Rohkema info nägemiseks:

LASILA BETOON AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2793; jälgijaid - 24. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta LASILA BETOON AS kohta arvamuslugu!"

LASILA BETOON AS hetkeolukord

Juba 2793 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 11 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

AS Lasila Betoon asutati 1992.a. Firma põhitegevuseks on teedeehitus, betoondetailide tootmine, pinnasetööd rasketehnikaga, kruusateede hooldus ja remont.

2022. aastal olid põhilised tegevused teede ja platside ehitus, betoontoodete tootmine, kruusateede hooldus ja asf. bet. freesipuruga katmine.

Aasta äritegevuse maht vähenes 23,31%. Üheks põhjuseks oli segusõlme ootamatu lõhkumine uue operaatori poolt ja asfalteerimistööde asemel kivikatete paigaldus. 2022. aasta põhilised ehitusobjektid olid: Rakvere Riigigümnaasiumi teed ja platsid; Haka Plastis platside asfalteerimine; Rakvere kõnniteede asfalteerimine; Sõmerul parkla asfalteerimine; Järva Tarbijate Ühistu Konsumi siseõu; Kadrina valla kruusateede hooldus ja remont.

AS Lasila Betoon´il on tegevusluba Miila karjääri haldamiseks.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal moodustas ettevõtte müügitulu 445,4 tuhat eurot, vähenedes aastaga 135,3 tuhat eurot.

Müügitulust moodustas 86% teedeehitus ja asfalteerimistööd, 14% omatoodangu müük. Kogu käive toimus Eesti Vabariigis.

AS Lasila Betoon puhaskahjumiks kujunes 33,6 tuhat eurot. Põhivarade kulum moodustas 44,5 tuhat eurot.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Käibekasv/kahanemine -23,31% -22,72%

Brutokasumi määr 3,75% 1,07%

Käibepuhasrentaablus - 7,56% -7,71%

Maksevõime üldine tase 5,69 12,45

Võla suhtarv 0,14 0,06

Soliidsuskordaja 0,88 0,94

Maksevalmiduskordaja 3,44 11,62

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe kasv (%) = (müügitulu 2022-müügitulu 2021) / müügitulu 2021*100

Brutokasumi määr % = brutokasum/müügitulu*100

Käibepuhasrentaablus (%) = puhaskasum/müügitulu*100

Maksevõime üldine tase (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustised

Võla suhtarv= kohustised /omakapital

Soliidsuskordaja=omakapital/(kohustised+omakapital)

Maksevalmiduskordaja = raha/lühiajalised kohustised

Olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Ettevõtte majandustegevust mõjutasid 2022. aastal jätkuv tooraine hindade muutus, samuti euribori tõus mida arvestades ei saanud uut segusõlme soetada. Firma pidi olude sunnil minema üle asfalteerimistööde asemel kiviparketi paigaldusele. Tänu omavahendite reservile ja kiirele reageerimisele vastavalt turu olukorrale ei ole firmal raskusi majandamisel.

Investeeringud

Raha investeeriti põhiliselt segusõlme remondiks ja tehnika hoolduseks.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Põhieesmärgiks on kiire segusõlme taastamine ja rõngaliini käivitamine. Kahjuks peame asfalteerimistöödel loobuma riigihangetest ja teostama töid Tellijatele, kes teavad meie tööde kvaliteeti ja sõnapidamist.

Peame komplekteerima pädevad meeskonnad betoonisõlmes ja lisaks teedeehituses. Saame ka aru, et on tõsine surve töötasu tõusule, kuid kõik ei ole tegijad, staarid või heliloojad. AS Lasila Betooni töötajad peavad elama üle paratamatu elukalliduse ja olema võrdsed võrdsete seas.

LASILA BETOON AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.