VAHVA VAEKÜLA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 245 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

VAHVA VAEKÜLA MTÜ hetkeolukord

Juba 245 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulundusühing Vahva Vaeküla loodi 2005. aasta 3.septembril.Ühing tegutseb Sõmeru vallas -Lääne-Viru maakonnas. Ühing esindab viit küla-Vaeküla-,Kaarli-,Raudvere-,Raudlepa- ja Rägavere küla.

Seoses Sõmeru valla ja Rakvere valla ühinemisega 2017 aasta lõpus tegutseb MTÜ alates 2018 aastast Rakvere vallas.

Tegevusaruanne aruandeperioodi kohta

Rakvere valla poolt antud tegevustoetus on kulunud põhiliselt noorsootöötaja palgaks ning hoone ülalpidamiseks.

Sellel aruandeperioodil läbiviidud projektid:

KOP projektid: "Vaeküla kogukond läbi seikluse õppima". Projekti eesmärk on läbi õppereiside, koolituste ja matkade tugevdada kogukonna liikmete omavahelist koostööd, vaimset tervist ja teadmiseid.

"Vaeküla Külakeskuse turvaliseks kasutamiseks evakuatsioonitrepi paigaldamine". Projekti eesmärk on läbi evakuatsioonitrepi paigaldamise täita ohutusnõuded ja muuta külakeskus kogukonna liikmetele turvalisemaks ning see läbi suurendada külakeskuse kasutajate arvu.

Valla poolt saadud projektitoetused: "Vaeküla kogukond läbi seikluse õppima" ja "Vaeküla Külakeskuse turvaliseks kasutamiseks evakuatsioonitrepi paigaldamine" ning „ Vaeküla Jaanituli 2023“.

Lisaks kirjutati projekt „Rakvere valla noorte ühislaager 2023“. Projekti eesmärk on Rakvere valla erinevate piirkondade noorte lõimumiseks ja suvise vabaaja veetmise sisustamiseks läbi mitteformaalsete tegevuste.

Mõned külaelanikud (3-5 inimest kuus) on käinud end külakeskuses dušši all pesemas ning kasutavad võimalust külakeskuses ajakirju ja ajalehti lugeda. Külakeskuse ruume on kasutatud koolituste, koosolekute, näidendite, sünnipäevade pidamiseks jm ürituste läbiviimiseks.

Noorsootöötaja on 2023. aastal osalenud seminaridel, koolitustel ja infopäevadel: KOP infopäevad, erinevate meisterdamiste koolitused, ühised koolitused ja õppereisid Rakvere valla noorsootöötajatega, MTÜ Partnerid üldkoosolekud ja õppereisid, laagrikorraldajate seminar, ANK ülskoosolekud jms.

2023. aasta jaanuarist toimusid noortele suunatud huviring „Tehnika huviring“. Tehnika huviring toimus õues. Noored said kasutada erinevad tööriistu, saage, lasermasinaid jms. Huviringis valmisid erinevad tarbeesemed, mida noored saavad kodus kasutada või millega nad saavad mängida vms „Kodunduse ja käelise tegevuse“ ringis said noored kokata ning meisterdada erinevatest materjalidest kaunistusi, ehteid, karpe, pildiraame, mänguasju, voolida savist kujukesi jms.

Korraldati erinevaid suhtlemisringe ja ümarlauavestlusi. Kõikidel noortel oli võimalik avaldada arvamust, kuidas nad sooviks noortekeskuses vabaaega veeta ning mis vahendeid ta selleks tegevuseks vajab. Noori kaasatakse projektide kirjutamisse ja ajurünnaakutesse.

2023 aastal läbiviidud üritused:

Rakvere valla malev 2023 ööbimisega Vaeküla/Rägavere rühm, 7 võistlusega spordipäev, Jaanipäev, õppereisid. Oleme noortega osalenud

Sõmeru noortekeskuse korraldatud üsitustel.

Detsembris meisterdasime jõulukingitusi sõpradele, tuttavatele ja perele.

Noortel oli võimalik osaleda kõikide nende laagrite ja ürituste korraldamisel ja ettevalmistustel. Igale noorele leiti tegevus vastavalt tema võimetele. Oli selleks külaplatsi või noortekeskuse ruumide ettevalmistamine, kaunistamine, pildistamine, kostüümide tegemine, supi keetmine, väiksematele lastele mängude korraldamine, informatsiooni jagamine infopunktis, esinemine publikule, asjade kokkupanek, nimekirjade koostamine vms.

Taotlus järgnevaks perioodiks

Külakeskus peab jääma avatuks 40 tundi nädalas ning see eeldab üht 100% töökoormusega palgalist töötajat. Suur osa arvestatud toetusest kulub palgaks ja hoone majandamiskuludeks, st et tegevuste ja ürituste korraldamiseks ning vahendite soetamiseks tuleb MTÜ Vahva Vaeküla liikmetel ka edaspidi projekte kirjutada ning ruume ja vahendeid üritusteks välja rentida.

Ellu tuleb viia projektid: KOP "Vaeküla kogukond läbi seikluse õppima" ja "Vaeküla Külakeskuse turvaliseks kasutamiseks evakuatsioonitrepi paigaldamine".

Leader- MTÜ Partnerid Vihmavarjuprojekti SÄRTSU JUURDE vol 1 „Looduse ilud ja võlud läbi seikluste ning tegevuste“

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.