IDA-HARJU KOOSTÖÖKODA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 481 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja komment

IDA-HARJU KOOSTÖÖKODA MTÜ hetkeolukord

Juba 481 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Ida-Harju Koostöökoda eesmärk on ühtses tegevuspiirkonnas (Anija, Kose ja Raasiku vallad) kohaliku elu arendamine ning kohaliku initsiatiivi toetamine lähtuvalt piirkonna vajadustest ja huvidest, piirkonna strateegia koostamine ja elluviimine tuginedes kolme erineva sektori (avalik-, era- ja mittetulundussektor) partnerlusele.

MTÜ Ida-Harju Koostöökoda liikmed on 31.12.2023 seisuga Anija, Kose ja Raasiku vallad ning selles piirkonnas tegutsevad 18 ettevõtjat ja 29 mittetulundusühendust.

MTÜ tööd juhib 8 liikmeline juhatus, mis valiti ametisse juunis 2019. Juhatuse tööd juhib juhatuse esimees. 2023. aasta sees on toimunud kaheksa juhatuse koosolekut, neist kaks toimus Zoom keskkonnas ja üks oli elektrooniline koosolek. Koosolekutel arutati käesoleva perioodi (2016-2025) strateegia rakendamise ja MTÜ töökorraldusega seotud küsimusi ning uue perioodi (2023-2027) strateegia koostamisega seotud teemasid. 2023 aastal toimus kaks üldkoosolekut.

Aasta esimesel poolel oli põhifookus uue ühisstrateegia koostamisel. Esmakordselt on tegevusrühmadel lisaks LEADER meetmetele võimalus jagada ka Euroopa Sotsiaalfondi (ESF+) vahendeid. 2023-2027 Ühisstrateegia võeti vastu 29.05.2023 toimunud üldkoosolekul. Esimesed taotlusvoorud on plaanis avada 2024 aasta sügisel.

Tavapäraseid taotlusvoorusid 2023. aastal ei toimunud.

2023. aastal tegelesime põhiliselt pooleliolevate koostööprojektidega ja algatasime ka uusi projekte: „Uut hoogu“ -siseriiklik koostööprojekt, milles osalevad ka Lääne-Harju Koostöökogu ja 1.

Põhja-Harju Koostöökogu.

Projekti raames korraldasime esmakordselt minitaotlusvoorud, mille eesmärk oli vihmavarjuprojektide kaudu toetada Ida-Harju Koostöökoja piirkonna kolmanda sektori organisatsioonide ja noorte algatuste sisesemist arengut, parandada koostööd ja kommunikatsiooni, tagada traditsioonide jätkumine, võimestada kogukondi ja julgustada noori ise sündmusi korraldama. Projektide maksimum toetussumma oli 2000 eurot ja toetust sai küsida erinevate sündmuste läbiviimiseks. Avatud oli kolm taotlusvooru, tähtaegadega 10. aprill, 10. mai ja 10.

juuni. Kokku said positiivse otsuse 25 projekti, sh 11 noortealgatust ja 14 mittetulundusühingut. 24 projekti viidi ellu 2023. aastal, vaid üks projekt 2024. aastal. Noorte poolt korraldatud projektid olid näiteks: inspiratsioonireis Rootsi, teatri ja muusika laager, teadusteatri külaskäik, kunsti ja fotograafia teemaline õppekäik Soome, karjääripäev, muusikal, ettevõtlusnädal jt. MTÜd korraldasid inspiratsioonireisi Hiiumaale, talgupäevad, põdrakanepi festival, loovuslaager, kogukonnateemaline seminar jt.

Lisaks toimus selle projekti raames kolm õppereisi: n 27.09-01.10.2023 õppereis Rootsi Lapimaale. Koos Põhja-Harju Koostöökoguga korraldasime aktiivsetele kogukonna arendajatele inspiratsiooni- ja motivatsioonireisi

Rootsi Lapimaale. Reisil tutvusime lähemalt kolme Lapimaa külaga – Vuollerim, Hakkas ja

Överkalix. Kõik kolm on silma paistnud just oma aktiivsuse, koostöö ja piirkonna elavdamisega. Ida-Harju piirkonnast osalesid reisil Aegviidu, Tõhelgi, Voose, Viskla,

Ravila, Kolu ja Kose-Uuemõisa kogukondade esindajad. Põhja-Harju piirkonnast osalesid

Viimsi, Rae ja Jõelähtme külade esindajad.

n 08.10.2023 toimus tutvumisreis Põhja-Harju Koostöökogu piirkonda „Külastusettevõtlus

Jõelähtme valla näidetel“ n 28.10.2023 toimus tutvumisreis Lääne-Harju Koostöökogu piirkonda “Kestlikud kogukonnad” .

2024. aastal planeeritud järgmised tegevused: * Õppereis Ida-Harju piirkonda. Õppereisi käigus tutvustame huviliste Ida-Harju piirkonna põnevaid ettevõtteid ja kogukondasid. Sihtgrupp on Põhja-, Lääne- ja Ida-Harjust.

*Koolitused meie piirkonna elanikele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.