PAIK MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 748 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 85 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

PAIK MTÜ hetkeolukord

Juba 748 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 85 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mittetulundusühingu PAIK tegevuse eesmärk on arendada Pandivere koostööpiirkonda, lähtudes piirkonna vajadustest ja huvidest ning arvestades selle arengu iseärasusi, parendada elukeskkonda, tõsta piirkonna atraktiivsust elanikele, ettevõtetele, turistidele ja investoritele, tuginedes erinevate sektorite partnerlusele.

MTÜ PAIK tegutseb Pandivere koostööpiirkonnas haldusreformi eelsel territooriumil. MTÜ PAIK liikmed on Väike-Maarja, Tapa ja Vinni vallad ning 20 ettevõtet ja 26 mittetulundusühingut, kes tegutsevad nende valdade piirkonnas. Kokku oli seisuga 31.12.2023 liikmeid 49.

2023. aastal toimus kaks liikmete üldkoosolekut. MTÜ tööd korraldab 9 liikmeline juhatus, mida juhib juhatuse esimees. Juhatus on korraldanud 2023. aastal 8 töökoosolekut.

MTÜ PAIK ülesandeks on piirkonna ühiste probleemide lahendamine ja koostöö korraldamine erinevates valdkondades: ettevõtlus, maaelu, turism, keskkond, kultuur-, sport ja vaba- aeg. Selle tegevuse korraldamiseks on kaasatud erinevaid töögruppe, korraldatud infopäevi ning seminare. PAIK on nõustatud piirkonna ettevõtteid ja mittetulundusühinguid.

Tulenevalt Eesti maaelu arengukava 2014-2020 Pandivere koostööpiirkonna arengustrateegia 2014-2020 pikendamisest 2 aasta võrra, pikenes ka LEADER meetme rakendamine aastateks 2021-2022 rakendusperioodiga kuni 2024. aastani.

2023.aasta lõpuks oli projektitoetuse eelarvest perioodiks 2014-2024 kokku PRIA otsusega rahastatud projekte toetussummaga 2,9 miljonit eurot. 2024.aastal jätkub projektitoetuste teostamine ja jätkatakse koostööprojektide tegevustega.

Uude LEADER perioodi kuni 2025.aasta juunini jätkatakse eelnevalt alustatud ühis- ja koostööprojektidega: Arukad külad, Viru LEADER, Ükski küla pole üksi, Paepealsed maitsed, Roheline kogukond, Maastikukunst, Arukate külade võimestamine ja kogukondade arenguprogrammi loomine.

2023.aastal kinnitas üldkoosolek „MTÜ PAIK LEADER tegevuspiirkonna ühisstrateegia 2024-2030“ ja MTÜ PAIK plaanib ühisstrateegia elluviimist alustada 2024.aastal. Ühisstrateegia rakendamiseks kasutatakse „Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika Eesti strateegiakava aastateks 2023-2027 sekkumise 8.4 „LEADER- kogukonna juhitud areng“ toetust ja Euroopa Sotsiaalfondi toetust.

Kavas on jätkata tegevusi ettevõtluse tugistruktuuride arendamisel, arendada rahvusvahelist ja siseriiklikku koostööd, korraldada koolitusi ja infopäevi ja seminare ettevõtjatele, mittetulundusühingutele, koordineerida erinevate koostöövaldkondade ja tegevusgruppide koostööd, tagamaks Pandivere koostööpiirkonna jätkusuutlik areng.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.