EESTI FILMI ANDMEBAAS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 140 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

EESTI FILMI ANDMEBAAS MTÜ hetkeolukord

Juba 140 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Filmi Andmebaasi toimetus jätkas 2022. aastal Eesti filmi elektroonilise andmebaasi (rahvusfilmograafia) loomist. Jätkus filmide kirjete koostamine ja filmiinfo kogumine kõigist kättesaadavatest algallikatest (arhiivi- ja tootjafirmade dokumendid, tegijatelt hangitud otseinfo, bibliograafiad, mälestused, ajakirjandus jm), andmete infosüsteemi sisestamine, kontrollimine ja toimetamine. Andmebaasi sisestajad ja toimetajad koostasid igale filmile põhjaliku andmekirje, sünopsise ja sisukokkuvõtte, märksõnastasid filmide sisu, kogusid, digiteerisid ja sisestasid fotod, filmikatkendid ning muu huvi- ja illustreeriva materjali. Täiendati veebilehe Varamut ja algatati uusi projekte.

Tulemi kirjeldus

Seisuga 3. jaanuar 2023 oli Eesti filmi andmebaasi infosüsteemis 19 703 filmikirjet, aruandeperioodil lisandus 200 uut filmikirjet, sh 2022. a valminud filme oli 154 (koos tudengifilmidega). Täiskirje on 11 838 filmil, 2022. a lisandus 1 259 uut täiskirjet, osaliselt on toimetatud ja vajab täiendamist 5 265 filmkirjet, minimaalse infoga on 1 839 kirjet.

Esilinastuvate filmide kirjed on andmebaasi veebi avalehel nähtavad juba enne esilinastust, mis annab filmitootjatele täiendava reklaamivõimaluse filmi linastamise eel. Veebi avalehel tutvustatakse ka tähtsamaid filmisündmusi ja filmivaramut puudutavaid uudiseid. Arendame filmistatistika rubriiki ja huvipakkuvaid kureeritud kollektsioone, teeme harivaid filmimänge.

Andmebaasis on 34 560 isikulehte, aastaga lisandus 200 uut isikulehte, elulooliste andmetega täiendati 377 isikut.

Infosüsteem genereerib kõikide filmiloojate ja asutuste isikulehtedele nende filmograafia, lisaks koostavad andmebaasi toimetajad filmitegijate biograafiaid ja filmiasutuste profiile. Neid profiile täiendatakse pidevalt uue infoga, lisatakse andmeid juba sisestatud filmide, isikute ja asutuste kohta, uut festivaliinfot ja ajakirjanduses ilmunud retsensioone.

2022. a toimetati ligi 250 filmi huviinfo artiklit ja bibliograafiat. Koostati ja toimetati 2021.–2022. a toodetud filmide huviinfot ja bibliograafiaid. Jooksvalt täiendati bibliograafia ja festivaliinfoga isikute, filmide ja tootmisfirmade kirjeid.

Täiendati andmebaasis olevate asutustega seotud isikute (produtsendid, režissöörid) andmeid, lisati ja korrastati ka asutuste filmograafiat, festivalide ja bibliograafilist infot. Viidi vastavusse filmilehel ja isikulehel olev festivaliinfo. Jooksvalt lisati uut infot filmikirjetesse, isiku- ja tootmisfirmade lehtedele.

Infot hangitakse väljaannetest Sirp, Teater. Muusika. Kino, Müürileht, KesKus, Kinoleht La Strada, Eesti

Ekspress, Postimees, Eesti Päevaleht, Õhtuleht, samuti Kultuurkapitalilt, Eesti Filmi Instituudilt ja filmitootjatelt.

Eesti filmitegijate biograafiline leksikon 2022 a ühe suurema tööna lõime andmebaasi veebis Eesti filmitegijate biograafilise leksikoni, filmitegijate valikkogu läbi filmiajaloo ligi 1500 nimega. Leksikoni tegemise käigus täiendasime paljusid biograafiaid ja lisasime uusi. Leksikon võimaldab kiiret ja ülevaatlikku ligipääsu valdkonna põhitegijate isikukirjetele (sh filmograafiatele) ja sellel on suur kultuuriline väärtus. Leksikoni lisati 1500 isiku fotod.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.