GAIA HARIDUSE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3446 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

GAIA HARIDUSE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 3446 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Käesolev tegevusaruanne on osa MTÜ Gaia Hariduse Selts majandusaasta aruandest, mis on koostatud juhindudes heast raamatupidamistavast.MTÜ Gaia Hariduse Selts asutati 2014.

aastal eesmärgiga alustada erakooli pidamist. Käesolev majandusaasta oli MTÜ Gaia

Hariduse Selts üheksas tegevusaasta. Õppetöö toimub riikliku ja Gaia Kooli õppekava põhiselt, järgides Gaia haridusmudeli väärtuseid. Õppesuundadeks on loodusõpe ja pärimuskultuur. Õpe toimub I-III kooliastmes. 2023. aastal on plaanis avada gümnaasiumiaste.2022/2023 õppeaastat alustas Gaia Kool Tallinnas 9 klassikomplektiga.

Õpilaste arv 2022.a. 10. novembri seisuga oli 214 õpilast. Õppemaks aastas oli 1795.- eurot õpilase kohta. Palgalisi töötajaid oli 2022/2023. aastal kokku 27 (taandatuna täistööajale) ja nendele arvestatud töötasu koos sotsiaalmaksudega oli 657 707.- €. Seltsi rahalised vahendid laekuvad toetustest riigi- ja kohalike omavalitsuste eelarvetest, lapsevanemate makstavatest õppemaksudest, kooli poolt pakutavate lisateenuste müügist, arendusprojektidest ning annetustest.Kooli peamine kasvatuseesmärk on õnneliku, endaga rahuloleva, kaasinimestest ja keskkonnast hooliva inimese areng. Juhindutakse põhimõttest: terve inimene, terve kogukond, terve maailm.Gaia Kooli arengukava eesmärgid ja tegevused on jagatud kuue valdkonna vahele: 1) õppen ja kasvatusprotsess, 2) õppekorraldus ja personalitöö, 3) juhtimine ja eestvedamine, 4) koostöö huvigruppidega, 5) ressursside juhtimine, 6)teadus ja arendustegevus.Gaia kooli eesmärgid vastavalt kooli arengukavale ja üldtööplaanile õppeaastal 2022/23 on: - Arendada kooli materiaalset baasi ning õppekeskkonda - Tugevdada koolikogukonda - Toetada õpetajate arengut - Toetada iga õpilase arengut

Eesmärkide elluviimiseks on tööplaanis ette nähtud erinevaid tegevusi. Kooliaasta läbivateks arendustegevusteks olid arengukava ning õppekava koostamine. Majandusaasta jooksul on alustatud ettevalmistusi Gaia gümnaasiumi avamiseks sügisel 2023.

Üldeesmärkide elluviimine on toimunud vastavalt tööplaanile ning kooli Nõukogu,

Õppenõukogu, Õpilasesinduse, lastevanemate kogukonna ning kooli pidaja koostöös.

Käesolev majandusaasta lõppes seltsile kahjumiga kogusummas 66 590 .- eurot. Kahjumi tekkimise põhjuseks olid erinevad asjaolud.

Esmaseks asjaoluks oli riiklikult kinnitatud õpetajapalga tõus ca 23% võrra. Kuna riiklik tegevustoetus ei kata kogu palgakasvuga tekkivat lisakulu, siis tekkis koolile kohustus leida täiendavalt eelarve väliselt ca 50 000.- eurot.

Teise asjaoluna saab esile tõsta õpilaste arvu mõju kooli eelarvele. Kooli õpilaste arv on tavapäraselt iga-aastaselt suurenenud. Aruande perioodi jooksul aga kasvas õpilaste arv minimaalselt, ennekõike seoses mitmete koduõppe õpilaste lahkumisega, seoses nende õppima asumisega elukohajärgses koolis.

Planeerimata kulu tõi kaasa ka Erasmus + projekti GaiaYes lõpparuanne.

Projekti lõpprahastus oli projekti käigus sisse viidud muudatuste tõttu ca 14 000.- euro võrra väiksem projekti käivitamisel lepinguliselt allkirjastatud summast.

Selts planeerib jõuda kasumisse järgnevate aastate jooksul, ennekõike vähendades kulutusi ruumide rendile, planeerides efektiivsemat ruumikasutust, suurendades õpilaste arvu koduõppeijate seas ning koostades arendusprojekte erinevate tegevuste läbiviimiseks ning õppevahendite soetamiseks.

Juhatuse liikmed:

Marit Otsing-Saar

Ele Koppel

Kaja Karu-Espenberg

Toomas Trapido

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kooliaasta algus

Gaia Kooli traditsiooni kohaselt avame kooliaasta Kadrioru pargi Tammesalus.Sel aastal kohtume esmaspäeval, 2. septembril!
Kell 12.00 ootame 1. klassi ning 9. k
gaiakool.ee

Gaia Kooli e-gümnaasiumi infotund

Gaia Kooli e-gümnaasiumi infotund toimub 18. aprillil, kell 18.30 Gaia Koolis või zoomis. (link hiljem)
Omanda VIP haridus Gaia Kooli e-gümnaasiumist!
Kolm põhj
gaiakool.ee

Tule tööle Gaia kooli!

Gaia Kool võtab tööle põhikooli ja e-gümnaasiumisse:
• klassiõpetaja
• eesti keele õpetaja
• inglise keele õpetaja
• liikumise õpetaja
• keemia õpetaja
• tehnol
gaiakool.ee

Infopäev Gaia koolis

Hea Gaia kooli sõber ja huviline!
Soovid rohkem teada saada Gaia koolist, õppimisest ja Gaia haridusest? Sul on suurepärane võimalus osaleda Gaia kooli infopäev
gaiakool.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.