepinna tõus toob kaasa kaldaerosiooni, ohu kaldarajatistele, tekib surve ehitiste ümberpaigutamiseks jm.

Tormid sagenevad, see eeldab lisakulutusi nii taristu kui ka ehitiste vastupidavuse suurendamiseks ning tormi tagajärgede likvideerimise võime kasvatamist.

Sagenevad inimeste terviseprobleemid .

Prognoositavad muutused kliimaparameetrites (nt sademete hulk, õhutemperatuur jne) mõjutavad elurikkust tervikuna, samuti erinevaid ökosüsteeme (maismaa-, magevee- ja mereökosüsteeme) ning viimaste ühiskonnale pakutavaid hüvesid ja teenuseid.

Kliimamuutustel on piiride ülene mõju ja oleme selle tõttu valmis tulevikus tegema rahvusvahelist koostööd meie ühiseid väärtusi hindavate koostööpartneritega.

MTÜ 2023.aastal tulu ei teeninud ja toetusi tegevuse korraldamiseks ei saadud. Põhitegevuse tulemusena kujunes aasta kahjumiks 5 865 eurot.

Mittetulundusühingu tegevust teostab üheliikmeline juhatus. Juhatuse liikmele tema tegevuse eest tasu ei maksta.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.