VANAMÕISA PÄÄSTE JA ENNETUS SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Hädaolukorrad võivad saabuda igal hetkel ning tihti ilma hoiatuseta. Valmisolek loob vahe eriolukorra ja katastroofi vahel. Kodune hädaolukorra ettevalmistus ei

5 olulist nõuannet koduseks hädaolukorraks valmistumiseks

Hädaolukorrad võivad saabuda igal hetkel ning tihti ilma hoiatuseta. Valmisolek loob vahe eriolukorra ja katastroofi vahel. Kodune hädaolukorra ettevalmistus ei tähenda ainult plaani olemasolu; see tähendab tagamist, et sina ja su lähedased suudate ellu jääda ja toime tulla ootamatu sündmuse ajal ja järel.

Põhjapiirkondade elanikud seisavad silmitsi ainulaadsete väljakutsetega nagu rasked sügistormid, talvel kinni tuisanud teed, elektrikatkestused ja isegi metsapõlengute oht. Nende riskide mõistmine ja nendeks valmistumine on kriitilise tähtsusega teie pere ja kogukonna turvalisuse jaoks.

Koostage põhjalik hädaolukorra plaan

Igal kodul peaks olema määratud turvaline ala varjumisejaoks, mis on kõigile pereliikmetele teada. See võib olla kelder või sisemine ruum erinevate hädaolukordade jaoks. Märkige need alad selgelt ja veenduge, et kõik teaksid, kuidas sinna kiiresti jõuda.

Leppige lastega kokku koht, kuhu laps saab peale kooli või huvialaringi minna kui ilmastikutingimused ei võimalda lastel koju jõuda.

Hädaolukorra ajal võib suhtlus olla keeruline. Looge perekonna suhtlusplaan, mis sisaldab hädaabi kontaktinumbreid (sõbrad-sugulased), kokkusaamiskoht väljaspool kodu või linna, kontakti sõnumite edastamiseks (messenger).

Pange kokku hädaabikomplekt

Teie hädaabikomplekt peaks sisaldama vett, säilitusaineid sisaldavat toitu, taskulampi, sularaha, patareisid, esmaabikomplekti, ravimeid ja isikliku hügieeni esemeid. Mõelge ka lemmikloomade, imikute ja eakate pereliikmete vajadustele.

Kohandage oma hädaabikomplekti pere spetsiifiliste vajaduste ja teie piirkonnas esinevate riskide põhjal. Näiteks külmemates kliimades lisage soojad riided ja tekid, et säilitada kehasoojust elektrikatkestuste ajal.

Olge teadlikud potentsiaalsetest hädaolukordadest

Registreeruge kohalike hädaolukorra hoiatussüsteemidele (Ole valmis), et saada õigeaegset teavet potentsiaalsete ohtude kohta. Need süsteemid võivad pakkuda kriitilist teavet tõsiste ilmastikutingimuste, evakueerimiste ja muude hädaolukordade kohta.

Hoidke akutoitel või käsivändaga raadiot, et olla kursis viimaste ilmaprognooside ja hädaolukorra juhistega, eriti elektrikatkestuste ajal.

Õppige esmaabi ja elustamist

Esmaabi ja elustamise oskused võivad päästa elusid hädaolukorras. Oskus ravida väiksemaid vigastusi või teostada elustamist, võib hoida inimest stabiilsena kuni professionaalse abi saabumiseni.

Kasutage ära kohalikke ressursse esmaabi ja elustamise koolituseks. Paljud kogukonnakeskused, haiglad ja organisatsioonid pakuvad kursuseid, mis varustavad teid nende elutähtsate oskustega.

Viige läbi regulaarseid hädaolukorra õppuseid

Harjutamine teeb meistriks. Regulaarselt läbiviidavad hädaolukorra õppused aitavad teie perel kiiresti ja tõhusalt reageerida tõelises hädaolukorras. Planeerige ja viige läbi õppuseid erinevate stsenaariumide jaoks, lähtudes teie piirkonna riskidest.

Pärast iga õppust vaadake üle, mis läks hästi ja mida saaks parandada. Uuendage oma hädaolukorra plaani ja komplekti vajadusel, et tagada teie valmisoleku areng kooskõlas teie pere vajaduste ja muutuva keskkonnaga.

Kui vajate juhiseid oma kodu hädaolukorra valmisoleku tõhustamiseks, võtke ühendust VANAMÕISA PÄÄSTE JA ENNETUS SELTS MTÜ-ga – teie partner turvalisuses ja valmisolekus.

Kontakt

+372 5624 3535

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Millised on vabatahtlike päästemeeskondade väljakutsed?

Eestis kordineerib vabatahtlike päästjate ja päästekomandode tööd Päästeamet. Vastavalt piirkonnale, asutustihedusele ja ning vajadusele võib komandode võrgusti
ssb.ee
Eestis kordineerib vabatahtlike päästjate ja päästekomandode tööd Päästeamet. Vastavalt piirkonnale, asutustihedusele ja ning vajadusele võib komandode võrgustiku tihedus olla erinev ning ka võimekus võib olla erinev. Vabatahtliku teekond päästemissioonidel Vabatahtlike päästeorganisatsioonid, nagu VANAMÕISA PÄÄSTE JA ENNETUS SELTS MTÜ, otsivad alati pühendunud inimesi. Värbamisprotsessi järgneb  koolitusprogramm, mis on mõeldud vabatahtlike ettevalmistamiseks  päästesündmusteks. Vabatahtlikud võivad võtta erinevaid rolle, alates otsingu- ja päästeoperatsioonidest kuni meditsiinilise abi ja

Millised sammud on vajalikud kogukonna ohutuse ja heaolu tagamiseks?

Piirkondades, kus kliima võib olla karm ja ootamatused võivad juhtuda igal hetkel, ei ole ettevalmistus lihtsalt soovitus; see on vajadus. Kogukonnapõhine hädao
ssb.ee
Piirkondades, kus kliima võib olla karm ja ootamatused võivad juhtuda igal hetkel, ei ole ettevalmistus lihtsalt soovitus; see on vajadus. Kogukonnapõhine hädaolukordadele reageerimise plaan on strateegiline lähenemine, et tagada, et kui hädaolukorra saabudes, on mõju peredele, kodudele ja kogukonna heaolule minimeeritud. See on kohaliku teadmiste ja ressursside kasutamisest loodud vastupidav turvavõrk. Kogukonnapõhine hädaolukordadeks reageerimise plaan on koostööprojekt, mis hõlmab kohalikke inimesi, peresid ja organisatsioone strateegiate planeerimisel, ettevalmistamisel ja elluviimisel,

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.