WIKIMEDIA EESTI MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 864 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

WIKIMEDIA EESTI MTÜ hetkeolukord

Juba 864 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

2023. aasta möödus MTÜ Wikimedia Eestile tegusalt ning erinevaid ettevõtmisi viisime läbi hulgi. Oma sissetulekutelt sõltub MTÜ jätkuvalt põhiosas Wikimedia Foundationi toetusest: 2023. aasta grandirahastus oli summas 72 148 eurot. Sellele lisandus strateegilise partnerluse raames 15 500 eurot Haridus- ja Teadusministeeriumilt.

Aasta peamine märksõna oli kommunikatsioon. Oleme olnud väga nähtavad nii tava- kui ka sotsiaalmeediumites, lisaks on meil tekkinud eelmise aastaga väga head kontaktid paljudes riigi ametkondades, sh nt Riigikantseleis ning Haridus- ja Teadusministeeriumis. Olulised teemad olid ka ümberkorraldused tegevuses (nt said töötajad uued ametid ja ametijuhendid, palkasime uue tegevjuhi ning kohendasime juhatuse rolli) ja uute aktiivsete inimeste juurdetoomine ühingusse.

Aasta algas tavapäraste kokkuvõtete tegemisega, aga ka õiguslike vaidlustega Vikipeedia sisu üle, mis vaibusid meie kasuks. Veebruaris viisime läbi üliõpilastele suunatud arhitektuuriteemalise artiklivõistluse ning märtsis lükkasime taaskord käima Kesk- ja Ida-Euroopa kevade artiklivõistluse, seda nii eesti- kui ka võrukeelses Vikipeedias. Lisaks lõppesid siis kolm kuud väldanud kuuendad Vikipeedia keeletoimetamistalgud ning aprillis lisandus sellele ka sporditeemaline artiklivõistlus. Kevadel olid meil ametis kaks praktikanti ning tegime koostööd Viljandi ja Ruhnu muuseumi ning Eesti Arheoloogide Liiduga. Erilist tähelepanu sai meediatöö ning vikipedistidega rohkete intervjuude läbiviimine. Mais pidasime MTÜ üldkoosoleku ja valisime juhatusse ühe uue inimese.

Juulis toimusid traditsioonilised Vikipeedia suvepäevad, mille raames pidasime järjekordse MTÜ üldkoosoleku ja valisime juhatusse veel ühe uue inimese. August oli eestikeelse Vikipeedia sünnipäevakuu, mille raames viisime läbi Vikipeediat tutvustava kampaania. Peale selle osales samal kuul meie esindus ülemaailmsel vikipedistide kokkutulekul Wikimanial. Lisaks osalesime sel ajal töötajaskonna ning juhatuse tasemel ka

Wikimedia Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni konverentsil Gruusias.

Septembris toetasime Eesti Looduse fotovõistlust, valmistasime ette teadusfoto rändnäitust ja toimusid sotsiaaltöö terminoloogiatalgud.

Oktoobris algas Vikipeedia terminivõistlus, mille raames tegime koostööd Eesti ülikoolide ja Eesti Keele Instituudiga, et edendada eestikeelset terminiloomet ning meelitada ülikoolidest Vikipeediasse uusi kaastöölisi. Jätkasime kunstiteemade käsitlemist ja uue sisu ligitõmbamist

Vikipeedia kunstikuu raames. Novembris laiendasime tegevust ülikoolide juures seoses teadusfoto võistlusega ja teadusteemasid käsitleva artiklivõistlusega. Koordineerisime ka võistluse rahvusvahelist osa.

Detsembri liikusime edasi keeletoimetamistalgutega, pidasime jõuluõhtusööke nii Tallinnas kui ka Tartus ning jagasime traditsioonilisi tunnustusi: valisime Vikipeedia sõbra (Riina Reinsalu) ja aasta vikifotograafi (Jaan Künnap). Jätkuvalt premeerisime kuu vikipedistide. Andsime välja muuseumikrati stipendiumi (Joanna Hoffmann).

Aastaringselt said tähelepanu erinevad kokkusaamised ning püüame edaspidigi kasvatada nende hulka Tartus ja Tallinnas ning toetada temaatilisi kohtumisi. Soovime olla tugevalt esindatud rahvusvahelistel Vikipeedia kokkutulekutel ja püüame jätkata fotoretkede hulga kasvatamist. Järgmise aasta peamine eesmärk on vabatahtlike hulga suurendamine. Selleks loodame kasutada maksimaalselt ära 2024. aasta mais Tallinnas toimuva Wikimedia häkatoni, suviseid pildiretki, Vikipeedia suvepäevi ning rahvusvahelisi kokkusaamisi.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Ivo Kruusamägi: “Vikipeedia tähtsuse mõistmiseks tasub mõelda, milline oleks maailm ilma selleta.”

Ivo Kruusamägi on eestikeelse Vikipeedia entusiast. Tal on läbi pea kahe aastakümne olnud Vikipeedias erinevaid rolle. Näiteks on ta tavapärase artiklite kirjut
wikimedia.ee

Ivo Kruusamägi: “Vikipeedias ei lõpe kunagi töö otsa!”

Ivo Kruusamägi on vikipedist, kelle nime ja eestikeelse Vikipeedia vahele võib peaaegu et asetada võrdusmärgi. Ta on üle 18 aasta arendanud Vikipeediat eri suun
wikimedia.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.