EESTI JUUDI MUUSEUM MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 188 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI JUUDI MUUSEUM MTÜ hetkeolukord

Juba 188 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Eesti Juudi Muuseumi 2023.aasta tegevused olid suunatud Põhikirjas sätestatud eesmärkide täitmiseks, sh ajalooliste mälestiste säilitamine, Eesti elanike ja väliskülaliste tutvustamine Eesti juudi ajaloo ja kogukonna tegevustega, noorte kaasamine Eesti juutide ajaloo päranduse uurimisse ja säilitamisse, näituste ja ürituste korraldamine, muuseumi kogu täiendamine jms.

Muuseumi 15. aastapäeva puhul avati mälugaleriis muuseumi loomise algatajale ja Eesti juutide ajaloo talletajale Mark Rõbalike pühendatud memoriaalstend. Osaleti Magasini tänava kalmistupargi (vana Tallinna juudi kalmistu) infostendide teksti koostamisel ja ehitustööde käigus leitud hauakivide ekspertiisil nende kalmistuparki paigaldamisel.

Muuseum hakkas pakkuma ekskursioone giidiga Magasini tänava kalmistuparki (endine Tallinna vana juudi kalmistu), Tallinna Juudi Kalmistule Rahumäel ja Klooga holokausti memoriaali juurde.

Euroopa juudi kultuuri päeva raames korraldati ekskursioone Magasini tänava kalmistupargis ja

Rahumäe juudi kalmistul.

Osaleti Valga muuseumi näituse „Judaism ja juudi tavad“ koostamisel ja avamisel, kus avapäeval peeti loengut judaismist ning korraldati juudi köögi õppetuba.

Klooga koonduslaagri massmõrva aastapäeval korraldati mälestusretk Tallinna juudi kooli õpilastega koonduslaagri endiselt territooriumilt kuni holokausti ohvrite mälestussambani.

Eesti juutide foorumil „Jahhad“ Pärnus korraldati muuseumitund teemal „Juudi kunsti näitused“.

Muuseumi veebilehel avati uus leht, mis aitab õpetajaid antud teema käsitlemisel.

Laiendati muuseumi ekspositsiooni. Soetatud vitriinis eksponeeritakse muuseumile annetatud prohvet Joosua raamatu pärgamendirulle, mis kuulusid sõjas purustatud Tallinna Suurele

Sünagoogile.

Asutati muuseumi asutaja Mark Rõbaki nimeline preemia, millega autasustatakse Tallinna juudi kooli õpilastest paremaid Eesti juutide ajaloo uurijaid.

Eesti Juudi Muuseum osales aktiivselt muuseumiöö 2023 läbiviimisel. 20. mai õhtul külastas meid hinnanguliselt 400 külalist.

Muuseum toetas mälestusstendi avamist Tartus seoses Tartu sünagoogi avamise 120.aastapäevaga.

Karu tänavale paigaldati suunaviit muuseumile eesti ja inglise keeles.

Aastal 2023 külastas Eesti Juudi Muuseumi 1867 külalist (aasta tagasi 1347), mis on 39% võrra rohkem kui 2022.aastal. See näitaja ületab ka koroonaeelset aastat. Siis käis muuseumis 1641 inimest. Kui välja arvata kohalikud külastajad, siis 2022.aastal oli esindatud 37 riiki, tänavu oli 43.

Kohalikud külastajad moodustavad enamuse - neist, kes tundisid huvi Eesti juutide ajaloo vastu, oli 48,1% eestimaalasi. USAst käis muuseumis 8,36%, Saksamaalt – 7,6%, Iisraelist - 4,45%,

Ühendkuningriigist - 3,21%, Ukrainast 3,21%, Soomest – 2,41%, Poolast ja Venemaalt võrdselt 1,02% muuseumi külastajatest. Kõige rohkem käis muuseumis täiskasvanud külastajaid Euroopa

Liidu riikidest – 41%. ELi väljastpoolt – 34%. Rõõmustab kohalike õpilaste külastatavuse kasv –

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.