TALLINNA KRISTLIK KIITUSE KABELI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TALLINNA KRISTLIK KIITUSE KABELI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

2023 aasta oli Kiituse Kabeli koguduse jaoks suuremate muutuste aasta. Eelmise aasta viimasel kahel kuul ei toimunud pühapäevaseid

Jumalateenistusi, sama jätkus ka 2023 aastal. Samuti ei toimunud uuel aastal teisipäevaseid online-palveteenistusi.

Aktiivselt tegutses edasi naiste kodugrupp, kohtudes üle nädala mõne koguduse liikme kodus. Kohtumisel loeti piiblit, arutleti loetu üle ning jagati oma kogemusi selle isiklikku ellu rakendamisel, tavapäraselt pakuti ka suupisteid. Grupi üheks läbivaks tunnuseks oli oikumeenilisus - kogunemistel osalejateks olid tihti nii Kiituse Kabeli enda liikmed kui ka teiste Tallinna koguduste inimesed, mis oli väga positiivne ja leidis positiivset vastukaja teistelt kogudustelt.

Kuna Tallinna kogudus pühapäeviti enam Jumalateenistusi ei kogunenud ning kõik liikmed naiste kodugrupist osa ei võtnud, otsustas koguduse pastor koguduse liikmed suunata teistesse Tallinna kogudustesse, kus toimuks regulaarne tegevus ning liikmed saaksid oma potentsiaali rakendada ning jätkuvalt vaimulikult kasvada.

Aasta lõpuks leiti ka naiste gruppi vedanud liikmetele uus kogudus, mis jätkab grupi tegevuse toetamist (Eesti Evangeelsete ja Vabakoguduste

Liit Valguse Tee Vabakogudus).

Seoses selle ja üldise tegevuse vähenemisega Tallinnas oli mõistlik Kiituse Kabeli põhifookus suunata Praise Chapel International võrgustikus olevate ning Ida-Virumaal Jõhvis ja peamiselt Narvas tegutsevatele misjonäridele - David ja Klarika Miller (neiupõlve nimega Feldberg). Klarika on Kiituse Kabeli juhtkonna pikaaegne liige ning olnud asutamisest saati tegev vaimulikus töös.

Millerite näol on tegemist on perekonnaga, kes on pikemat aega tegutsenud Ida-Virumaal, luues kohalike kogudustega suhteid ja alustades sealset vaimulikku tööd kodugruppides kogunemistega. Nende pikaajaline visioon on jõuda tänavalasteni ja luua mh koostöös kohaliku omavalitsusega nn turvakodu, kus unarusse jäetud laste eest saaks hoolt kanda ning neid õpetada, et tekiksid terved ja terviklikud ühiskonna liikmed.

Kuivõrd tegutsevad Millerid samadel alustel mis Kiituse Kabel seni, ei leitud põhikirja muudatusteks vajadust. Aja möödudes tundub mõistlik

MTÜ nime muudatus, et eemaldada sõna “Tallinn”, kuid see samm jääb järgmisesse tegevusaastasse, kui Narvas leitakse püsiv ruum, mida kogunemisteks üürida ja tekiks püsivam füüsiline aadress.

Seni aga toimusid kogunemised peamiselt Millerite kodus, ning kogunemine nägi välja järgmine:

Kokku lepitud ajal kogunesid osalejad Millerite kodus, kus alustati kohvi ja 5-10min omavahelise vestlusajaga, millele järgnes muusika akustilistel instrumentidel koos lauluga ning lühike palve aeg. Palvele järgnes paus ning peale seda kandis emb-kumb Milleritest ette lühikese jutluse või viis läbi piibliõppe tunni inglise keeles.

Orienteeruv kestvusaeg kogu kogunemisele oli 90-120min.

Kogunemistele leiti osalejaid kas seniste tutvuste kaudu või tänaval evangeeliumi kuulutades, kohati ka juhukohtumiste läbi tänaval inimesi kohates ning neid kogunemisele kutsudes.

Kokkuvõttes on tegemist ülemineku aastaga koguduse tegevuses, kuid lõppeesmärk on jäänud samaks - kuulutada evangeeliumi ning jätkata vaimulikku tööd Eestimaal.

Koguduse senised sotsiaalmeedia kontod on jäetud alles, et säiliks sinna kogunenud sisu. Kuna tegemist on Tallinnale suunatud kontodega, tekivad järgmisel aastal ka Narva suunitlusega kontod:

Instagramis: https://www.instagram.com/praisechapeltallinn/

Facebookis: https://www.facebook.com/KiituseKabel/

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.