TOETUSKESKUS MEIELA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 809 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommente

TOETUSKESKUS MEIELA MTÜ hetkeolukord

Juba 809 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Toetuskeskus Meiela on sotsiaalse rehabilitatsiooni ja erihoolekandeteenuseid pakkuv asutus, mis asutati 06.03.2008 a. Võru Järve kooli lastevanemate poolt. 2023. aastal on ühingu liikmeteks 16 eraisikut ja MTÜ Oma kool. MTÜ Toetuskeskus Meiela juhatus on neljaliikmeline:

Helin Kõivsaar, Silja Suija, Reet Kangro ja Tatiana Panichkina, viimane on ka juhatuse esimees ja asutuse tegevjuht.

Meiela eesmärgiks on intellektipuudega noorte sotsiaalse toimetuleku suurendamine ning teiste ühiskonna liikmetega võrdsete võimaluste loomine. Selleks toetakse noorte igapäevast toimetulekut ning arendatakse nende võimeid.

Meiela visioon - on loodud inimväärsed elu- ja töötingimused intellektipuudega inimestele.

Meiela missioon - luua tingimused erivajadustega inimeste igakülgseks arenguks tagades neile täisväärtusliku ja nende potentsiaali arvestava elu ning töötingimused.

Rehabilitatsiooniteenuste ülevaade

Meiela Toetuskeskus pakub oma klientidele 2009. aastast Võru Järve Kooli ruumides ka rehabilitatsiooniteenuseid, mille eesmärgiks on toetada õppetööd, suurendada tegevusvõimet, toimetulekut ning ühiskonnaga kaasatust, soodustada töötamist või tööle asumist. Meiela tegeleb oma teenuste spetsiifikast tulenevalt intellektipuudega laste ja täiskasvanutega. MTÜ Toetuskeskus Meielal on olemas laialdane kogemus intellektipuudega noortega töötamisel. 2023. aastal pakkus MTÜ Toetuskeskus Meiela rehabilitatsioonimeeskonnas teenust 13 töötajat.

Rehabilitatsiooniteenust osutati 2023. a 71 teenuse saajale (enamik lapsed). Rehabilitatsiooniteenuste suund on varajane märkamine ja vanemate toetamine sel teekonnal. Rehabilitatsiooni teenuste maht 2023. aastal oli 69 304 eurot.

Erihoolekande teenuste ülevaade

Toetuskeskus Meiela pakub majutusega erihoolekandeteenuseid kahes asukohas Võru linnas, Jüri 54 aadressil (Jüri Kodu) juba alates 13.

märts 2013. a ja Liiva 21 aadressil (Järve Kodud) alates 13. jaanuar 2021. aastast. Töö- ja Päevakeskus tegutsemisest sai 13. jaanuar 2023.

aastal 10 aastat ja täitus 5 aastat tegutsemist aadressil Liiva 16a. Töö- ja Päevakeskus pakub eneseteostusvõimalusi nendele noortele, kes ei pääse avatud tööturule. Keskuses tegelevad noored peamiselt käsitööga – kaltsuvaipade, linikute, kaartide tegemise ning savitöödega. Noorte toodangut on võimalik osta kohapeal asuvast poest.

Aasta suurim ootus oli Jüri Kodu teenuskohtade laienemine. Jüri 54 maja täielik renoveerimine Võru linna poolt ja uute ruumide ettevalmistus.

2023 aasta lõpus Jüri Kodu elanikud pidid lahkuma vanadest ruumidest, et juba 2024. aasta jaanuari alguses kolida sisse uude kodusse.

Aasta suurim kampaania oli uue väikebussi soetamiseks sissemaksu summa kogumine, kokku laekus erasikutelt 4452,75 eurot ja Eesti

Kultuurkapital toetas Meielat 800 euroga. Bussi kogumiskampaaniaga osalesime Antsla laadal, Võru linna laatadel, koostöös Võru linnaga korraldasime heategevusliku kontserdi linna panga hoones.

2023. aasta lõpuks oli teenusel 53 teenuse saajat, neist kogukonnas elamise teenusel 14, ööpäevaringsel erihooldusteenusel 11, s h sügavliitpuudega 3, nädala- ja päevahoiu teenusel 5, töötamise toetamise teenusel 13 (sh 11 kogukonnas elamise teenuse elanikku), igapäevaelu toetamise teenusel 10 (sh autismi spektrihäirega 1).

2023. aasta sündmused: 13. jaanuar - pidasime Järve Kodu ja Töökeskuse sünnipäeva koos laulu ja tordiga.

17. jaanuar - kogemuskohtumine Järve Kodus Lõuna Erihooldusteenuste keskuse meeskonnaga.

14. veebruar - osalesime kolme asutuse Sõbrapäeval, korraldaja Võru Päevakeskus.

24. veebruar - traditsiooniline Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistamine Järve kodus.

1. märts - osalesime Otepääl Eriolümpia Eesti Ühenduse poolt korraldatud murdmaasuusatamise võistlustel, kus Meiela ja Järve Kooli teatevõistkond sai teise koha.

7. märts - osalesime EEO Eesti Ühenduse poolt korraldatud mäesuusatamise algõpetusel Kütiorus.

23. märtsil koostöös veebipolitseinikuga Janar Koemetsaga toimus koolitus teenuse saajatele "Targalt Internetis".

7. aprill - Töö- ja Päevakeskus korraldas erinevates tehnikates munavärvimise töötube.

26. aprillil osalesime Maarja küla Räpina aianduskooli lahtiste uste päeval.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.