RAHVATANTSUSELTS SAMM SASSIS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 86 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad sa

RAHVATANTSUSELTS SAMM SASSIS MTÜ hetkeolukord

Juba 86 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Üldandmed

Tantsurühm Samm Sassis on 15 aastat Karksi-Halliste kihelkonnas tegutsenud täiskasvanute segarühm. Alguse on saanud Karksi-Nuia August Kitzbergi nimelisest Gümnaasiumist ja edasi liikunud Karksi-Nuia Kultuurikeskuse tegevusrühmade alla. Rühm viljeleb eesti rahvatantsu alustala folkloori, kuid suurem rõhk olnud repertuaariliselt eesti lavarahvatantsudel.

MTÜ asutamine

MTÜ Rahvatantsuselts Samm Sassis sai asutatud 2021 aasta alguses selleks, et rühm saaks iseseisvalt, teistest organisatsioonidest sõltumata, asju ajada. Eesmärk oli uusi rõivaid soetada, mille üheks eelduseks oli MTÜ olemasolu, et riided jääksid ainult rühma valdusesse, mitte ühiskasutusse teistesse asutustesse.

2021 aasta tegevused 2021.aastal sai alguse mitu suurt ettevõtmist. Esimene neist rühma 15.juubeli suurelt tähistamine.

Loodud sai sünnipäeva jaoks kontsert-etenduse konseptsioon ja kava, mille oletatav ettekande aeg sai valitud 2022 august. Kuna rühmal oli enda sobivate riietega kitsas käes ja sünnipäeval soovitakse ikka uhkes pidurõivas olla, siis lisandus kohe mitu uute Karksi-Halliste rahvariiete täiendamise projekti- tüdrukute hamed ja suvekomplektid, poiste täiskomplektid. Rühma eesmärk on edendada ja toetada oma kandi kultuuriruumi, mille üks osa on visuaalse ja materjaalse kohtumine rahvarõivas. Seetõttu oli vajalik esinduslikuks välimuseks tüdrukute komplektidel hamed välja vahetada. Lisaks suvekomplekti loomine, et oleks lisaks neiu punasele rahvarõiva komplektile nö lihtsamale esinemisele ka muud selga valida. Kuna mehed on algusest peale tantsinud kokku kombineeritud kuskilt muust kihelkonnast tuletatud riietega, oli tarvilik nendelegi lõpuks korralikud kohalikud püksid, hame, säärsaapad, nahkvöö ja kuub soetada. Kõik projektid said alustatud 2021 aastal.

2021 aasta aluses olime kindlad Meeste tantsupeole minejad. Õppisime neljast repertuaaris olnud tantsust ära kaks. Aasta lõpus aga sai kontserdi kava, haigustelaine ja muud ebasobivad tegurid meist võitu ja andsime aru, et peame sellest minekust seekord loobuma. Sama juhtus ka Naiste peo ettevõtmisega, sest kohalikke üritusi ja muid asju tuli nõnda palju, et üle eestiliselt kohal käia, proove teha tüdrukute-poistega eraldi + segaproovid, lihtsalt ei õnnestunud.

See-eest tegime kontserdi suurejooneliseks toimumiseks laagreid ja proove, lisaks järgmiselt mainitud sündmustele.

Esinemised järgmistel üritustel: 16.juuni Soome-Ugri konverents Tartus ERM´is, tsirgu vastu võtmine (cid:127) 10.juuli Karksi Kihelkonnapäevad (cid:127) 24.juuli Mulgi peo tuletulemise teekond (cid:127) 31.juuli Mulgi pidu (cid:127) 20.august Taasiseseisvumispäeva ringkontsert Mulgi vallas (cid:127) 2022 tegevused 2022.aasta on rühma 15.sünnipäev aasta ja seda tähistame 26.augustil kontsert-etendusega

Karksi-Nuia Kultuurikeskuses. Lisaetendus on planeeritud 25.september II aastat toimuval tantsuõpetajate päeval. Peaaegu kõik proovid, laagrid ja muud asjaajamised on sellega seoses. Meil on käinud ja tuleb veel kontserdi protsessi edendamiseks külalistantsuõpetajaid- Elo Unt ja Helerin

Rauna.

Tehtud või planeeritavad esinemised 2022: 4.juuni Viljandi laulu-ja tantsupidu (cid:127) 11.juuni August Kitzbergi nim Gümnaasiumi 65.aastapäev ja vilistlaste kokkutulek (cid:127) 9.juuli Karksi Kihelkonnapäevad (cid:127) 20.august Taasiseseisvumispäeva ringkontsert Mulgi vallas (cid:127) 26.august 15.juubelikontsert “See hetk..” (cid:127)

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.