Rohkema info nägemiseks:

METAPRINT AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 12926; jälgijaid - 152. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta METAPRINT AS kohta arvamuslugu!"

METAPRINT AS hetkeolukord

Juba 12 926 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 152 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,2 punktiga ja kommenteeritud 14 korda.

Tegevusaruanne 2023

Euroopa üks suuremaid terasest aerosoolpakendite tootjaid – Metaprint on asutatud 1995. a. Eestis tegutsev ettevõte omab tehaseid Tallinnas ja Pärnus.

Enamik meie poolt toodetavatest pakenditest kasutatakse tehniliste aerosooltoodete pakendamisel, lisaks kasutatakse meie pakendeid toiduaine- ja kosmeetikatööstuses.

Tehniliste toodete suuremad tootegrupid on ehituskeemia, värvid, määrdeained, samuti tehnilised puhastusvahendid.

Toiduainepakendeid kasutatakse ennekõike vahukoore ning pagaritööstuses kasutatavate vormide määrimiseks mõeldud toodete pakendamisel. Tõusev trend on grillimisel ja toidu valmistamisel kasutada aerosoolpakendatud oliivi-, rapsi- ja päevalilleõli tooteid.

Kosmeetikatoodete puhul on tegu põhiliselt juuksehooldusvahenditele ja raseerimisvahtudele mõeldud pakenditega.

Väga hästi on kasvanud tootegruppidena pakendid pestitsiididele ja putukamürkidele.

Lõppenud 2023. majandusaastal võeti arvele investeeringuid uutesse seadmetesse tagasihoidlikus kogusummas 2,0 milj eurot. Suurimaks üksikinvesteeringuks (1,5 milj eur) kujunes Tallinna pudelitehase toomisliini tehnoloogia uuendus, mis võimaldab kasutada õhemaid ja jäigemaid materjale. Investeering võimaldab liikuda keskkonnasäästlikumate materjalide kasutamise suunas, pakkudes klientidele täiendavat kuluefektiivsust. Alanud 2024. majandusaastal plaanime uuendada digitrüki tehnoloogiat. Väljavalitud lahendus peaks paisutama meie tootmismahtu antud valdkonnas senisega võrreldes kuni viis korda. Eeldatav tehnoloogia kasutuselevõtt jääb II kvartalisse 2024.

Eelmise aasta tegevusaruandes andsime teada, et peagi algab suuremahuline investeerimis-programm Eesti uue tehase ja peakontori rajamisse Rae valda. Selleks soetas samade omanikega seotud kinnisvaraettevõte ligi 7 ha kinnistu ja viis lõpuni tehase projekteerimise mahus, mis võimaldaks taotleda ehitusluba. Hetkel pole õnnestunud esialgsest ajakavast kinni pidada, kuid vaatamata sellele oleme optimistlikud ja loodame antud protsessiga käesoleval aastal edeneda.

Kuna Eesti maksuseadused arendustegevuselt soodustusi ei paku, ei too ettevõte eraldi välja antud tegevusele kulunud summasid. Saame siinkohal lakooniliselt nentida, et erinevateks testimisteks mõeldud materjalide-tarvikute soetusmaksumus oli 64 tuh. eurot. Loomulikult arenduskulud tegelikkuses sellega ei piirdunud. Eesti Tööandjate Keskliidu väärikasse 2% klubisse kuulumise eeldused on Metaprindil igati olemas. Suure tõenäosusega 1 milj. euro kriteeriumi täitmine ei olnud meile kuidagi üle jõu käiv lävend ka 2023. majandusaastal. Siiski tõsikindlaks sellesisuliseks väiteks tuleks ettevõtte kuluarvestuskorda pisut kohendada, et vastav info kokku korjata.

Jätkates globaalse innovatsiooni lainel, siis 2023. majandusaastal andsime klientidele üle ligi 2,3 miljonit aerosoolpakendit, mis olid valmistatud vähendatud CO jalajäljega materjalist - 2 bluemint®. Esimese aasta tulemuseks saavutati ligikaudu 260 000 kg CO heitme vähenemine 2 võrrelduna olukorraga, kui kasutusel oleks olnud tavapakenditeras. Kui võtta aluseks meie materjalipartneri Thyssenkrupp Rasselstein informatsioon, siis antud tagasihoidlik tulemus viis meid aerosoolpakendite tootegrupis globaalselt esikohale. Hea meel on välja tuua, et rahvusvaheliste gigantide nimekirjas, kes kuulusid antud materjalide esmakasutajate hulka, leiame ka eestlastele kuuluva Wolf Group’i. Teeme endast kõik, et järgnevatel aastatel saavutatud tulemust mitmekordistada. Valmisolek ja võimalused seda eesmärki saavutada on igatahes olemas kõikidel meie tehastel, sõltumata asukohast.

Põnevaid innovatsiooniuudiseid jätkus veelgi – 2023. majandusaastal valmistusime turule tooma polümeerkattega pakenditerasest valmistatud aerosoolpakendeid. Tegemist on lahendusega, kus terase pinnale on mehaaniliselt kantud õhuke PET või PP kiht. Võrrelduna traditsioonilise tunnelahjudes ette valmistatud materjali pinnakattega, siis uus lahendus vähendab VOC ja CO 2 heitmeid märkimisväärselt. Lisaks sobib antud materjal asendama suure keskkonnakoormusega alumiiniumist aerosoolpakendeid kosmeetikatööstuses, samuti farmaatsia- ja veterinaarravimite pakendamisel.

METAPRINT AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.