TILGU SADAMA JAHTKLUBI MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1994 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommen

TILGU SADAMA JAHTKLUBI MTÜ hetkeolukord

Juba 1994 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 237 korda.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Tilgu Sadama Jahtklubi asutati 7.detsembril 2008.a. Asutamiskoosolekul seati tegutsemise eesmärgiks eelkõige ajaloolise Tilgu sadama alal merespordialade ja harrastusmeresõidu arendamiseks vajalike tingimuste loomine ning purjetamise arendamine.

Tilgu sadam on kantud sadamaregistrisse ning kannab sadamakoodi EE TIL.

Klubi liikmeskond kasvas 2023 aastal 5 uue liikme võrra. Jahtklubist lahkus erinevatel põhjustel 8 liiget. Aruandeaasta lõpu seisuga kuulus jahtklubi liikmeskonda 96 liiget.

Jahtklubi olulisemateks tegevusteks lisaks tavapärasele sadama territooriumil korra, turvalisuse tagamisele ja rannakoristusele olid sadama akvatooriumi süvendustööd, sadama telgi raamiehitus, ellingu värvimine, jäätmekäitluskuuri ehitamine ja parkimiskorra infotahvli paigaldamine.

Samuti paigaldati sadamamuulidel olevatele päevamärkidele valgustid. Kevadel viisime läbi mitu talgupäeva, mille tulemusena sai koristatud kogu rannaala ja sadama territoorium. Haljastati sadama sissesõidu tee äärne ala. 2023 aastal võeti Jahklubi käibemaksukohuslaseks ja töötati välja sadama sauna kasutuskord. Aprilli lõpust alustasid edasijõudnud purjetajad oma treeningutega sadamas. Purjetamise ja meretraditsioonide jätkuva propageerimise eesmärgil viidi juunis ja juulis läbi purjetamise algkursused lastele. Juunis korraldasime Harku valla toetusel pilootprojekti - Purjetamine kooli.Selle käigus läbisid purjetamise algõppekursuse Muraste kooli 5-nda klassi õpilased. Juulis korraldasime üheteistkümnenda üle –Eestilise Tilgu Regati Optimist, Zoom8 ja Laser 4,7 ja Laser Radial klassidele, millest võttis osa rekordiline arv - 67 purjetajat. Samaaegselt

Tilgu Regatiga korraldas jahtklubi ka kaheksandad Harku valla karikavõistlused purjetamises. Esmakordselt toimusid Tilgus rahvusvahelise purjetamisregati Spinnaker võistlused. See purjeregatt on vanimaid ja üks suurematest noortele müeldud purjetamsvõistlustest Põhjamaades ja

Baltikumis. Optimist klassi purjetajatele mõeldud võistlusel osales 134 purjetajat 9-st riigist, selahulgas USA -st ja Kanadast. See oli esimene kord regtai 47 aastases ajaloos, kui võistlused toimusid mujal, kui Prirtal. Võistluste korraldamisega jäid kõik väga rahule. Purjetamise kandepinna laiendamise eesmärgil valla elanike hulgas, korraldati kahed purjetamise algkursused täiskasvanutele. Algkursuste lõpetanud täiskasvanute purjetamise treeningrühm, jätkas regulaarseid treeninguid hooaja lõpuni. Purjetamishooaja lõpetasime septembri lõpus jahtklubi sisese karikavõistlusega. Noored purjetamishuvilised jätkavad oktoobri algusest kuni aprillini üldfüüsilise ettevalmistusega ja teooria tundidega.

Juulis korraldasime Harku valla avatud külade nädala raames Tilgu sadama päeva. Rohkearvulise osavõtuga üritus õnnestus kenasti. Augusti viimasel laupäeval korraldati valla rahvale traditsiooniline Muinastulede öö.

Tööd on tehtud Spinnakeri rahvusvaheliste purjetamise võistluste korraldamisõiguste saamiseks järgmiseks aastaks Tilgus. Jätkatud on head koostööd Tilgu Merepääste Seltsiga, keda on kaasatud jahtklubi poolt korraldatavatesse üritustesse.

Seatud eesmärkide saavutamiseks kasutati lisaks jahtklubi liikmetelt laekunud sisseastumis- ja liikmemaksudele ka parkla haldamisega teenitud teenustasu. Samuti kasutati läbi kaasfinantseeringu Harku Vallavalitsuselt saadud vahendeid ja rannakoristuse lepingu alusel teenitud summat.

Soetati Harku valla kaasfinantseerimisel viis Optimist purjekat.

Olulisteks sündmusteks 2023.hooajal olid:sadama akvatooriumi süvendustööd, Spinnakeri rahvusvaheline regatt Tilgus, üheteistkümnenda Tilgu

Regati korraldamine ja Tilgu sadama päev.

Tilgu Sadama Jahtklubi kuueliikmeline juhatus kogunes otsuste tegemiseks juhatuse koosolekutele kokku 12 korral. Juhatuse liikmed tegid oma tööd ühiskondlikel alustel, töö eest rahalist tasu saamata.

Palgalisi töötajaid oli keskmiselt 3 inimest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.