KAI KUNSTIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 422 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

KAI KUNSTIKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 422 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Kai kunstikeskus on Noblessneri sadamalinnaku kail 2019. aasta sügisel avatud Eestis ainulaadne kunstikeskus, mis toob siinse publikuni kaasaegse kunsti tipptegijad üle maailma, edendab Eesti kaasaegset kunsti nii Eestis kui ka väljaspool ning loob võimalusi kunstnike tegevusvälja laiendamiseks nii töö- ja näituseruumidega kui ka rahvusvahelise residentuuriprogrammiga.

Kai kunstikeskuse põhikirjalaseks eesmärgiks on tervikliku kontseptsiooniga multifunktsionaalse kunstikeskuse loomine ja opereerimine Eestis. Kai kunstikeskuse strateegiliseks eesmärgiks on

Eesti kaasaegse kunsti rahvusvahelise nähtavuse suurendamine ning Eesti kaasaegse kunstivälja toetamine ja arendamine erinevate koostöö- ja ühisprojektide kaudu.

MTÜ Kai kunstikeskuse peamiseks partneriks on MTÜ Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus (EKKAK), kes opereerib Peetri 12 aadressil asuvaid Kai kunstikeskuse ruume. EKKAKi põhitegevus on Eesti kaasaegse kunsti toetamine, arendamine ja selle rahvusvaheliselt nähtavamaks tegemine. MTÜ Kai kunstikeskuse ülesanne on korraldada Kai kunstikeskuses toimuvat programmi - näitusi, filmilinastusi, loenguid, üritusi ja residentuuri.

Kai kunstikeskus korraldas 2023. aastal 2 mastaapset näitust ning viis läbi ligi 90 põhiprogrammi sündmust, sealhulgas haridustuurid, näitusetuurid, raamatuesitlused ja kunstnikuvestlused.

Lisaks näituste ja ürituste piletitulule taotles MTÜ Kai kunstikeskus 2023. aasta jooksul nii Eesti kui rahvusvahelistest avalikest vahenditest toetusi Kai kunstikeskuses toimuvate ürituste ja programmi läbiviimiseks. Kai kunstikeskuse tegemisi toetasid näiteks Eesti Kultuurkapital,

Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet ja Põhjamaade Kultuuripunkt.

Kais avanes 20. jaanuaril 2023 Holger Looduse näitus “18 kevadist hetke” ning oli publikule avatud 3 kuud. Tegemist on suurima isikunäitusega Looduse karjääri jooksul. Maali- ja meediakunsti valdkonnas tegutsev kunstnik eksponeeris Kais kahte uut videoinstallatsiooni.

Esimene mastaapne teos sisaldas 17 seintele projitseeritud kaadrit voolavast kosest, mis pilt- pildilt aeglustuvad. Galeriisaali keskmes oli teos “Kohvipaus”, video aegluubis langevast veepiisast. Teosed, mis on kantud aeglase kino esteetikast, mõjusid külastajatele meditatiivselt kutsudes kiirustavas maailmas aega maha võtma. Vastupidi tänapäeva pidevalt kiirustavale ja hakitud elule püüdleb Loodus aeglustumise poole.

Shoplifteri näitus "Hüpervõrk" avanes 27. mail ja 26. novembrini. Islandi kunstniku Hrafnhildur

Arnardottiri esimene isikunäitus Eestis oli spetsiaalselt Kai jaoks loodud monumentaalne ruumiinstallatsioon, kus värviküllane kiudmass ripub labürindina vaataja ümber. Shoplifter on eelkõige tuntud oma kogu ruumi hõlmavate mitmevärviliste keskkondade poolest, mida on nimetatud nii karvaseks muinasjutumetsaks kui juuksekatedraaliks. Tema humoorikad ja maagilised installatsioonid pakuvad rõõmu nii suurtele kui väikestele külastajatele ning on teinud

Shoplifterist rahvusvahelise publikulemmiku. Ühtlasi sai näitus laialdast meediatähelepanu: seda kajastasid enamik suuremaid meediakanaleid (Eesti Ekspress, Kuku, ETV) kuni kultuuri- ja erialameedia väljaanneteni.

Üheks strateegilisemaks põhimõtteks Kai tegevuste planeerimisel on kesktlikkuse põhimõtted, mis on Kai tegevust saanud lahutamatu osana kogu programmi ja näituste elluviimisel. Kai kunstikeskus pälvis esimese kunstiasutusena Eestis Green Key rahvusvahelise ökomärgise.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.