MONTESSORI KOOL MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 92 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteer

MONTESSORI KOOL MTÜ hetkeolukord

Juba 92 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ üheks tegevuseks on uute juhendajate pealekasv, seepärast toetas MTÜ uute juhendajate väljaõpet Hispaanias - õpingutel olid Anu

Linnamägi ja Jane Kalajärv, kes lõpetasid AMI 6-12 koolituse jaanuaris 2024. Juhendajad on seotud MTÜ-ga koostöölepingu kaudu, millega võtavad kohustuse töötada Montessori juhendajana 4 aasta jooksul.

Tänu sellele, et kooliga seotud Montessori juhendajate arv oli suurenenud, oli võimalik suurendada laste arvu koolis ning avada veel üks klass.

2023. septembris alustas koolis 38 last, kes õpivad 1.-4. klassis. MTÜ on suurendanud üüripinda 300 m2-ni, õppevahenditega on sisustatud kaks klassiruumi, kus õppetöö toimub.

Kevadel 2023 alustas MTÜ koostööd Erilo OÜ spetsialistidega, et pakkuda teadmisi ja tuge erivajadustega õpilaste toetamiseks. Toimusid kohtumised ja loengud, milles osalesid nii õpetajad kui ka lapsevanemad. Mitmed veebiloengud on kogukonnale järelvaatamiseks kättesaadavad ka edaspidi.

Vajadusest tulenevalt on alates 2023/24 õppeaastast kooliga seotud eripedagoog, kes võimaldab pakkuda osadele lastele individuaalsemat lähenemist ning toetada nende eneseregulatsioonioskuste arengut. 2023/24 õppeaastal on kooli koosseisus kokku 9 lepinguga seotud inimest - 3 juhendajat, klassiõpetaja, assistent, eripedagoog, inglise keele õpetaja, liikumisõpetaja ja muusikaõpetaja.

Kooli igapäevases toimimises on jätkuvalt suur roll ka kogukonnal. Käiakse vajadusel õpetajaid asendamas, abistatakse väljaskäikudel, klasside ja keskkonna korrastamisel ja koristamisel. Ühisüritustest toimuvad suvepäevad, aktus, kooli alguse piknik.

MTÜ on edukalt esitanud mõned vabaühendustele mõeldud projektitaotlused. Montessori kool liitus Rohelise kooli programmiga. Kooli juurde õppeaia rajamist toetas Tallinna linn. Õppeaia rajamiseks toimusid kogukonna kaasatusel mitmel päeval talgud. Lisaks sügisestele talgupäevadele toimusid ka koolituspäevad - näiteks mulla elustiku teemal, kompostimise teemal jms, mis olid avatud ja ligipääsetavad ka huvitatud linnaelanikele. Õppeaia juurde avati ka kolahoov, mis on pakkunud tegevust aastaringselt ning toonud kolahoovi kontseptsiooniga tutvuma mitmeid huvilisi. Lisaks õnnestus õppekäikudeks saada toetust KIK õppekäikude voorust.

Ettevalmistused on käinud Kadrioru klassi avamiseks koostöös MTÜ Kadrioru Montessori Kooliga. MTÜ on neid nõustanud tegevuste planeerimisel igas etapis ning kui kõik läheb plaanipäraselt avatakse 2024. sügisel üks uus Montessori klass Kadrioru piirkonnas.

Montessori koolis on toimunud mitmed avatud külaskäigud ja tutvustuspäevad nii Eesti Montessori ühingu liikmetele, lapsevanematele kui ka teistele huvilistele laiemalt. Kool on praktikakohaks uutele Montessori juhendajaks õppijatele. Samuti on kooliga tutvumas ja vaatlemas käinud erinevad huvilised.

2023.a. lõpus valmis kooli toetamiseks vaderiprogramm. Veebilehe kaudu saab toetada kooli tegevust, aidates soetada õppevahendeid klassidesse. Lisaks toetatakse MTÜ tegevust jätkuvalt aktiivselt annetustega.

Jaanika Müürsepp

Juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kogukonna lood

Täna toimus Montessori kooli õuel laat 4. mai 2024Autor: Merje Miller Ilmataat oli täna lahke ja Montessori kooli õuel toimunud kevadlaadal siras soe kevadine p
montessorikool.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.