Rohkema info nägemiseks:

JAPS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5384; jälgijaid - 38. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta JAPS AS kohta arvamuslugu!"

JAPS AS hetkeolukord

Juba 5384 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 38 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 27 korda.

Tegevusaruanne 2022

Aktsiaselt Japs on üks vanemaid Eesti erakapitalil tegutsevaid magevee kalade töötlemise ettevõtteid Eestis. Firma alustas tegevust 1992 aastal

Pärnus.

Tooraine hankimiseks on suunatud tähelepanu ka kalapüügile, mistõttu on AS Japs soetanud paadid, püügivahendid, püügiõigused ja püügiload.

Ettevõte peab oluliseks oma tegevuse mõju keskkonnale ja jätkusuutlikusele. Oleme taotlenud oma tegevusele maineka keskkonnasäästliku kalanduse MSC sertifikaadi. Järgime igapäevaselt kalandustegevusele seatud keskkonnaalaseid nõudeid. Me ei sea oma igapäevase tegevusega ohtu ei meil töötavaid inimesi ega ümbritsevat keskkonda. Ettevõte arvestab oma tegevuste planeerimises tootmise ja transpordiga seotud negatiivse keskkonnamõju vähendamisega ning jätkusuutlikkuse järgimisega. Oleme investeerinud olulisi vahendeid taastuva energia tootmiseks eesmärgiga vähendada tarbitava energia keskkonnamõjusid. Sorteerime ja suuname taaskasutamiseks ümbertöötlemisele nii oma tootmisjäätmeid kui ka pakendmaterjalid.

Aruandeaastal AS Japs omab 100% osalust OÜ-st Massaka. Tütarettevõtja OÜ Massaka on majandusaastal kajastatud kapitaliosaluse meetodil.

2022. aasta müügitulu oli 6,18 miljonit eurot (2021. aastal 5,59 miljonit eurot) ja puhaskasum 163 448 eurot. 2022. aastal oli peamiseks tegevusalaks kala töötlemine ja müük.

Valdav enamus arveldustest aruandeaastal toimus EUR-ides, nii et valuutakursside muutused majandustulemustele olulist mõju ei avaldanud.

Kuna finatskoormus on madal, on risk seoses intressimäärade muutusega väike. AS Japs finantsseis on tugev, dividendipoliitikat ei ole kehtestatud ja see sõltub finantsseisust.

2022.a. veebruaris alanud Vene-Ukraina sõda on mõjutanud Eesti kalandussektorit, seda eelkõige kala ja kalatoodete impordi ja ekspordi osas, samas ei ole mõju ulatus veel lõplikult selgunud. Aastaaruande koostamisel ei saa juhatus anda kvantitatiivset hinnangut sõja võimaliku mõju kohta ettevõtte järgmise aruandeaasta majandustegevusele ja finantsnäitajatele, kuna olukord on endiselt ebakindel ning muutuv.

2022. aastal investeeriti PRIA kaasfinantseerimisega kaasaegsetesse külmutusseadmetesse kogumaksumusega 870 500 eurot.

Investeeringuga toimus freoonil töötavate kiirkülmakambrite ümberehitus CO2-le ja CO2-l töötava kiirkülmtunnel liini soetamine, et optimeerida energiatarbimist ja vähendada negatiivset keskkonnamõju. PRIA kaasfinantseerimisega kaasajastati ka püügivahendeid kogumaksumuses 166 141 eurot.

Olulisemad finantssuhtarvud viimaste aruandeperioodide võrdluseks: 2022 2021

Lühiajaliste kohustuste 5,39 6,47 käibevara / lühiajal.kohustised kattekordaja käibevara-varud /

Likviidsuskordaja 3,41 3,98 lühiajal.kohustised

Võlakordaja 0,07 0,08 kohustised / passiva kokku

Omakaptiali kordaja 0,93 0,92 omakapital / passiva kokku

Müügitulu puhasrentaablus 2,65 7,81 puhaskasum / müügitulu *100 (%)

Omakaptiali puhaskasumi puhaskasum / omakapital 3,06 8,44 tootlus - ROE (%) *100

Vara puhaskasumi tootlus - 2,84 7,79 puhaskasum / varad *100

ROA (%)

Järgmisel aruandeaastal on AS Japs kavandanud investeeringuid rohelise energia tootmisesse, et suurendada taastuvenergia tarbimist tootmises ning kaasajastada küttesüsteem ökonoomseks kütmiseks.

JAPS AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.