MÄHE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 332 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommente

MÄHE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 332 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2023

Mähe Selts MTÜ (edaspidi Selts) traditsioonilised tegevused 2023. aastal olid: (cid:127) talveperioodil rajas Selts Pirita Kloostrimetsa põhjaossa suusarajad; (cid:127) jätkati Facebook-i kogukonnalehe "Pirita Inimesed" administreerimist (31.12.2023. aasta seisuga oli grupil 6591 jälgijat kasvades aasta jooksul 218 jälgija võrra).

2023. aastal Seltsiga uusi inimesi ei liitunud. 31.12.2023. aasta seisuga on Seltsil kokku 47 liiget.

Seltsi liikmed osalesid aktiivselt Mähe asumi ja Pirita linnaosa elukeskkonda puudutavate probleemide aruteludel erinevatel ümarlaudadel nii

Tallinna Linnavalitsuse ametites, kui ka Pirita Linnaosa Valitsuses. Esindades laiapõhjaliselt piirkonna elanikke oli tähelepanuväärsemaks teemaks 2023 aastal Merivälja tee 80 kinnistu arendamisega seotud detailplaneeringu koostamise küsimused.

2023. aasta kevadel saavutas Mähe Selts Pirita Linnaosavalitsusega kohtuvälise kokkuleppe, millega lahenes Pirita linnaosavalitsuse poolt ebaseaduslikult hävitatud, Seltsile kuuluva vara (bussipeatuste infostendid) hüvitamise teema.

Suvel 2023 muutis Tallinna Transpordiamet ootamatult Mähe asumi ainsa bussiliini (nr 8) marsruuti Tallinna kesklinnas, mille tõttu pikenes oluliselt Mähel elavate laste koolitee ja suurenes ka koolitee läbimise ohtlikkus. Seltsi eestvedamisel koostasid Mähe elanikud Rahvaalgatus.ee veebilehe kaudu petitsiooni bussiliini marsruudi tagasi muutmiseks. Petsitsioonile andsid oma allkirja üle 5200, üle 16 aastase inimese. Toimusid ka mitmed kohtumised Tallinna linnapea, linnavalitsuse liikmete ja ametite juhtide ning ühistranspordi valdkonna spetsialistidega, kuid siiani pole linnavalitsus oma otsust muutnud. Liini muudatus viidi ellu ilma analüüse ja uuringuid tegemata ning kogukonda kaasamata.

2023. aastal jõudis lõpule Mähe oja äärsel alal kasvava III kaitsekategooria taimeliigi (karulauk) püsielupaiga keskkonnaregistris registreerimise protsess.

Selts tegeles ka Mähe oja äärse rohekoridori avaliku kasutuse tagamise teemaga nõudes linnalt rohekoridori rajatud ebaseaduslike ehitiste ja inimeste liikumist keelavate siltide eemaldamist. Protsess jätkub.

2023. aastal õnnestus Seltsil kaasata mitmeid eraisikutest toetajaid, et seeläbi saada rahalisi vahendeid erinevatel, ruumilist planeerimist puudutavatel vaidlustel vajalike ekspertiiside ja konsultatsioonide rahastamiseks.

Seltsi liikmed (Lauri Randma, Mauri Randma, Ragnar Luts, Urmas Johandi ja Erik Vest) osalesid võiskond MÄHE koosseisus edukalt Viimsi 2023 aasta mälumänguturniiril, kus 30 võistkonna seas saavutati viie etapi kokkuvõttes I koht.

Seltsi 2024. aasta eesmärgid

Seltsi eesmärgiks on jätkata seniste tegevustega ja Selts jälgib Mähe asumi ja Pirita linnaosa ruumilise planeerimise valdkonnas toimuvaid arenguid ning püüab igati aidata kaasa parimate lahenduste leidmisele, samuti panustame ka Tallinna ühistranspordi Pirita linnaosa liinivõrgu kasutaja ootustele vastavaks muutmisele ning Pirita haridusvõrgu korrastamisele ja uute võimaluste loomisele. Jätkame bussiliini nr 8 teemal ja loodame, et kaine mõistus jõuab ükskord ka otsustajateni ning ühistranspordi arendamisel arvestatakse ka teenuse osutamise sihtgrupiks olevate Mähe elanike arvamustega.

Kogukonnale suunatud teabe paremaks edastamiseks jätkab Selts Facebook-i kogukonnalehe "Pirita Inimesed" administreerimist.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.